حتما پیش از خواستگاری بخوانید!



مراسم خواستگاری, مراحل خواستگاری, رفتار دختر در جلسه اول خواستگاری

مراسم خواستگاری

 

مراسم خواستگاری

خواستگاری رفتن مثل هر چیز دیگری راه و رسم خودش را دارد و ممکن است در هر خانواده‌ای این رسم و رسوم فرق داشته باشد ولی به‌طورکلی استانداردهایی برای این کار در نظر گرفته‌شده است که خوب است با آن بیشتر آشنا شوید. در ادامه همراه ما باشید.

خانواده داماد

هماهنگ کردن روز خواستگاری

یکی از مهم‌ترین و اولین کاری که میان خانواده داماد و عروس اتفاق می‌افتد، تماس تلفنی است که مادر داماد برای هماهنگی روز خواستگاری و درمیان گذاشتن درخواست خواستگاری، می گیرد. احتمالا در تصورتان دوست دارید که نحوه زنگ زدن برای خواستگاری را بدانید. درحقیقت، این کار خیلی سخت نیست.

 

فقط کافی است، مادر داماد (درصورتی‌که مادر داماد به هر علتی حضور ندارند، خواهر داماد یا یکی از بزرگ‌ترهای وی و بهتر است خانم باشد، این کار را برعهده بگیرند) با گرفتن شماره تلفن مادر عروس، مبادرت به تماس تلفنی می‌کند. در این شرایط، بیشتر مادر داماد با ادب، احترام و حس مثبت، اقدام به صحبت با مادر عروس می‌کند. در این صحبتها، معمولا درخواست به‌ گونه کاملا رسمی و مودبانه گفته می‌شود.

 

چنانچه آشنایی قبلی وجود نداشته باشد، اغلب مادر داماد یک معرفی کوتاه و مختصر از خانواده و داماد انجام می‌دهد و تعیین روز خواستگاری را به مادر عروس واگذار می‌کند. مادر عروس بعد از مشورت با عروس و پدر خانواده، با مادر داماد تماس می‌گیرد و روز خواستگاری را معلوم می‌کنند.

 

مراسم خواستگاری, مراحل خواستگاری, رفتار دختر در جلسه اول خواستگاری

مراحل خواستگاری

 

نکات مهم در خواستگاری چیست؟

مهم‌ترین نکته‌ای که ما می‌توانیم دراختیار شما عزیزان بگذاریم این است که در این جلسات و جمله های خواستگاری، نوع لحن خود را کنترل کنید. از تحقیر، پرخاش و یا لحن طلبکارانه پرهیز کنید. فراموش نکنید که شخصیت شما، در همین جلسات بررسی می‌شود. شما به آسانی با یک اشتباه، می‌توانید دید طرف مقابل‌تان را دچار اشتباه کنید و خودتان را شخصیتی نه چندان قابل اعتماد و قابل اطمینان نشان دهید. همین اشتباه ساده می‌تواند آینده ازدواج‌ شما را به‌خطر بیاندازد.

 

نکته بعدی که باید در همه ی جلسات خواستگاری به آن دقت داشته باشید، صداقت است. سعی کنید از شاخ و برگ دادن به مسائل غیرضروری دوری کنید. هیچ چیزی را بزرگ‌ نشان ندهید. همه اولویت‌ها و خط قرمز‌های‌تان را صادقانه بگویید. از دروغگویی دوری کنید و به خاطر داشته باشید که جنگ اول، به از صلح آخر است. بنابراین برای آرامش در زندگی آینده‌تان، حتما مسائلی که برای‌تان بسیار مهم هستند ، در همین جلسات خواستگاری مطرح کنید و نظر طرف مقابل را بخواهید. مطمئنا رسیدن به ازدواج موفق، نتیجه همین آگاهی و اطلاعات شما است.

 

مراسم خواستگاری, مراحل خواستگاری, رفتار دختر در جلسه اول خواستگاری

شب خواستگاری

 

مجلس را به دست بگیرید

یکی از کارهای مهمی که باید به وسیله خانواده داماد انجام شود، باز کردن صحبت ازدواج است. جملات خواستگاری، باید با دقت گفته شوند. تلاش کنید، پس از خوش آمد گویی که از طرف خانواده عروس با آن روبه‌رو شدید، صحبت را به وسیله یکی از بزرگ‌ترهایی که به همراه دارید شروع کنید.

