عرق کردن کودکان در خواب : علل، علائم و درمان



درمان تعریق شبانه کودکان, عرق کردن کودک هنگام خواب, عرق سرد کودکان در خواب

تعریق شبانه سر در کودکان

 

علت عرق کردن کودکان در خواب چیست؟  

گاهی پیش می آید که بعد از خواب متوجه خیس بودن لباس های کودکتان می شوید بدون اینکه کودکتان شب ادراری داشته باشد. این عرق کردن شبانه گاهی می تواند به دلیل افزایش دمای اتاق اتفاق بیوفتد و گاهی نیز دلایل پزشکی دارد، اما نباید نگران بود. در ادامه به تفسیر عرق کردن کودکان در خواب میپردازیم.

عرق کردن کودکان در خواب

عرق کردن کودکان در خواب شاید برای والدین عجیب به نظر برسد و آنها نمی دانند که در این شرایط باید دقیقا چه واکنشی نشان دهند. گاهی یک نشانه کوچک می تواند خبر از یک مشکل جدی و بزرگ دهد. بنابراین در صورت تشخیص به موقع و مراجعه به پزشک می توان سلامت کودک را به او بازگرداند و از عوارض جبران ناپذیر جلوگیری کرد.

 

اغلب کودکان در خواب به خصوص شب ها عرق می کنند و این موضوع می تواند باعث نگرانی والدین و یا پرستار کودک شود، اما لازم به ذکر است این عرق کردن در اغلب موارد طبیعی است و جای نگرانی ندارد البته می تواند باعث ایجاد یک خواب ناراحت برای کودک شود.

 

علت عرق کردن کودکان در خواب, دلایل عرق کردن کودکان در خواب, تعریق در خواب کودکان

گرمای هوا یکی از دلایل تعریق در خواب کودکان

 

دلایل عرق کردن در کودکان چیست؟

کودکان تحت تاثیر دلایل مختلف بیشتر از بزرگسالان در خواب عرق می کنند. از جمله دلایل این موضوع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• مدت زمان خواب کودکان بیشتر از بزرگسالان است.

• سیستم تنظیم دما در کودکان به اندازه بزرگسالان تکامل نیافته.

• تعداد غدد عرق ساز در کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر است.

 

گرمای بیش از حد محیط 

عمده ترین دلیل برای تعریق بعد از خواب کودکان دما و رطوبت زیاد محیط است. در صورتی که با وجود گرمای محیط، روی کودک خود را می پوشانید، باید انتظار عرق کردن کودک در خواب را داشته باشید. اگر کودک بدون داشتن تب و یا دلایل پزشکی و بر اثر نامتعادل بودن دما عرق می کند؛ طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد.

 

خواب شبانه و کابوس

کودکان قوه ی تخیل بسیار قوی دارند، همین عامل سبب تصویرسازی و کابوس شبانه می شود بنابراین ممکن است سر و صورت آنها عرق کند.

 

هایپر هیدروز

ممکن است بدون هیچ دلیل پزشکی تعریق به شکل غیر طبیعی اتفاق بیوفتد؛ که این تعریق بیشتر از مقدار مورد نیاز برای تنطیم دمای بدن است. این نوع از تعریق در نواحی خاصی مثل؛ کف دست، کف پا، زیر بغل و سر اتفاق می افتد.

 

همچنین ممکن است تعریق بیشتر حین خواب در اثر دلایل پزشکی اتفاق بیوفتد. این دلایل شامل:

 

تب کردن و عفونت سینوس ها

تب یک واکنش سیستم ایمنی جهت از بین بردن عامل مهاجم است. هنگامی که مغز به منظور از بین بردن عامل بیماری زا دمای بدن را بالا می برد، مقدار زیادی عرق از بدن دفع می شود. تبخیر عرق می تواند دمای بدن را به حالت طبیعی برگرداند.

