آشنایی با دروس،بازارکار و وظایف متخصصین رشته بهداشت حرفه ای



 رشته بهداشت حرفه ای, دروس رشته بهداشت حرفه ای, بازار کار رشته بهداشت حرفه ای

ابعاد مختلف رشته بهداشت حرفه ای

 

رشته مهندسی بهداشت حرفه ای: بازار کار، درآمد

بررسی و تسلط بر کلیه جنبه های بهداشت و ایمنی در یک محیط کاری، اموری است که رشته بهداشت حرفه ای با آن سر و کار دارد و در این مسیر خود کارشناس معمولا می تواند در معرض خطراتی مانند اثرات مواد شیمیایی، خطرات فیزیکی، عوامل بیولوژیکی، پیامد روانی، مسائل ارگونومیک و سایر موارد قرار گیرد.

آشنایی با رشته بهداشت حرفه ای

رشته بهداشت حرفه ای، رشته ای است که عموما به مسائل بهداشتی، ایمنی و رفاهی در محیط کار می پردازد. عموما این رشته به صورت مهندسی فارغ التحصیل می شود و استانداردها و برنامه هایی را بیان می کند و آموزش می دهد که اهدافی مانند بهتر کردن محیط کار برای کارگران ، به همراه همکاران ، اعضای خانواده ، مشتریان و سایر ذی نفعان یک شغل و یا یک کار، را دارند.

 

رشته بهداشت حرفه ای عموما برای تمامی شرکت های بزرگ و کوچک که در زمینه های مختلف کار می کنند، بسیار اهمیت دارد. فارغ التحصیل رشته بهداشت حرفه ای می تواند بهداشت کار و استاندارد ایمنی را در تمامی مجموعه های کاری بالا ببرد و در نهایت محبوبیت و استاندارد بودن و ضمانت کار را برای یک شرکت و سازمان و کلا مجموعه کاری به ارمغان آورد. 

 

بررسی و تسلط بر کلیه جنبه های بهداشت و ایمنی در یک محیط کاری، اموری است که رشته بهداشت حرفه ای با آن سر و کار دارد و در این مسیر خود کارشناس معمولا می تواند در معرض خطراتی مانند اثرات مواد شیمیایی، خطرات فیزیکی، عوامل بیولوژیکی، پیامد روانی، مسائل ارگونومیک و سایر موارد قرار گیرد.

 

نیاز است بدانید که عوامل خطرزای مختلف در محیط کار می توانند بیماری هایی مانند سرطان، تصادفات، بیماری های اسکلتی عضلانی، بیماری های تنفسی، کاهش شنوایی، بیماری های گردش خون، اختلالات مرتبط با استرس و بیماری های واگیر و سایر موارد را ایجاد نمایند.

 

 بازار کار رشته بهداشت حرفه ای, رشته بهداشت حرفه ای بدون کنکور, رتبه لازم برای رشته بهداشت حرفه ای

متخصصین رشته بهداشت حرفه ای

 

کاری که متخصصان رشته بهداشت حرفه ای انجام می دهند، برقراری شرایطی است که نیروی کار، درگیری کمتری با آسیب های جدی و غیر جدی محیط کاری داشته باشد و در سلامت استاندارد به فعالیت و کسب درآمد بپردازد. طبیعتا اجرای چنین استراتژی می تواند بسیار دشوار باشد اما خوشبختانه، رشته بهداشت حرفه ای در دانشگاه ها تدریس می شود و یک کارشناس بهداشت حرفه ای به خوبی یاد میگیرد که با کنترل چه عواملی، بتواند تسلط کافی بر امنیت فضاهای کاری مختلف را داشته باشد.

 

در ادامه به بررسی شکل و شمایل رشته بهداشت حرفه ای دانشگاه ها خواهیم پرداخت. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با این رشته و نحوه یادگیری و تحصیل در آن، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید : 

 

دروس رشته بهداشت حرفه ای و ایمنی کار

آشنایی با دروس رشته بهداشت حرفه ای و ایمنی کار در مقطع کارشناسی و مهندسی 

طبیعتا این رشته نیز مانند سایر رشته ها، یک رس دروس عمومی، دروس تخصصی، دروس پایه و دروس کارآموزی را شامل می شود.

 

از این رو از جمله دروس عمومی که در مقطع کارشناسی رشته بهداشت حرفه ای باید گذرانده شود می توانیم به مواردی همچون مبانی نظری اسلام، ادبیات فارسی، اخلاق اسلامی، زبان عمومی، تاریخ وتمدن اسلامی، آشنایی با منابع اسلامی، انقلاب اسلامی، تربیت بدنی 1 و2. 