 

معمولا، خانواده عروس ، هیچ حرفی در این‌ باره نخواهند زد. این شما هستید که باید درباره ازدواج صحبت کنید و در ابتدا، خانواده خودتان را معرفی کنید و آقا پسرتان را بدون بزرگ‌ کردن به خانواده عروس معرفی کنید. اغلب پس از این صحبت‌ها، باید از خانواده عروس درخواست کنید که بحث را ادامه دهند و درباره خانواده توضیحاتی بدهند.

 

آداب گل و شیرینی خواستگاری

خانواده پسر در همان اولین جلسه خواستگاری باید گل و شیرینی تهیه کنند چون اگر خانواده عروس انتظار آوردن گل را داشته باشند این کار را علامت بی احترامی به خود می دانند و اینکه اگر در جلسه اول خواستگاری گل آورده شود تاثیر روانی خوبی بر روی خانواده دختر خواهد داشت.

 

همینطور تهیه گل و شیرینی خواستگاری نشان دهنده حسن سلیقه، مهر و محبت داماد و نیز دقت ویژه خانواده داماد به عروس و خانواده است. پس باید به زیبایی آن بیشتر مهم باشد تا قیمت آن .

 

تهیه دسته گل خواستگاری و شیرینی قدری سخت است زیرا سلیقه اشخاص فرق دارد و بعضی گل گلایل، داوودی یا شب بو را برای مراسم خواستگاری نمی پسندند و رنگ زرد گل را علامت نفرت می دانند در حالی که رنگ زرد شادی آور و نشان زندگی است و بعضی دیگر تهیه شیرینی های بزرگ را نشانۀ بی سلیقه گی می دانند بنابراین باید در انتخاب گل و شیرینی از افراد با تجربه کمک گرفت.

 

مراسم خواستگاری, مراحل خواستگاری, رفتار دختر در جلسه اول خواستگاری

چگونه در جلسه خواستگاری صحبت کنیم

 

خانواده عروس

بایدها و نبایدهای اولین جلسه خواستگاری

باید بدانید که، داشتن اطلاعات درباره نوع مراسم‌ خواستگاری، شیوه پذیرایی آن و سوالات و مسائلی که در خواستگاری عنوان می‌شود، آمادگی بهتری برای شرکت در آن به وجود می آورد. باید ها و نباید های خواستگاری معلوم می کند که رعایت ادب، احترام، صمیمیت و حفظ شان اشخاص در همه جلسات خواستگاری، مسئله مهمی است که به وسیله همه افراد حاضر در جلسه خواستگاری باید رعایت شود. اغلب در اولین جلسه خواستگاری، سوال مستقیمی درباره ازدواج دختر و پسر پرسیده نمی‌شود.

 

بلکه بیشتر شناخت اولیه‌ای به‌صورت غیرمستقیم به وجود می آید. در نظر داشته باشد که خانواده‌ها در این جلسه، تصمیم می‌گیرند که برای جلسه دوم خواستگاری برنامه‌ریزی کنند، یا نه. یکی از نکاتی که درباره شب خواستگاری باید بدانید، روانشناسی خواستگاری است. نوع برخورد، مقدار صمیمیت و زبان بدن افراد، اطلاعات خوبی درباره آن‌ها به شما می‌دهد. نوع بیان در خواستگاری هم نکته‌ای کلیدی است که تعیین کننده نتیجه آن است.

 

پوشش مناسب خواستگاری

لباس هر کس نشان دهنده شخصیت اوست پس خانواده ها و دختر و پسر در مراسم خواستگاری باید لباسی را انتخاب کنند که از لحاظ رنگ و مدل، ارزشهای دینی و جامعه مناسب باشند و چشم و هم چشمی را در لباس خود نداشته باشید .

 

بعضی به اشتباه فکر میکنند لباس روز خواستگاری باید لباس روزانه باشد ولی بعضی دیگر استفاده از لباسهای مجلسی شیک با آرایش های تند را مناسب می دانند . ولی باید بدانید هیچ یک از این لباس ها مناسب مراسم خواستگاری نیست و بهتر است در این جلسه خانواده ها و دو جوان پوشش متناسب داشته باشند چون نادیده گرفتن این اصل از سوی دختر و پسر آسیب های جبران ناپذیری را برای آنان به دنبال دارد.

 

بدرقه خانواده پسر در خواستگاری

موقع خداحافظی خواستگاران خانواده دختر باید آن ها را تا آستانۀ در ورودی، بدرقه کنند ، این کار نشان دهنده شخصیت و احترام شما به آنهاست. 

 

گردآوری: بخش زناشویی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------