انواع لکه های ماه گرفتگی و تاثیر ماه گرفتگی بر زنان بادار



برخی بر این باورند که نگاه کردن زنان باردار به ماه گرفتگی باعث ایجاد لکه پوستی می‌شود

تکه های سالمون یکی از انواع ماه گرفتگی است. در این نوع ماه گرفتگی رگه‌هایی از عروق خونی کوچک، صورتی و بر روی پوست دیده می‌شود.

آیا نگاه کردن زن باردار به ماه گرفتگی خطر دارد؟

در تمدن‌ها و فرهنگ‌های مختلف همواره در زمان ماه گرفتگی و خورشید گرفتگی به زنان باردار هشدار داده شده است که حتما در هنگام وقوع این دو پدیده نجومی در خانه بمانند و از مشاهده مستقیم به آنها خودداری کنند؛ چراکه آنان بر این باور بودند مشاهده این پدیده‌ها می‌تواند بر روی پوست جنین عارضه‌های منفی چون لکه‌های سیاهی مرسوم به ماه گرفتگی ایجاد کند.


لکه ماه گرفتگی چیست؟
ماه‌گرفتگی، یک لکه رنگی بر روی پوست و یا زیر پوست است که از زمان تولد وجود دارد و ممکن است با افزایش سن، رشد کند که بر اثر افزایش سلول‌های تولید کننده رنگدانه (ملانین) در پوست یا ملانوسیت‌ها و رشد غیر طبیعی رگ‌های خونی ایجاد می‌شود.
بعضی از لک‌ها ناشی از زیاد بودن رنگدانه‌های پوستی هستند و گروهی دیگر، از رگ‌های خونی در هم تنیده منشا میگیرند.


نگاه کردن به ماه گرفتگی خطرناک نیست
امروزه پیشرفت علم و شناخت بیشتر از پدیده‌های نجومی باعث شده است تا بسیاری از دانشمندان باور قدیمی که در خصوص نگاه کردن به ماه گرفتگی وجود داشت را یک خرافه بدانند. این دانشمندان به واسطه مطالعه‌های متعدد خود با قاطعیت می‌گویند میان ماه گرفتگی و ابتلای جنین به بیماری‌های مختلف هیچ ارتباط مستقیمی وجود ندارد و با رد این فرضیه آن را کاملا اشتباه و بی پایه و اساس می‌دانند.

 

آنها با تاکید بر اینکه تمامی این باورها باطل و بدون منطق است، دلیل وجود لکه‌های ماه گرفتگی بر روی جنین را اختلالات مویرگ‌ها می‌دانند. البته همین دانشمندان در خصوص پدیده خورشید گرفتگی دیدگاه دیگری دارند و عنوان می‌کنند به دلیل افزایش اشعه‌های خورشید و دریافت آن بر سطح زمین احتمال آسیب مادر وجود خواهد داشت و به آنها توصیه می‌شود در این زمان در فضای باز و غیر سرپوشیده حضور نداشته باشند.


انواع لکه‌های ماه گرفتگی شایع
تکه‌های سالمون
تکه های سالمون یکی از انواع ماه گرفتگی است. در این نوع ماه گرفتگی رگه‌هایی از عروق خونی کوچک، صورتی و بر روی پوست دیده می‌شود.
تکه‌های سالمون در پشت گردن، بین چشم ها، روی پیشانی، بینی، لب فوقانی و یا پلک‌ها ظاهر می‌شود. برخی از این تکه‌ها با رشد کودک، محو می‌شوند، اما معمولا تکه‌های پشت گردن از بین نمی‌روند.

لکه مغولی
این لکه‌ها دارای علامتی مسطح و صاف هستند که از زمان تولد ظاهر می‌شوند. غالبا در باسن کودک یا قسمت پایین پشت وجود دارند.
رنگ آنها به طور کلی، آبی است که می‌تواند آبی – خاکستری، آبی- سیاه و یا قهوه‌ای نیز باشد. این لکه، شبیه کبود شدن پوست می‌باشد. نقاط مغولی، بیشتر در نوزادان پوست تیره شیوع دارد.

 

ماه‌گرفتگی، یک لکه رنگی بر روی پوست و یا زیر پوست است که از زمان تولد وجود دارد

 

بندر شراب
بندر شراب نیز یکی دیگر از لکه های ماه گرفتگی است، این لکه در هنگام تولد، از یک علامت مسطح و سرخ رنگ شروع می‌شود و به تدریج با افزایش سن، تیره‌تر و ارغوانی رنگ می‌شود. علت وجود این لکه، اتساع مویرگ‌ها می‌باشد.
روش‌های درمان این لکه‌ها عبارت است از: لیزر، پیوند پوست و پوشش پوست.