 

دروس پایه ای رشته بهداشت حرفه ای شامل مواردی مانند مکانیک جامدات، آمار حیاتی، کمک های اولیه، فیزیک اختصاصی 1 و 2، برنامه نویسی کامپیوتر، شیمی عمومی(معدنی ـ آلی)، نقشه کشی صنعتی، بیوشیمی و اصول تغذیه، مدیریت صنعتی، شیمی تجزیه، روانشناسی صنعتی و ارتقاء سلامت، ریاضیات عمومی 1 و 2، مکانیک سیالات، فیزیولوژی و کالبد شناسی، آشنایی با صنایع و شناخت فنون صنعتی.

 

دروس اختصاصی رشته بهداشت حرفه ای شامل دروس روشنایی در محیط کار، ایمنی در محیط کار 3، صدا و ارتعاش در محیط کار، ارزیابی و مدیریت ریسک، تنش های حرارتی در محیط کار، مهندسی فاکتورهای انسانی 1 و 2، بهداشت پرتوها، سم شناسی شغلی، دینامیک گازها و آئروسل، زبان تخصصی، مبانی نمونه برداری از آلاینده های هوا، مبانی کنترل آلودگی هوا، تجزیه و ارزشیابی نمونه های هوا، بیماری های شغلی، سیستم های مدیریت یکپارچه، طراحی تهویه صنعتی، اپیدمیولوژی بیماریهای شغلی، ایمنی در محیط کار 1و2، کلیات محیط زیست. 

 

و در نهایت دروس کارآموزی آن شامل کارآموزی در عرصه 1 و 2 خواهد شد. علاقمندان به این رشته می توانند این رشته را تا مقطع دکترا در گرایش هایی مانند در رشته های ارگونومی، بهداشت حرفه‌ ای، سیاست‌ گذاری سلامت، نانو فناوری پزشکی، انفورماتیک پزشکی ، سلامت در بلایا و فوریت‌ ها ، سلامت و رفاه اجتماعی ،اپیدمیولوژی، مددکاری اجتماعی، گفتار درمانی (مجاز برای تمامی رشته‌ های ارشد به شرط داشتن کارشناسی گفتار درمانی) ادامه دهند. 

 

رتبه لازم برای رشته بهداشت حرفه ای, رشته بهداشت حرفه ای, رشته مهندسی بهداشت حرفه ای

آینده کاری رشته بهداشت حرفه ای 

 

بازار کار رشته بهداشت حرفه ای 

طبیعتا تا اینجا متوجه شده اید که رشته بهداشت حرفه ای، یک رشته کم طرفدار است و عموما متقاضی زیادی در مقاطع مختلف دانشگاه ندارد از این رو بازار کار برای فارغ التحصیلان این رشته عموما دارای ظرفیت بالایی است و هر محیط کاری که به بهداشت ایمنی و کارگران نیاز دارد، می تواند یک بستر امن و درست برای کسانی باشد که در رشته بهداشت ایمنی تحصیل کرده اند.

 

البته با توجه به جو حاکم و کمبود نقدینگی و سخت بودن شرایط سرمایه گذاری و کار در کشور، کمتر کسی حاضر است که برای این منصب در شغل خود، جایگاه حقوقی در نظر بگیرد اما با این تفاسیر باز هم پروژه های بزرگ و مجموعه های بزرگ کاری، به چنین متخصصانی نیاز دارند تا بروز ضررات احتمالی مالی و جانی زیاد، جلوگیری به عمل آورند. 

 

رشته بهداشت حرفه ای, دروس رشته بهداشت حرفه ای, بازار کار رشته بهداشت حرفه ای

وظیفه متخصصین رشته بهداشت حرفه ای

 

مهندسان رشته بهداشت حرفه ای چه کار می کنند؟

متخصصان رشته بهداشت حرفه ای قبل از هر چیزی باید خطرات موجود در محل کار را شناسایی نمایند. در صورت وجود مواد بالقوه سمی در محیط کار، ان را شناسایی کرده و مورد بررسی قرار دهند. تجهیزات و روش های مربوط به رعایت استانداردها و مقررات بهداشتی و ایمنی شرکت ها و دولت ها بررسی و ارزیابی و برای تامین آن ها اقدام نمایند. 

 

شرایطی مانند روشنایی، تجهیزات، تهویه و سایر شرایط و مواد موجود در محیط کار را مورد بررسی قرار دهند تا کارکنان عملکرد بهتری داشته باشند. جالب است بدانید که متخصصان رشته بهداشت حرفه ای که برای دولت کار می کنند، بازرسی های ایمنی را انجام می دهند و می توانند جریمه هایی را نیز برای مجموعه خاطی تعیین نمایند.

 

این افراد علاوه بر محافظت از کارگران، این وظیفه را نیز دارند که با بازرسی از اماکن کار در معرض خطرهای شیمیایی، جسمی، رادیولوژی و بیولوژیکی برای جلوگیری از آسیب رساندن به اموال، محیط زیست و عموم مردم نیز جلوگیری کنند و با این کارها تا حد ممکن استراتژی صرفه جویی در هزینه ها و کم کردن ضررهای مالی و جانی را پیاده سازی نمایند.

 

گردآوری : بخش علمی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------