ماهی لجن خوار؛ ماهی زیبایی که باعث تمیزی آکواریوم شما می شود



کت فیش سفره ای, کت فیش لجن خوار, تکثیر کت فیش

ماهی لجن خوار یا کت فیش 

 

لجن خوار یا کت فیش؛ ماهی منحصر به فرد و کم تحرک

بدون شک هر کسی که دارای آکواریوم است می داند که آکواریم ها علاوه بر وسایل و فیلترهای تصفیه ی ﺁب و آکواریوم، نیازمند ماهی هایی است که عمل رفتگری را برای آکواریوم ها انجام دهند ماهی لجن خوار یکی از بهترین ماهی ها برای این کار است. اگر علاقه مند نگهداری ماهی و آکواریوم هستید و میخواهید بدانید ماهی لجن خوار چیست و چه فایده ای برای آکواریوم دارد می توانید با ما در ادامه ی مطلب همراه باشید. 

نگهداری از ماهی لجن خوار سبب می شود سطح آکواریوم، سنگ ها و آب و محیط آکواریوم همیشه تمیز و صاف باشد. البته اینکه فقط در مورد کاربرد این ماهی صحبت کنیم کمی بی انصافی است.

 

چرا که نوع غذا خوردن این ماهی ها غریزی است و سبب تمیز شدن آکواریوم ها می شود. در واقع این ماهی ها برای ادامه ی حیات خود این کار را انجام می دهند. البته فقط نوع غذا خورن این ماهی دلیل بر نگهداری ان ها نیست. این ماهی از ظاهر خاصی برخوردار است و به آکواریوم ها جلوه می بخشد و هر کسی با دیدن این ماهی ها جذب آن ها می شود. 

 

 تغذیه ماهی لجن خوار, علت مرگ ماهی لجن خوار, انواع ماهی لجن خوار

ماهی لجن خوار در آکواریوم

 

معرفی ماهی لجن خوار

ماهی لجن خوار که به گربه ماهی هم معروف می باشد انواع مختلفی دارد که از جمله ی آن ها می توان به لجن خوار اسپرت یا کت فیش اسپرت، لجن خوار معمولی، کت فیش شکلاتی و ... اشاره نمود. این تقسیم بندی بر اساس نوع و رنگ این ماهی ها است. طبیعتا با توجه به این انواع، نام علمی های مختلفی برای این ماهی وجود دارد که شامل Hypostomus plecostomus، pterygoplichthys multiradiatus و panaque nigrolineatus می باشد.

 

این ماهی از خانواده ی مکندگان یا Loricariidae است. مهم ترین ویژگی آن، امکان هم زیستی و زندگی با انواع ماهی ها می باشد. البته به غیر از ماهی های تهاجمی که تحمل هیچگونه ماهی را ندارند. زیستگاه اصلی این ماهی ها رودخانه ی آمازون و جنوب برزیل است. همچنین بهترین دمای آب برای زیست آن ها 24 تا 28 درجه ی سانتی گراد می باشد. PH آب این ماهی باید بین 5/6 تا 8 باشد.

 

این ماهی ها در آکواریوم به سطح آکواریوم و در رودخانه ها به سطح گیاهان و سنگ ها می چسبند و با دهان خود این سطوح را می مکند و تمیز می کنند. این کار ماهی لجن خوار سبب می شود لجن های ریزی که اصلا به چشم نمی آیند از روی سطح برداشته شود.

 

علاوه بر این، این ماهی ها باقی مانده ی غذای ماهی ها روی سطح آکواریوم یا شن و ماسه را هم می خورند. زیستگاه این ماهی ها شمال شرقی آمریکای جنوبی است اما در طبیعت و زیستگاه اصلی خود منقرض شده اند. خوشبختانه وضعیت بقای این ماهی ها در بازار بسیار خوب است و جای هیچگونه نگرانی نیست.

 

طول این ماهی ها به 18 سانتی متر می رسد و از عمری طولانی برخوردار هستند به گونه ای که برخی از آن ها تا 18 سال هم زنده مانده اند.

