دروازه هادریان: پنجره‌ای به تاریخ زیبایی‌های آنتالیا



دروازه  تاریخی هادریان

دروازه تاریخی هادریان

 

دروازه هادریان: معماری باستانی در زیباترین دروازه تاریخی آنتالیا

دروازه هادریان، یا همان دروازه سه گانه، بی‌شک یکی از زیباترین بناهای تاریخی آنتالیا است. این دروازه که نمادی از بزرگنمایی معماری رومیان باستان محسوب می‌شود، به نام امپراتور روم هادریان اطلاق شده و دارای سه طاق نما است. در این مقاله از بیتوته، به بررسی تاریخچه، اسطوره‌ها و جذابیت‌های این دروازه عجیب و زیبا در آنتالیا خواهیم پرداخت. 

تاریخچه دروازه هادریان

تاریخچه دروازه هادریان

 

تاریخچه دروازه هادریان

دروازه هادریان یکی از زیباترین بناهای تاریخی آنتالیا است. این دروازه در قرن دوم پس از میلاد به افتخار بازدید امپراتور روم هادریان ساخته شد و دارای سه طاق است. دروازه هادریان اکنون یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری آنتالیا است و منظره ای خیره کننده از شهر قدیمی و دریای مدیترانه ارائه می دهد.

 

دروازه هادریان یک بنای تاریخی در آنتالیا است که در سال 130 پس از میلاد به افتخار بازدید امپراتور هادریان ساخته شد. این دروازه در دیوارهای اطراف شهر گنجانده شده بود و به دروازه اصلی شهر تبدیل شده است.

 

داستان‌های زیادی در مورد دروازه هادریان وجود دارد، مانند داستانی که در مورد ماکدا، ملکه سبا، که از دروازه عبور کرد و سپس در آسپندوس در مسیر ملاقات با پادشاه سلیمان استراحت کرد. با این حال، هیچ مدرکی برای حمایت از این داستان ها وجود ندارد.

 

عکس دروازه هادریان

عکس دروازه هادریان

 

دو برج که در دو طرف دروازه هادریان ایستاده اند، از دوره های مختلف تاریخ آمده اند. برج جنوبی (برج سمت چپ که از بلوار آتاتورک به نظر می رسد) مربوط به دوران رومی است، اما به احتمال زیاد مستقل از دروازه ساخته شده است. این سازه برج جولیا سانکتا نامیده می شود و منشا باستانی آن را یک کتیبه سنگی گواهی می دهد.

 

برج شمالی (سمت راست) در زمان سلطنت سلطان سلجوقی علاءالدین کیکوبات اول، یعنی در نیمه اول قرن سیزدهم میلادی بازسازی شد. فقط پایین ترین قسمت آن از دوران روم حفظ شده است. کتیبه ای نیز بر روی این برج وجود دارد که به زبان ترکی قدیم اما به خط عربی نوشته شده است.

 

دروازه هادریان از آثار باستانی ترکیه

دروازه هادریان از آثار باستانی ترکیه

 

دروازه هادریان برای جهان غرب توسط فرانسیس بوفور کشف شد که در سال 1817 شرح آن را در دفتر خاطرات خود از سفر در امتداد سواحل جنوبی آسیای صغیر منتشر کرد. این متن حاوی اطلاعاتی در مورد سطح بالاتر دروازه است. با این حال، باید بعداً در قرن 19 تخریب شده باشد، زیرا دیگر بازدیدکنندگان اروپایی آنتالیا، چارلز تکسیر (در دهه 30 قرن نوزدهم) و لانکورونسکی دیگر قادر به توصیف ظاهر دقیق آن نبودند.

 

تصویر دروازه  تاریخی هادریان

تصویر دروازه تاریخی هادریان

 

در اواخر قرن نوزدهم، حالت حفاظتی دروازه هادریان؛ توسط کاشف لهستانی، کارول لانکورونسکی، به این توصیف رسید: در حال حاضر، این دروازه به عمق چند فوتی مدفون شده و تنها از سوی بیرونی دیده می‌شود، زیرا قسمت داخلی آن احاطه شده است. ساختارهای جدید  به دلیل شرایط ویژه‌ای که با آن روبرو شده‌اند، این ساختمان را به خوبی حفظ کرده‌اند. به عبارت دیگر، مدت‌هاست که توسط دیواری که نمای بیرونی را پوشانده، محافظت می‌شود و شکاف ایجاد شده در آن به سختی چند سال پیش به وجود آمده است. نوشتار کامل ساختار و توصیف دقیق آن را نیز به همراه نقشه‌های دقیق، بدست محقق همراه او، جورج نیمن، آمده است.