 

آپنه تنفسی

عرق کردن بیش از حد در خواب می تواند یکی از نشانه های مهم آپنه تنفسی یا مسدود شدن راه تنفسی باشد که می تواند سبب آپنه خواب شود. آپنه و یا قطع شدن تنفس برای مدت طولانی می تواند به دلایل متعددی اتفاق بیوفتد یکی از این دلایل؛ آدنوئید یا تاندون های پشت بینی است که به اشتباه آن را به ریه و مغز نسبت می دهند. چاقی نیز می تواند خطر آپنه تنفسی را افزایش دهد.

 

بیماری های ژنتیکی

داشتن ژن های معیوب مادرزادی مانند نارسایی قلبی، اوتیسم و یا فیبروز سیستیک در کودکان می تواند سبب تعریق شبانه به همراه پوسته پوسته شدن بدن کودک شود.

 

بیماری تیروئیدی

بیماری های مادرزادی مربوط به تیروئید می توانند سبب هیپرتیروئیدیسم شوند که همین عامل می تواند تعریق شبانه را برای کودک رقم بزند.

 

دیابت

در بیماری نقرس ، تعریق در خواب ممکن است به کرات مشاهده شود.

 

اختلالات سیستم عصبی

ممکن است در سیستم عصبی خودکار کودک مشکلی وجود داشته باشد.

 

عرق سرد کودکان در خواب, عرق کردن کودکان در خواب, علت عرق کردن کودکان در خواب

تعریق در خواب کودکان نشانه بیماری است

 

بیماری قلبی عروقی

بیماری قلبی مادرزادی می تواند باعث کارکرد سخت قلب شود، در این حالت کودک تعریق زیادی خصوصا در شب دارد.

 

اضطراب

استرس می تواند ارثی باشد به شکلی که اگر مادر دچار اضطراب باشد؛ می تواند ژن خود را به کودک نیز منتقل کند. همین عامل می تواند سبب تعریق در کودکان شود که بیشتر درکف دست و پا اتفاق می افتد.

 

سرطان

تعریق شبانه در کودکان می تواند نشانه از سرطان های لوسمی، لنفوم غیر هاجکین و لنفوم هاجکین باشد.

 

عوارض جانبی داروها

ممکن است کودک به علت داروهای خاصی که مصرف می کند دچار تعریق در خواب شود.

 

اسید فنیک

غذاها و برخی میوه ها دارای این ماده هستند که می تواند با بدن کودک ناسازگار باشد و با مصرف این مواد کودک دچار تعریق زیاد شود.

 

مشکلات معده

در صورتی که کودک از مشکلات معده رنج ببرد؛ گرما بیشتر به سمت سر و بینی هدایت می شود به همین دلیل این نواحی بیشتر عرق می کنند.

 

مشکلات کلیوی

این نوع تعریق بیش از حد؛ اغلب هنگام شب اتفاق می افتد.

در ابتدا مسئله تعریق کودک در خواب مسئله ای ساده به نظر می رسد اما می تواند سبب به هم ریختن آرامش خواب کودک شود زیرا او دائما به خاطر رطوبت و گرما از خواب بیدار می شود. گاهی نیز ممکن است خواب او عمیق باشد و برای این مورد از خواب خود نگذرد.

 

بعد از ذکر تمام مواردی که می توانند باعث ایجاد تعریق در خواب شوند، والدین نباید احساس نگرانی کنند، موارد خطرناکی که در بالا ذکر شد، تنها همین نشانه را ندارد بلکه دارای موارد دیگری نیز هستند، بنابراین توصیه می شود برای دانستن علت دقیق تعریق در خواب به پزشک مراجعه کنید.

