خال‌های پوستی کودکان و علائم هشدار دهنده



خال پوستی کودکان,خال گوشتی کودکان,زیاد شدن خال پوستی کودکان

خال پوستی کودکان

 

خال یکی از دغدغه هایی است که افراد زیادی را درگیر خود کرده است و نگرانی هایی را برای افراد رقم میزند. اگر شما با دیدن خال های متعدد روی بدن فرزندتان علاوه بر زیبایی نگران سلامت او هستید این مطلب میتواند به شما در شناخت انواع خال های کودکان و علائم هشدار دهنده کمک کند.

خال‌های پوستی کودکان، لکه‌هایی روی پوست است که می‌تواند مسطح یا برجسته، بزرگ یا کوچک، بیضی یا گرد، لکه‌لکه، چندرنگ یا یکدست باشد. رنگ این خال‌ها ناشی از سلول‌های رنگدانه است که ملانوسیت نامیده می‌شود و می‌تواند به رنگ‌های برنزی تا صورتی، قهوه‌ای یا سیاه باشد. این خال‌ها می‌تواند در هر جای پوست بدن ظاهر شود و بخشی از آنها جزء نشانه‌های مادرزادی نوزادان محسوب می‌شود ولی گاهی نیز با یک خال معمولی فرق دارند.

 

انواع خال‌ های کودکان

خال‌ها بر ۲ نوع کلی مادرزادی و اکتسابی قابل تقسیم هستند:

خال ‌مادر زادی، در واقع بروز یک نقطه و یا وجود نقص در سطح پوست بدن نوزادان است. خال‌های مادرزادی در بدو تولد تظاهر می‌یابند، البته، در برخی از نوزادان، ممکن است این خال‌های ‌مادر زادی چند روز پس از تولد نیز ظاهر شود.. بیش از ۸۰ درصد از نوزادان نوعی نشانه مادرزادی دارند که برخی از آنها تا پایان عمر باقی می‌ماند و برخی به مرور زمان محو می‌شود. خال‌های مادرزادی ممکن است با اندازه بسیار بزرگ غالبا بر روی تنه و پوست نوزادان تظاهر ‌یابد. بیشتر خال‌های مادرزادی بی‌ضرر است و بسیاری از آنها در چند سال اول خود به‌ خود از بین می‌رود.

 

خال‌های اکتسابی از ۶ ماهگی به بعد تظاهر می‌یابد. فراوانی خال‌های اکتسابی بیش از مادرزادی است.

خال پوستی کودکان,خال گوشتی کودکان,خال صورت کودک

موارد هشدار خال پوستی کودک

 

برداشتن خال‌های پوستی کودکان

خال‌های رنگی مادرزادی مواردی هستند که پزشکان توصیه می‌کنند پیش از سن بلوغ برداشته شوند.

 

دسته ای از خال‌ های کودکان به «همانژیوم» معروف است این خال ها تا ۹ سالگی از بین می رود و به درمان نیاز ندارد اما گاهی همانژیوم روی لب ها، مدخل بینی یا روی پلک قرار دارد که باید درمان شود به عنوان مثال اگر خال روی پلک کودک باشد ممکن است باعث تنبلی عصب چشم شود یا اگر روی بینی باشد ممکن است باعث مختل شدن تنفس کودک شود از این رو فرد باید تحت درمان قرار بگیرد.

 

گاهی این خال‌ های کودکان باعث خوردگی نسجی می شود و بنا به نظر پزشک در دوران طفولیت درمان می شود.در خال هایی که اتساع عروق رخ میدهد، با گذشت زمان نه فقط بهتر نمی شود بلکه بدتر می شود مانند ماه گرفتگی روی صورت که باید درمان شود.

 

برخی از این خال‌ های کودکان که به «فلاموس» معروف است، اگر در پلک باشد باعث افزایش فشار چشم و گرفتاری سیستم عصبی مرکزی می شود که باید در دوران کودکی درمان شود خطر تبدیل شدن به سرطان در این خال ها در دهه اول عمر زیاد است بنابراین باید نسبت به آن ها حساس بود.

 

علائم هشداردهنده خال‌های پوستی کودکان

این نشانه‌های هشداردهنده را درباره خال‌ های کودک در نظر داشته باشید:

خالی که به سرعت تغییر یا رشد می‌کند یا از سایر خال‌‌ها متفاوت به نظر می‌رسد.

خالی که گنبدی‌شکل است، لبه نامنظم دارد یا دارای چند رنگ متفاوت است.

خالی که خونریزی می‌کند یا شبیه یک زخم باز به نظر می‌رسد.

اگر تعداد خال‌ها به ۵۰ یا بیشتر رسیده است.

اگر کودک خال بزرگی دارد.

رشد غیر معقول و متقارن خال و تظاهر خال به رنگ‌های متفاوت از علایم سرطانی شدن خال است.در چنین مواردی با نمونه برداری و بیوپسی بد خیم بودن خال بررسی می‌شود.

 

 

گردآوری: بخش کودکان بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------