مقابله با حسادت



حسادت ممنوع, مقابله با حسادت, راه مقابله با حسادت

مقابله با حسادت

 

راه های مقابله با حسادت

بعضی اوقات هر چقدر هم که سعی می‌کنید تا با لبخندی حسادت‌ خود را پنهان کنید، باز هم بی فایده است، زیرا حسادت چیزی نیست که به آسانی شما را خلاص کند. بیشتر اشخاص هنگامی که دچار حسادت می شوند از احتیاجات حقیقی خود غافل می شوند. چنانچه می‌خواهید راههای مقابله با حسادت را یاد بگیرید، همراه بیتوته باشید.

حسادت چیست؟

حسادت به معنی حس ناخوشایند در مورد داشته‌ها و وضعیت دیگران است. در حقیقت هنگامی که به دیگران حسادت می‌کنیم، حسرت وضعیت و موقعیت آن‌ها را می‌خوریم و دوست داریم جای آن‌ها باشیم اما این شرایط با احساسات ناخوشایند همراه است.

 

خیلی از ما حسادت را در زندگی تجربه کرده‌ایم. بعضی اشخاص بیشتر و بعضی کمتر از بقیه دچار حسادت می‌شوند. این حس بعضی وقتها به انجام رفتارهای خطرناک یا باعث واکنش‌های منفی می‌شود. پس اهمیت دارد که جلوی آن را بگیریم. حسادت می‌تواند عامل محرک خشم باشد که عواقب ناخوشایندی خواهد داشت.

 

حسادت ممنوع, مقابله با حسادت,راههای مقابله با حسادت

راه مقابله با حسادت

 

راههای مقابله با حسادت

به این فکر کنید که حسادت چطور به شما آسیب می‌زند

حسادت چه اثر منفی بر زندگی شما گذاشته است؟ شاید رابطه‌تان با دوستی قدیمی در حال از هم پاشیدن است، چون دیگر نمی‌توانید به شاد بودن برای موفقیت‌های او تظاهر کنید و به همین علت تماس‌هایش را پاسخ نمی‌دهید.

 

شاید صفحه‌ی فیس‌بوک همسر سابق‌ خود را با وسواس نگاه می‌کنید و به تصاویر او و نامزدش خیره می‌شوید. شاید هنگامی که به وبلاگ عکاسی یکی از همکلاسی‌هایتان نگاه می‌کنید، تظاهر می‌کنید به عکس‌های او علاقه‌ای ندارید، در حالی‌که آرزو می‌کنید، کاش شما هم استعداد هنری او را داشتید. اینها فقط مثال هایی هستند که نشان می‌دهند حسادت چطور انرژی شما را هدر می‌دهد، انرژی‌ای که بهتر است آن را برای چیز بهتری خرج کنید. حسادت به شیوه های زیر به شما آسیب می‌زند:

 

- هدر دادن وقت

- مشغول کردن فکر

- آسیب زدن به روابط شخصی و حرفه‌ای

- تغییر دادن شخصیت

- به وجود آوردن احساس منفی‌بافی

 

حسادت ممنوع, مقابله با حسادت,حسادت نکنیم

راه های مقابله با حسادت

 

منبع حسادت را پیدا کنید

هنگامی که دچار حسادت می‌شوید از خودتان بپرسید که ریشه‌ی این حس در چیست؟ برای اینکه کمتر حس حسادت کنید، باید ریشه‌ی آن را پیدا کنید و از بین ببرید.

 

پیدا کردن ریشه‌ی حسادت کمک می‌کند تا در مورد وضعیت خود، به یک دید کلی برسید.

 

به طور مثال چنانچه ارتقاء شغلی همکارتان سبب حسادت شده، شاید به این علت است که شما فکر می‌کنید به اندازه‌ی کافی خوب نیستید تا ارتقاء شغلی بگیرید.

 

چنانچه همسرتان با شخص دیگری وارد روابط صمیمانه شده، شاید به این علت حسادت می‌کنید که این نوع رابطه، نخستین علامت خیانت شریک قبلی شما بوده است.

 

تفاوتی نمی‌کند که حسادت شما ناشی از ناامنی، ترس یا الگوهای روابط گذشته باشد، دانستن بیشتر در مورد دلایل آن می‌تواند به شما کمک کند با آن مقابله کنید.

 

به طور مثال در مورد ارتقاء شغلی با سرپرست خود صحبت کنید و در مورد اینکه شرایط ارتقاء شغلی چیست سوال کنید. روابط خود با شریک زندگی‌تان را بررسی کنید و از او در مورد دلیل صمیمیمتش در روابط خارج از ازدواج بپرسید.

 

حسادت ممنوع, مقابله با حسادت,راههای مقابله با حسادت

حسادت نکنیم

 

از مقایسه کردن خودداری کنید

هیچ زمان زندگی خودتان را با دیگران مقایسه نکنید. دقت کنید که انسان ها با توجه به شخصیت های گوناگونی که دارند هر کدام در این دنیا رسالت متفاوتی خواهند داشت. چنانچه مرتب خودتان را با دیگران مقایسه و سنجش کنید از مسیر اهدافتان باز می مانید. شرایط و موجودی خود را در نظر بگیرید تا توقعات معقولی از خود داشته باشید.