 

اگرچه ممکن است باورش سخت باشد، اما نمایش کلی دروازه هادریان و بازسازی آن تنها در دهه 50 قرن بیستم، بیش از 60 سال پس از بازدید لانکورونسکی انجام شد. در حال حاضر، یکی از نقاط برجسته بازدید از آنتالیا، دروازه هادریان؛ مکانی است که تقریباً هر گردشگری می خواهد در آن عکس یادگاری بگیرد.

 

هنر معماری دروازه هادریان

هنر معماری دروازه هادریان

 

 معماری دروازه هادریان

 دروازه هادریان یک طاق نصرت رومی است که در سال 130 پس از میلاد به افتخار بازدید امپراتور هادریان ساخته شد. این دروازه 8 متر ارتفاع دارد و دارای سه طاق است که هر کدام 4.15 متر عرض و 6.18 متر ارتفاع دارند.

 

دروازه هادریان از سنگ مرمر سفید ساخته شده است و دارای دو نما در جلو و پشت است. هر نما از چهار ستون تشکیل شده است که از سنگ گرانیت ساخته شده اند. سرستون ها از راسته مرکب هستند، به این معنی که پیچ های سرستون یونی را با برگ های آکانتوس راسته کورنتی ترکیب می کنند.

 

دروازه هادریان

دروازه هادریان

 

گلدسته بالای ستون ها که در دو طرف دروازه امتداد یافته است، 2.8 متر ارتفاع دارد و از یک آرشترو، یک خط قاب تزئین شده با نقوش گل و قرنیز تشکیل شده است. تزئینات غنی قرنیز، در میان دیگران، نشان دهنده سر شیرها است. طاق های بشکه ای بر روی طاق ها با کیسون ها تزئین شده اند که هر کدام دارای تزئینات مشخصی هستند - نقوش گل و گل رز.

 

دروازه هادریان یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری آنتالیا است و منظره ای خیره کننده از شهر قدیمی و دریای مدیترانه ارائه می دهد.

 

دروازه هادریان در آنتالیا

دروازه هادریان در آنتالیا

 

سوالات متداول درباره دروازه هادریان

چه زمانی دروازه هادریان ساخته شد؟

دروازه هادریان در سال 130 پس از میلاد به افتخار بازدید امپراتور هادریان ساخته شد.

 

دروازه هادریان کجاست؟

دروازه هادریان در آنتالیا، ترکیه، واقع شده است. این دروازه در ورودی شهر قدیمی آنتالیا قرار دارد.

 

دروازه هادریان چه شکلی است؟

دروازه هادریان یک طاق نصرت رومی است که دارای سه طاق است. این دروازه از سنگ مرمر سفید ساخته شده است و دارای دو نما در جلو و پشت است. هر نما از چهار ستون تشکیل شده است که از سنگ گرانیت ساخته شده اند. سرستون های ستون ها از راسته مرکب هستند، به این معنی که پیچ های سرستون یونی را با برگ های آکانتوس راسته کورنتی ترکیب می کنند.

 

دروازه هادریان چرا مهم است؟

دروازه هادریان یکی از مهم ترین بناهای تاریخی آنتالیا است. این دروازه یادآور دوران رومی در آنتالیا است و یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری این شهر است.

 

چگونه می توان به دروازه هادریان رسید؟

دروازه هادریان در مرکز شهر آنتالیا واقع شده است. به این دروازه می توان با پیاده روی یا با اتوبوس یا تاکسی به راحتی رسید.

 

سخن پایانی برای مقاله ی درباره ی دروازه هادریان 

دروازه هادریان، نه تنها یک شاهکار معماری باستانی است، بلکه یک پنجره‌ای به گذشته‌ی شکوهمند آنتالیا می‌باشد. این اثر باستانی که در طول قرون به شاهد تغییرات و تحولات تاریخی این شهر شده  است. دروازه هادریان، سفری به دوران‌های گذشته را به ما هدیه می‌دهد و نشان می دهد که تاریخ چگونه با پیوستگی ادامه یافته و اثرات خود را به طرز ژرفی بر روی معماری و فرهنگ این منطقه گذاشته است. همچنین، این دروازه نمادی از هنر، زیبایی و هویت تاریخی آنتالیاست که هر روز به عنوان شاهکاری بی‌قدرت از تراژدی زمان عبور می‌کند.

 

  گرد آوری:بخش گردشگری بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه های گردشگری(مكانهاي تاريخي، تفریحی، زيارتي، دانستنی های سفر، عجایب گردشگری و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------