معرفی رشته های پیراپزشکی



رشته های پیراپزشکی, معرفی رشته های پیراپزشکی, آشنایی با رشته های پیراپزشکی

رشته های پیراپزشکی چیست ؟

 

آشنایی با رشته های پیراپزشکی

رشته های پیراپزشکی بسیار متنوع و جزء بهترین رشته های تجربی از نظر بازار کار هستند. در این مطلب شما را با رشته های پیراپزشکی و پردرآمدترین رشته ها از رشته پیراپزشکی آشنا می کنیم.

رشته های پیراپزشکی چیست ؟

قبل از هر چیزی، لازم است بدانیم که رشته پیراپزشکی چیست و منظور از رشته های پیراپزشکی چیست ؟

 

پیراپزشکی به شیوه ها و فنونی گفته می شود که توسط متخصصان رشته های مربوطه و زیر نظر پزشکان، برای حفظ یا بازگرداندن سلامتی به بیماران انجام می شود.

 

در اصل پیراپزشکان، متخصصانی هستند که در کنار پزشکان، کادر درمانی را کامل می کنند.

 

تفاوت رشته های پیراپزشکی و پزشکی

آیا می دانید تفاوت رشته های پزشکی و پیراپزشکی با یکدیگر چیست؟ دانشجویانی که در رشته های مربوط به پزشکی تحصیل می کنند، پزشک نامیده می شوند. اما رشته های پیراپزشکی به روش ها و مهارت های حفظ سلامتی افراد مربوط می شود. به افرادی که در این رشته ها تحصیل می کنند، پیراپزشک گفته می شود. پیراپزشکان کارهای خود را زیر نظر پزشکان انجام می دهند و به آن ها کمک می کنند. کادر درمانی یک بیمارستان از پیراپزشکانی تشکیل شده است که در کنار پزشکان به درمان بیماران کمک می کنند.

 

لیست رشته های پیراپزشکی عبارتند از:

– ساخت پروتزهای دندانی

– بهداشت عمومی

– بهداشت حرفه‌ای

– بهداشت محیط

– مدیریت خدمات بهداشت درمانی

– کتاب‌داری در شاخه‌ی پزشکی

– فناوری اطلاعات سلامت

– اتاق عمل

– علوم حدیث، اخلاق و آداب پزشکی

– مامایی

– پرستاری

– اعضای مصنوعی و وسایل کمکی

– شنوایی شناسی

– بینایی سنجی

– کاردرمانی

– گفتاردرمانی

– فیزیوتراپی

– مددکاری اجتماعی

– پرتوشناسی (رادیولوژی)

– پرتودرمانی (رادیوتراپی)

– هوشبری

– علوم آزمایشگاهی

– علوم تغذیه

– تکنولوژی اتاق عمل

– اداره‌ی امور بیمارستان‌ها

– تکنولوژی پزشکی هسته‌ای

– مهندسی پزشکی بالینی

 

لیست رشته های پیراپزشکی, انواع رشته های پیراپزشکی, پر درآمدترین رشته های پیراپزشکی

آشنایی با رشته های پیراپزشکی

 

پردرآمدترین رشته های پیراپزشکی :

1- رشته فیزیوتراپی :

رشته فیزیوتراپی، یکی از محبوب ترین رشته های پیراپزشکی می باشد که داوطلبان زیادی به دنبال قبولی در آن هستند. رشته فیزیوتراپی در جامعه از درآمد و بازار کار بسیار خوبی برخوردار است. دانشجویانی که در این رشته تحصیل می کنند بعد از فارغ التحصیلی به درمان فیزیکی بیماران می پردازند. درمان بیماران و بهبود آن ها بدون استفاده از دارو و مواد شیمیایی، از اهداف رشته فیزیوتراپی است. مقطع کارشناسی این رشته پیراپزشکی بدون گرایش تحصیلی است. دانشجویان باید در مدت زمان 4 سال و 8 ترم تحصیلی 135 واحد درسی و 24 واحد کارآموزی را سپری کنند.

 

رشته فیزیوتراپی جزو رشته های 1 زیرگروه تجربی است. داوطلبانی که به دنبال قبولی در رشته فیزیوتراپی هستند باید به ضرایب زیرگروه 1 توجه داشته باشند. مهمترین درس ها برای قبولی در رشته فیزیوتراپی درس های زیست شناسی با ضریب 4 و شیمی با ضریب 3 هستند. این رشته در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری دارای گرایش های متنوعی است و دانشجویان می توانند با توجه به علاقه خود در این مقاطع تحصیل کنند.

 

بازار کار رشته فیزیوتراپی

رشته ی فیزیوتراپی، از بازار کار بسیار مناسبی برخوردار است به همین دلیل داوطلبان و فارغ التحصیلان رشته فیزیوتراپی از نظر درآمد و بازار کار مشکلی ندارند. درآمد یک فیزیوتراپیست به تجربه، مهارت و سابقه کار آن فیزیوتراپ بستگی دارد. اما در حالت کلی، فارغ التحصیلان این رشته به هیچ عنوان نباید نگران آینده شغلی خود باشند. فارغ التحصیلان این رشته می توانند در بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز توانبخشی، هلال احمر و … فعالیت داشته باشند.