همانژیوم‌های توت فرنگی
مجموعه‌ای از رگ‌های خونی کوچک و به هم چسبیده می‌باشد. بر روی سطح پوست، معمولا روی صورت، پوست سر، پشت و یا سینه ظاهر می‌شود. ممکن است قرمز و یا بنفش رنگ باشد که می‌تواند برجسته باشد.
هیچ درمانی، مورد نیاز نیست. اما اگر آن‌ها رشد کردند و نزدیک چشمان و یا دهان رسیدند و یا در جاییکه می‌تواند خونریزی کند و یا عفونی شود، بودند، باید برداشته شوند.

لکه قهوه با شیر
این لکه ها مسطح و بیضوی می‌باشند. رنگ این لکه از قهوه‌ای روشن تا تیره می‌باشد. به همین خاطر نام این لکه را قهوه با شیر می‌نامند. اگر کودک شما دارای چندین لکه بود، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

همانژیوم‌های کاورنو
لکه‌های عمیق در زیر پوست که به شکل یک توده اسفنجی برآمده و به رنگ آبی مایل به قرمز می‌باشند. ترکیبی از همانژیوم‌های توت فرنگی و کاورنو در نوزادان نیز می‌تواند رخ دهد.

خال مادرزادی
این خال‌ها در هنگام تولد ظاهر می‌شوند. سطح این خال‌ها ممکن است صاف، برجسته و یا ناهموار باشد. این خال‌ها در هر جای بدن می‌تواند رشد کنند. بیشتر این خال‌ها بدون خطر می‌باشند، اما خال‌های مادرزادی بزرگ، باعث افزایش ملانوم (یکی از خطرناک‌ترین انواع سرطان پوست) می‌شوند.


ناهنجاری‌های وریدی
این ناهنجاری ها، غیر طبیعی شکل گرفته اند و موجب گشاد شدن ورید‌ها می‌شوند. این ناهنجاری‌ها یا در زمان تولد یا دوران کودکی و یا بزرگسالی به وجود می‌آیند. رشد این ناهنجاری‌ها به کندی صورت می‌گیرد. درمان شامل اسکلوتراپی و یا جراحی می‌باشد.

آیا نور خورشید میزان لکه ماه گرفتگی را افزایش می‌دهد؟
محققان در پاسخ به این پرسش عنوان می‌کنند نور خورشید در پررنگ یا کمرنگ شدن ضایعات پوستی تاثیر مستقیمی ندارد. آنها می‌گویند پررنگ‌تر شدن لکه‌ها به دلیل افزایش متسع شدن عروق و افزایش سن است، اما به این افراد توصیه می‌شود همواره از این نواحی بدن خود در برابر تابش مستقیم نور خورشید مراقبت کنند.


آیا داروهای موضعی بر لکه ماه گرفتگی تاثیرگذار است؟
تحقیقات نشان داده استفاده از کرم‌ها یا داروهای موضعی نمی‌توانند چنین ضایعات پوستی را بی‌رنگ کنند و در درمان آ‌نها نقش بسزایی ندارند. از این رو به جای صرف زمان بر روی کرم‌ها و محصولات موضعی، بهتر است به یک متخصص مراجعه کرده و درمان را به صورت منطقی پیگیر باشید. همچنین درمان‌های جراحی نیز نمی‌توانند در کنترل و درمان چنین لکه‌هایی تاثیرگذار باشند.

نحوه درمان لکه های ماه گرفتگی
 اگر این ضایعات در گروه لکه‌های سالمونی قرار داشته باشند، طی بازه زمانی کمتر از یک سال پس از تولد نوزاد رفع خواهند شد، اما اگر جزو گروه لکه‌های شرابی‌رنگ بوده و در بالا و پایین چشم نوزاد ایجاد شده باشد و حملات تشنجی در نوزاد را به وجود آورند، والدین می‌بایست در اسرع وقت مراحل درمان فرزند خود را شروع کنند تا با برطرف‌سازی اختلال مویرگی از رشد قسمت‌های درگیر این ضایعه جلوگیری شود. در حال حاضر بهترین درمان این ضایعات، لیزری اختصاصی به نام لیزر پی دی ال است که نور ویژه‌ای را در دامنه 575 تا 585 نانومتر بر سطح رنگدانه‌های این عروق یا هموگلوبین می‌تابد و آنها را تخریب می‌کند که نتیجه آن حذف لکه‌ها خواهد بود.


گردآوری: بخش زناشویی بیتوته
منابع:
gadgetnews.net
yjc.ir

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------