 

موفقیت برای هر فردی معنی مختلفی دارد چراکه انسان‌ها فرق دارند و شخصیت و استعدادهای خاص خودشان را دارند به جز آن شرایط خانواده در واقع محیط و حامعه هم رابطه‌ای ناگسستنی با رشد و پرورش انسان‌ها دارند پس توقع یکسان از عملکرد انسان‌ها و تعبیرهای ظاهری، سطحی و گذرا  از موفقیت که بیشتر با مادیات و ظواهر آمیخته شده عملی خیلی اشتباه و مخرب است که متاسفانه درجامعه ما بسیار دیده می‌شود.

 

پس قهرمان زندگی خودتان باشید و هرروز رکورد خودتان را بشکنید چراکه موفقیت چیزی جزء رضایت از خود و آرامش نیست.

 

یک فهرست آماده کنید 

برای درمان این حس از همه مواردی که این اواخر برای شما حسادت به وجود است یک لیست تهیه کنید. سعی کنید برای آنها علت پیدا کنید. سپس برای علت ها عامل خارجی و داخلی تعیین کنید. اگر عامل داخلی باعث ایجاد حسادت بود سعی کنید آن را رفع کنید.

 

رقابت را جایگزین حسادت کنید 

به جای اینکه با احساسات منفی خود را محصور کنید ، رقابت کنید و با سعی بسیار و سالم ، خود را به جایگاه درست و واقعی خود برسانید.

 

حسادت ممنوع, مقابله با حسادت,راههای مقابله با حسادت دیگران

راههای مقابله با حسادت

 

با خود بگویید که هیچ کس همه چیز را ندارد 

مقایسه زندگی خود با دیگران را تمام کنید چون همیشه دست بالای دست زیاد است و همواره کسانی هستند که وضعیت زندگی شان بهتر از شما است. ولی توجه کنید که ما همیشه بدترین چیزهایی را که درباره خودمان می دانیم با بهترین فرضیاتی که در مورد دیگران داریم مقایسه می کنیم. همیشه به خودتان یادآوری کنید که هیچ کس همه چیز را ندارد و هر کسی مشکلات ، رنج ها و ضعف هایی را تجربه می کند ، دقیقاً مانند خود شما .

 

کمک گرفتن از یک متخصص

چنانچه خودتان نمی‌توانید با حس حسادت‌تان مقابله کنید، از یک متخصص کمک بگیرید

حسادت می‌تواند در زندگی روزانه‌ی برخی افراد، اختلال به وجود آورد و مانع از شادی آنها شود. شاید درک حس حسادت و پیدا کردن بهترین راه برای مقابله با آن، بدون دریافت کمک از دیگران سخت باشد. یک متخصص در جایگاه سلامت روانی می‌تواند به شما کمک کند تا این احساسات را درک و برای مقابله با آنها کوشش کنید.

 

باید بدانید موفقیت دیگران اثری بر موفقیت شما نمی‌گذارد

تصور کنید فردی که می‌شناسید، نوعی رژیم غذایی‌ را آغاز کرده و ۱۰ کیلو وزن کم کرده و به تازگی، در اولین ماراتن خود شرکت نموده و مسیر را هم تا انتها دویده است. صحیح است که او دستاورد بزرگی داشته، اما هیچ چیز مانع شما نمی‌شود که همان کارها را انجام دهید. موفقیت شما در زندگی به موفقیت هیچ شخص دیگری وابسته نیست. خواسته‌ی شما، پیدا کردن همسر مناسب، شغل مناسب یا هر چیز دیگری که باشد، می‌توانید به آن دست پیدا کنید و تفاوتی نمی‌کند افراد دیگر چقدر موفق باشند.

 

دید گسترده تری داشته باشید

حسادت بعضی اوقات از این ریشه می‌گیرید که ما تنها قسمت کمی از زندگی دیگران را می‌بینیم. ما اغلب همه زندگی و دستاوردهای خود را با ایده‌آل‌ترین قسمت زندگی دیگران مقایسه می‌کنیم و این سبب حسادت می‌شود. به طور مثال همه شکست‌ها و ناکامی‌های همه زندگی‌مان را با بهترین دوران زندگی یک فرد مقایسه می‌کنیم بدون اینکه بدانیم آن فرد در زندگی خود چه مشکلات و دشواری هایی را گذرانده است.

 

اشخاص اغلب بهترین قسمت زندگی خود را در مقابل دیگران به نمایش می‌گذارند. ما هیچ وقت نمی‌فهمیم که در درون زندگی و روابط آن‌ها چه می‌گذرد و تنها تصاویر زیبایی از بهترین لحظات زندگی دیگران را در شبکه‌های اجتماعی می بینیم. شبکه‌های اجتماعی هم سبب شده این مورد بیشتر از گذشته سبب حسادت و مقایسه کردن خود با دیگران شود.

 

چنانچه منبع اطلاعاتی شما شبکه‌های اجتماعی است، بنابراین از یاد نبرید که اطلاعات کمی درباره زندگی دیگران دارید و تنها چیزهایی را می‌بینید که آن‌ها دوست دارند ببینید. هیچ وقت از دشواری ها، مشکلات و دغدغه‌های دیگران باخبر نمی‌شوید و فکر می‌کنید زندگی آن‌ها، همان لحظات شیرینی است که گذاشته می‌شود.

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 



مطالب بیشتر برای زندگی بهتر

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------