علائم فاسد شدن لوازم آرایش



علائم خراب شدن کرم, خراب شدن کرم, نشانه های خراب شدن کرم ضد افتاب

خراب شدن کرم

 

از کجا بفهمیم لوازم آرایش‌ فاسد شده است؟

آیا لوازم آرایش نیز تاریخ مصرف دارند و باید آن‌ها را پس از تاریخ مشخصی دور انداخت؟ احتمالا خیلی از خانم‌ها مواد و لوازم آرایش‌شان را بسیار دوست دارند و بعضی از اوقات رنگ برخی از آن‌ها آنقدر برایشان زیباست که هرگز دوست ندارند هیچ کدام را دور بیندازند ولی باید بدانید پس از مدتی در لوازم و مواد آرایشی شما اتفاقاتی می افتد که دیگر برای استفاده مناسب نیستند زیرا تبدیل به یک بستر مناسب برای رشد باکتری ها شده‌اند.

آشنایی با علامت های فاسد شدن لوازم آرایشی از آن جایی مهم می شود که استفاده از هر نوع لوازم آرایشی فاسد در آخر به مشکلات پوستی می رسد. 

 

کرم پودر تاریخ گذشته، عامل جوش و آکنه

چنانچه در کرم پودرتان را هنوز باز نکرده اید، می توانید تا 2 سال آن را نگه دارید ولی پس از باز کردن، باید نهایتا میان 6 تا 12 ماه از آن استفاده کنید، چرا که پس از این تاریخ دیگر قابل مصرف نخواهد بود.

 

همینطور به یاد داشته باشید کرم پودرهای خود را دور از مکان های مرطوب (مانند حمام)، گرم و پر نور قرار دهید زیرا این مکان ها رشد باکتری ها را بیشتر می کنند و سبب می شوند کرم پودر و کلا همه لوازم آرایشی شما زودتر فاسد شوند.

 

علائم خراب شدن کرم, خراب شدن کرم, نشانه های خراب شدن کرم ضد افتاب

علائم خراب شدن کرم

 

از کجا بفهمید کرم پودر فاسد شده است؟

از علامت های انقضا تغییر بو یا رنگ کرم پودر است، در این وضعیت امکان دارد استفاده از کرم پودر سبب به وجود آمدن حساسیت و آکنه و جوش شود. فراموش نکنید هنگامی که رنگ کرم شما قدری عوض شود نشان می دهد که فاسد شده و دیگر قابل مصرف نیست.

 

اثر شیوه ی نگهداری در کاهش کارایی ضد آفتاب

شیوه نگهداری کرم ضد آفتاب یا لوسیون هم بر تاثیربخشی آن اثر می گذارد.

 

منظور از شیوه ی نگه داری به این معنی است که چنانچه کرم های ضد آفتاب را در جاهای گرم نگهداری کنید یا در معرض رطوبت قرار دهید، اجزای تشکیل دهنده آن امکان دارد از بین بروند.

 

در نهایت، آنها حتی پیش از اینکه رسما سپری شوند، کارایی خود را از دست میدهند. اثر مواد تشکیل دهنده کرم های ضد آفتاب، با گذشت زمان کاهش پیدا می کند.

 

با این وجود، چنانچه آنها به درستی نگهداری نشود، مراحل تخریب می تواند و زودتر اتفاق بیفتد. ضد آفتاب های شیمیایی زودتر از ضد آفتاب های معدنی انقضا پیدا می کند. بد نیست بدانید یکی از نشانه های فاسد شدن ضد آفتاب بیش از حد چسبناک و یا آبکی شدن آنها است.

 

یعنی اینکه شما می توانید یک یا دو ماه پس از تاریخ انقضا ، کرم ضد آفتاب خود را استفاده کنید. دوره اش را به پایان برسانید، تیوبش را دور بیاندازید و یک کرم ضد آفتاب جدید بخرید. 

 

علائم خراب شدن کرم, خراب شدن کرم, نشانه های خراب شدن کرم ضد افتاب

نشانه های خراب شدن کرم ضد افتاب

 

عارضه های ضد آفتاب تاریخ گذشته و یا فاسد شده

کرم های ضد آفتاب شیمیایی دارای مواد تشکیل دهنده ای هستند که بعد از تمام شدن تاریخ انقضایشان آغاز به اکسیداسیون می کنند. در نتیجه، چنین کرم های ضد آفتابی به درستی روی پوست شما پخش نمی شود.

 

که عارضه هایی مانند، آفتاب سوختگی وحشتناک، پیری زودرس، حساسیت پوست ناشی از مواد منقضی شده و … می شود.

 

هرچند کرم های ضد آفتاب معدنی اکسید نمی شوند، ولی مواد کاهش دهنده شان کمتر مفید هستند و امکان دارد سبب مشکلات پوست شوند.

 

گاهی وقتها، کرم های ضد آفتاب حتی پیش از تاریخ انقضا هم امکان دارد خراب شوند. بعضی از عوامل وجود دارند که می توانند منجر به منقضی شدن زود هنگام شوند.

 

تاریخ انقضای لوازم آرایشی

ساده ترین علامت های لوازم آرایش فاسد، تمام شدن تاریخ انقضای آن هاست. بنابراین همیشه باید پیش از استفاده از هر نوع لوازم آرایشی، تاریخ انقضا آن را چک کنید. تاریخی که روی محصولات با عنوان تاریخ انقضا نوشته می شود، برای وقتی است که آن مواد در بهترین و استانداردترین شرایط نگهداری شده باشد.