 

2- رشته مامایی

رشته مامایی، یکی دیگر از پردرآمدترین رشته های پیراپزشکی است. رشته مامایی هم جزو رشته های زیرگروه 1 تجربی است. داوطلبانی که می خواهند در این رشته قبول شوند، باید به درس زیست شناسی و درس شیمی اهمیت زیادی بدهند. مهمترین نقش ماما در ارتباط با مادر و کودک است. به عبارت دیگر هدف این رشته تربیت کارشناسانی است که در مورد تامین سلامت مادر و کودک آموزش می بینند. رشته مامایی در مقطع کارشناسی گرایشی ندارد. اما بعد از گذراندن مقطع کارشناسی، دانشجویان می توانند در گرایش های مختلف ارشد این رشته به ادامه تحصیل بپردازند.

 

طول دوره تحصیلی رشته مامایی در مقطع کارشناسی 4 سال است. دانشجویان باید در طول 8 ترم تحصیلی 130 واحد درسی را سپری کنند. این رشته پیراپزشکی نیز در درآمد بسیار بالایی برخوردار است و دانشجویان پس از فارغ التحصیلی به راحتی می توانند وارد بازار کار شوند. فارغ التحصیلان این رشته می توانند در بیمارستان ها، درمانگاه ها، دانشگاه ها و مراکز بهداشتی فعالیت داشته باشند.

 

رشته های پردرآمد رشته های پیراپزشکی, انواع رشته های رشته ی پیراپزشکی, رشته پیراپزشکی

انواع رشته های پیراپزشکی

 

3- رشته پرستاری

گزینه ی سوم از محبوب ترین و پردرآمدترین رشته های پیراپزشکی، رشته پرستاری است. رشته پرستاری جزو رشته های زیرگروه 1 گروه تجربی است. داوطلبان باید مطالعه ی درس های زیست شناسی و شیمی را در اولویت اول قرار بدهند. پرستاران از اعضای مهم کادر پزشکی در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی محسوب می شوند. کار اصلی فارغ التحصیلان رشته ی پرستاری مراقبت از وضعیت بیمار است. پرستار باید طبق دستورالعمل پزشک از بیماران مراقبت کند.

 

رشته پرستاری در یک دوره 4 ساله و 8 ترم در اختیار داوطلبان مقطع کارشناسی قرار می گیرد. دانشجویان می توانند پس از فارغ التحصیلی از این رشته تا مقطع دکتری ادامه تحصیل بدهند. گرایش ها و رشته های مختلفی برای مقطع کارشناسی ارشد این رشته وجود دارند و دانشجویان با توجه به علاقه خود می توانند به سراغ یکی از گرایش ها بروند.

 

بازار کار رشته پرستاری یکی از رشته های پیراپزشکی

بازار کار رشته پرستاری در مقایسه با سایر رشته های پیراپزشکی بسیار مناسب است. اکثر فارغ التحصیلان رشته پرستاری می توانند به راحتی صاحب کار شوند. بیمارستان ها و مراکز درمانی بهترین مکان برای فعالیت دانشجویان پرستاری است. پرستاران می توانند در درمانگاه ها، مراکز درمانی و مراکز نگهداری سالمندان و کودکان دولتی و خصوصی به عنوان پرستار کار کنند.

 

4- رشته هوشبری

رشته هوشبری، یکی از پردرآمدترین رشته های پیراپزشکی است. رشته هوشبری نیز از رشته های زیرگروه 1 تجربی محسوب می شود. داوطلبانی که به دنبال قبولی در این رشته ی پیراپزشکی هستند باید به درس زیست شناسی با ضریب 4 اهمیت زیادی بدهند. رشته هوشبری با رشته بیهوشی کاملا متفاوت است. دانشجویان رشته هوشبری با تجهیزات و وسایل مورد استفاده در بیهوشی بیمار در عمل های مختلف آشنا می شوند. رشته هوشبری به دانشجویان آموزش می دهد که بیمار در مرحله بیهوشی به چه مراقبت هایی نیاز دارد.

 

رشته هوشبری در مقطع کارشناسی دارای 130 واحد درسی است. دانشجویان در دوران کارشناسی باید به مدت 4 سال و 8 واحد ترمی را سپری کنند. تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری نیز برای رشته هوشبری وجود دارد. دانشجویان پس از فارغ التحصیلی می توانند در اتاق عمل بیمارستان ها و مراکز درمانی مشغول به کار شوند.

 

5- اتاق عمل

رشته اتاق عمل یکی از پردرآمدترین رشته های پیراپزشکی می باشد. رشته اتاق عمل هم مانند دیگر رشته های پیراپزشکی  که در بالا به آنها اشاره کردیم از رشته های زیرگروه 1 تجربی محسوب می شود. دانشجویان در رشته اتاق عمل با اصول اتاق عمل و فناوری های به کار رفته در آن آشنا می شوند. این رشته مهارت های لازم برای مراقبت از بیمار در حین عمل و بعد از عمل را به دانشجویان آموزش می دهد.

 

این رشته نیز جزو رشته های پردرآمد رشته های پیراپزشکی است و فارغ التحصیلان این رشته به راحتی می توانند وارد بازار کار شوند. دانشجویان فارغ التحصیل رشته اتاق عمل می توانند در بیمارستان ها، درمانگاه ها، اورژانس ها، مراکز درمانی، اتاق عمل، رادیولوژی و … فعالیت داشته باشند. این رشته در مقطع کارشناسی گرایشی ندارد، اما دانشجویان می توانند در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری یکی از گرایش های مورد علاقه خود را انتخاب کنند.

 

گردآوری: بخش علمی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------