 

ماهی لجن خوار, کت فیش, تغذیه ماهی لجن خوارS

عکس ماهی لجن خوار یا کت فیش

 

نحوه نگهداری ماهی لجن خوار

کت فیش های لجن خوار، سازگاری خوبی با ماهی های آب شیرین دارند به همین دلیل، آکواریوم دارها علاوه بر آن ها از ماهیانی دیگری هم در آکواریوم نگهداری می کنند. از دیگر ویژگی های جالب لجن خوارها این این است که اصلا نیاز به شرایط نگهداری خاصی ندارند. از جمله شرایط نگهداری اینگونه ماهی ها این است که ابتدا با توجه به تعداد یا سایز این ماهی و سایر ماهی های خود، حجم آکواریوم را انتخاب کنید. 

 

داشتن اکسیژن کافی و فیلتراسیون از دیگر شرایط نگهداری این ماهی ها است. بالاخره این ماهی ها نیز به مانند سایر ماهی ها مدفوع دارند که مدفوع آن ها باید توسط فیلتر مناسب از بین ببرد. مدفوع این ماهی ها دراز و در کل عجیب است.

 

از آنجایی که فعالیت این ماهی شب ها آغاز می شود و به اصطلاح، شب کار هستند بهتر است مخفیگاه های آن ها را به صورت کوزه های سفالی قرار دهید تا در روز استراحت کنند. سعی کنید جریان آب آن ها ملایم باشد تا شرایط زیست مناسبی برایشان ایجاد شود. 

 

کت فیش لجن خوار, تکثیر کت فیش, کت فیش زرد رنگ

غذای مخصوص ماهی لجن خوار

 

تغذیه ماهی لجن خوار 

بسیاری از افراد بر این باورند که این ماهی ها به دلیل خوردن لجن آکواریوم، دیگر نیازی به تغذیه ندارند. برخی هم فکر می کنند باقی مانده ی غذای سایر ماهی ها برای آن ها کافی است. اما این تصورات کاملا اشتباه است. با این روش، نه تنها لجن خوار آن ها اصلا رشد نمی کند بلکه بعد از 2 الی 3 ماه بدون هیچ دلیلی می میرد. بنابراین شما باید به این نوع ماهی ها هم غذا بدهید که البته غذا دادن به ماهی های لجن خوار، کاری دشوار است.

 

چرا که هر چقدر غذا بریزید ماهی های دیگر به سرعت این غذاها را می خورند و حتی برخی از ماهی ها نظیر لوچ ها باقی مانده ی غذا را هم می خورند و چیزی برای بجن خوارها باقی نمی ماند. به همین دلیل می توانید آکواریوم مجزایی برای کت فیش ها اختصاص دهید تا موقع غذا خوردن، آن ها را به این آکواریوم اختصاصی منتقل کنید. یا می توانید در شب برای این ماهی ها غذا برزید و یا با یک توری و یا شیشه، کت فیش ها را از سایر ماهی ها جدا کنید و به آن ها غذا بدهید. 

 

تغذیه ی مناسب این ماهی ها شامل سبزیجاتی همچون کدو، خیار، هویج، سیب زمینی و غذاهای گوشتی و خشک و ... می باشد. به طور کلی این ماهی ها همه چیزخوار هستند و علاوه بر غذاهای ذکر شده، لاشه ی ماهی ها، گیاهان آبزی و جلبک ها را هم می خورند. سطح دهان و سطح شکم آن ها صاف ایت تا بتوانند بر روی سطوح شنا کنند و غذا و لجن ها را بمکند.

لازم به ذکر است بدانید این ماهی ها نمی توانند غذاهای روی سطح آب را بخورند و این ویژگی آن ها به دلیل ظاهر خاص و منحصر به فردشان است.

 

نگهداری ماهی لجن خوار, ماهی لجن خوار, کت فیش

ماهی لجن خوار سیاه

 

گردآوری : بخش علمی بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------