 

 علت عرق کردن کودکان در خواب, دلایل عرق کردن کودکان در خواب, تعریق در خواب کودکان

تعریق در خواب همراه با تب خطرناک است

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورتی که علائم زیر همراه با تعریق در هنگام خواب مشاهده شود باید به متخصص مراجعه کرد:

• تعریقی که مرتبا تکرار شود

• تب بالای ۳۸ درجه

• مشاهده جوش پوستی و یا رگ خونی

• وجود خارش در پوست

• اسهال

• استفراغ

• خروپوف و یا خر خر در خواب

• تنفس کوتاه و یا سخت در خواب

• گاز گرفتن در خواب

• نشانه هایی از بدن درد

• دندون قروچه

• فاصله طولانی بین دو تنفس

• نشانه های از خستگی و کسلی بیش از حد در طول روز

• کاهش وزن ( در صورت مشاهده عرق شبانه به همراه تب و کاهش وزن به سرعت به پزشک مراجعه کنید تا آزمایشات لازم برای تشخیص دقیق انجام شود.)

• کاهش اشتها

 

تعریق شبانه کودکان, علت عرق کردن نوزاد در خواب, درمان تعریق شبانه کودکان

استفاده از لباس خنک یکی از راههای کاهش تعریق در خواب است

 

آیا درمانی برای تعریق شبانه کودکان وجود دارد؟

تعریق کودکان هنگام خواب در اغلب موارد امری طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد و در بیشتر موارد می توان با یک تنظیم دمای ساده یا کمتر پوشاندن لباس مشکل را برطرف کرد. در صورتی که پزشک تشخیص هایپرهیدروز را داد و با افزایش سن کودک همچنان ادامه داشت می توان از راه های درمانی تحت نظر پزشک استفاده کرد.

 

از جمله راه هایی که می توان تعریق را کنترل و یا درمان کرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱) تنظیم دمای اتاق: با تهویه مناسب و حفظ دمای متعادل در اتاق خواب کودک می توان از تعریق شبانه تا حد زیادی جلوگیری کرد.

 

۲) انتخاب رختخواب مناسب: استفاده از ملحفه روشن و تعداد کمتر پتو می توان دمای بدن کودک را متعادل تر کند. توصیه می شود از بالش نرم برای کودکان استفاده نکنید چون متناسب با شکل سر او حالت می گیرد و گردش هوا دشوار می شود.

 

۳) لباس مناسب: برای کودکان از لباس های گشاد با پارچه طبیعی استفاده کنید. بهترین جنس کتان و پنبه است که به خوبی جریان هوا را هدایت می کند. این پارچه ها می توانند عرق را به خود جذب کنند و سبب تبخیر سریع آن می شوند.

 

۴) پماد موضعی: استفاده از این پماد از جمله راه های درمانی محسوب می شود. این پماد دارای مواد ضد انعقادی است و می تواند تعریق را کاهش دهد. روش استفاده از این پماد به شکل موضعی و بر سطح بدن، ۲۴ ساعت قبل از خواب کودک است. همچنین برای کنترل عرق شبانه کودکان از پودر تالک ضد عرق شبانه استفاده می شود.

 

۵) داروها: از داروی آنتی کولینرژیک برای کاهش تولید عرق استفاده می شود. استفاده از این دارو به ندرت است و نمی تواند به شکل کامل تعریق شبانه را کنترل کند. 

 

۶) روش های درمانی دیگر: از طریق جراحی سمپاتکتومی توراسیک می توان امواجی را به غدد عرقی پرکار متصل کرد و با این کار تولید عرق را مسدود کرد. در روش دیگری می توان از طریق بوتاکس و یا تزریق الکتریکی مقدار تعریق را کاهش داد. بوتاکس به قسمت هایی از بدن که بیشتر عرق می کنند تزریق می شود و می تواند سبب مسدود کردن تولید عرق شود.

 

به دلیل عوارض و آزاری که مصرف داروها و روش ها درمانی برای کودکان دارد، توصیه می شود از درمان های خانگی و روش های کنترلی ساده برای کاهش تعریق استفاده کنید.

 

گردآوری: بخش کودکان بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------