 

بر این اساس امکان دارد، یک محصول آرایشی پیش از آن که تاریخ انقضایش به پایان برسد، به علت نگهداری اشتباه فاسد شود. با این وجود بسیار کم پیش می آید که روی بسته بندی همه لوازم آرایشی تاریخ انقضا نوشته شود و تنها روی جعبه آن عددی روی یک تصویر کاسه قید شده که نشان دهنده این است که به محض باز کردن پلمپ محصول تا چه مدت می توان از آن استفاده کرد. به عبارت دیگر پس از گذشت مدت زمان گفته شده، لوازم آرایش فاسد شده و به هیچ عنوان نباید از آن استفاده نمود.

 

اینجا امکان دارد این سوال در ذهنتان به وجود آید که چنانچه روی بسته بندی لوازم آرایشی خریداری شده نه تنها تاریخ انقضا قید نشود، بلکه مدت زمان استفاده نیز ذکر نشده باشد، از کجا باید بدانیم عمر لوازم آرایشی مان چقدر است؟

 

علائم خراب شدن کرم, خراب شدن کرم, نشانه های خراب شدن کرم ضد افتاب

از کجا بفهمیم لوازم آرایش فاسد شده‌

 

تغییر رنگ 

تغیر رنگ در محصولات آرایشی در طول مدت استفاده موضوع خیلی طبیعی ای می باشد و قدری زردتر شدن ماده آرایشی به علت قرارگیری در معرض نور خورشید و روشنایی، دور از انتظار نیست. مثلا چنانچه پودر آرایشی شما کم کم قهوه ای ، شکلاتی به خود گرفت یا یک تغییر رنگ غیر طبیعی کند با قدری دقت متوجه آن خواهید شد. بهتر است لوازم آرایشتان را در جعبه خود نگهداری کنید. این جعبه ها به طور از ورود نور و رطوبت پیشگیری میکنند.

 

تغییر بافت لوازم آرایشی

به جرائت می توان مهم ترین علامت لوازم آرایش فاسد را تغییر شکل و بافت محصولات آرایشی دانست. همه ما شکل طبیعی و اولیه محصولات آرایشی و بهداشتی را می شناسیم. بر همین اساس می توانیم هر نوع تغییر در انسجام و شکل آن شامل سفت و خشک شدن ماده، چسبنده شدن آن، جدا شدن روغن و آب از بافت اصلی، شل و رقیق شدن آن را که از علامت های اصلی فاسد شدن لوازم آرایشی هستند، را شناسایی کنیم.

 

پس شما نیز چنانچه در بافت لوازم آرایشی خود هر کدام از موارد ذکر شده را مشاهده کردید، نسبت به سالم بودن لوازم آرایشی خود شک کنید و اطمینان داشته باشید که آن ها به هر دلیلی فاسد شده اند. مثلا خشک شدن ریمل، خط چشم یا سفت شدن رژ لب به طوری که رنگدانه های آن روی لب ننشیند، همگی علامت های فاسد شدن لوازم آرایش هستند.

 

همینطور ایجاد لایه های گچی روی محصولات پودری مانند پنکیک، سایه و.. نشان دهنده منقضی شدن آن لوازم هستند. تغییر بافت در محصولات آرایشی مایع مثل خشک شدن، گلوله گلوله شدن و سفت شدن هم علامتی از فاسد شدن لوازم آرایش است.

 

تغییر بوی محصولات آرایشی

معمولا لوازم آرایشی رایحه ای مطبوع و دلپذیر دارند که این عطر خوش در طول مدت استفاده و به مرور زمان، کم و کمتر می شود. وقتی که محصولات آرایشی منقضی می شود، بوی ناخوشایندی از آن ها به مشام می رسد. زمانی که لوازم آرایش فاسد می شوند، به دنبال آن یکپارچگی شیمیایی محصول هم از بین می رود و باعث انتشار بوی نامطبوع و آزاردهنده ای می شود.

 

پس جدی گرفتن تغییر بوی لوازم آرایشی که جزو اصلی ترین علامت های لوازم آرایش فاسد می باشد، کمک می کند تا از استفاده از هر گونه محصول فاسد پرهیز کنیم. مثلا حتی زمانی بهترین مارک ریمل هم فاسد می شود، بویی مشابه با بوی گازوئیل از آن به مشام می رسد. رژ لب ها حاوی مواد روغنی شکل هستند و به همین دلیل در صورت فاسد شدن بوی روغن مانده به خود می گیرند و دیگر رایحه و عطر خوش اولیه را ندارند.

 

علائم خراب شدن کرم, خراب شدن کرم, نشانه های خراب شدن کرم ضد افتاب

شیوه نگهداری از لوازم آرایش

 

محصولات آرایشی به طور معمول تقریبا چقدر عمر میکنند؟

لوسیون بدن: 12 ماه

مداد چشم: 2 سال

سایه چشم: 2 تا 3 سال

پنکک: 2 تا 3 سال

ژل دوش و شامپو: 2 تا 3 سال

لوسیون بدن: 9 تا 12 ماه

مداد ابرو: 2 سال

رژ و مداد لب: 2 سال

رژگونه: 2 تا 3 سال

کرم صورت: کاسه‌ای 9 ماه، بطری‌های پمپی یا تیوپی 12 ماه

کرم روز، شب: 6 تا 9 ماه

پاک‌کننده آرایش چشم، صورت: 6 تا 9 ماه

کرم‌پودر: 9 ماه

لاک ناخن: 1 تا 2 سال

ریمل مژه و ابرو: 3 ماه

پوشاننده سیاهی دور چشم: 3 تا 6 ماه

اسکراب و لایه‌بردارها: 6 تا 9 ماه

ماسک مرطوب‌کننده، پاک‌کننده: 6 تا 9 ماه

کرم ضدقرمزی: 8 ماه

 

گردآوری: بخش آرایش و زیبایی بیتوته

 



دانستنی های لوازم آرایشی و بهداشتی

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------