علت سفر امام حسین به مکه چه بود ؟



آشنایی با سفر امام حسین به مکه

سفر امام حسین به مکه

 

چرا امام حسین (ع) به مکه سفر کرد ؟

در این مقاله از بیتوته، به اهمیت و علت سفر امام حسین به مکه می بردازیم. شما می توانید با خلاصه ای از سفر امام حسین (ع) به مکه آشنا شوید و پیامدهای این سفر آشنا شوید.

امام حسین بن علی علیه السلام، سومین امام شیعیان، در سال 60 هجری قمری، پس از مرگ معاویه بن ابی سفیان، از مدینه به مکه رفت. این سفر، سرآغاز قیام امام حسین و شهادت ایشان بود. سفر امام حسین به مکه، یکی از مهم ترین رخدادهای دوران زندگی آن حضرت است. این سفر، نقطه آغاز قیام عاشورا و نقطه عطفی در تاریخ اسلام محسوب می شود.

 

علت سفر امام حسین به مکه :

علت اصلی سفر امام حسین به مکه، اعتراض به خلافت غاصبانه يزيد بن معاويه بود. يزيد، فردی فاسد و تبهکار بود که سابقه زیادی در ظلم و ستم داشت. او پس از مرگ پدرش، با زور و تزویر، خود را خلیفه مسلمانان خواند. امام حسین علیه السلام، به عنوان تنها وارث پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله، نمی توانست خلافت را به فردی فاسد و تبهکار واگذار کند. از این رو، تصمیم گرفت از مدینه به مکه برود و از آنجا، به مردم بپیوندد و برای احیای حق و عدالت قیام کند.

 

سفر امام حسین به مکه :

در نیمه رجب سال 60 هجری قمری، معاویه بن ابی سفیان، خلیفه اموی، درگذشت و پسرش، یزید، به جای او بر تخت خلافت نشست. یزید مردی فاسد و ستمگر بود و مخالفان زیادی داشت. از جمله مخالفان سرسخت او، امام حسین بن علی (ع)، نوه ی پیامبر اسلام (ص) بود.

 

یزید پس از به قدرت رسیدن، تلاش کرد از مخالفان خود بیعت بگیرد. او به والی مدینه، ولید بن عتبه، دستور داد از امام حسین (ع) و دیگر مخالفان سرشناس برای خود بیعت بگیرد. ولید بن عتبه، پس از دریافت نامه یزید، به نزد امام حسین (ع) رفت و از او خواست که برای یزید بیعت بگیرد. امام حسین (ع) با بیعت با یزید مخالفت کرد و گفت که او فردی فاسد و ظالم است و شایستگی خلافت را ندارد.

 

یزید که از مخالفت امام حسین (ع) خشمگین شده بود، ولید بن عتبه را تهدید کرد که اگر امام حسین (ع) را به بیعت وادار نکند، او را عزل خواهد کرد. ولید بن عتبه که تحت فشار یزید بود، بار دیگر نزد امام حسین (ع) رفت و از او خواست که برای یزید بیعت بگیرد. امام حسین (ع) بار دیگر با بیعت با یزید مخالفت کرد و گفت که او حاضر است جان خود را برای حفظ اسلام و مبارزه با ظلم یزید فدا کند.

 

امام حسین (ع) پس از مشورت با یاران خود، تصمیم گرفت که از مدینه خارج شود و به مکه برود. امام حسین (ع) در نهایت، در شب بیست و هشتم رجب سال 60 هجری، به همراه 72 نفر از اهل بیت و یارانش، از مدینه خارج شد و به سوی مکه راهی شد. او قصد داشت در مکه بماند و از آنجا قیام خود را آغاز کند.

 

امام حسین (ع) در مسیر حرکت خود، در چند منزلگاه با مردم دیدار کرد و سخنرانی کرد. در این سخنرانی ها، امام حسین (ع) مردم را از خطرات حکومت یزید آگاه کرد و از آنها خواست که از او پیروی نکنند.

 

در مورد سفر امام حسین به مکه

اهمیت سفر امام حسین به مکه

 

امام حسین (ع) و همراهانش پس از پنج روز سفر، در روز سوم شعبان سال 60 هجری به مکه رسیدند. مردم مکه از حضور امام حسین (ع) در شهر خود بسیار خوشحال شدند و به استقبال او رفتند. مردم مکه، به امام حسین علیه السلام، به عنوان تنها وارث پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله، علاقه و محبت زیادی داشتند.

 

امام حسین (ع) در مکه ماند و به عبادت و تبلیغ پرداخت. امام حسین علیه السلام، در مکه، به مدت 5 ماه و 10 روز ماند. در این مدت، ایشان، نامه های زیادی به شهرها و مناطق مختلف فرستاد و مردم را به قیام علیه يزيد بن معاويه دعوت کرد. 

 

خبر حضور امام حسین (ع) در مکه به سرعت در سراسر جهان اسلام منتشر شد و مسلمانان بسیاری از نقاط مختلف به مکه آمدند تا از امام حسین (ع) حمایت کنند. یزید که از این موضوع مطلع شده بود، نگران شد و تصمیم گرفت امام حسین (ع) را از مکه خارج کند. او به ولید بن عتبه دستور داد که از امام حسین (ع) بخواهد که از مکه خارج شود. ولید بن عتبه که از مخالفت امام حسین (ع) آگاه بود، از این کار خودداری کرد.

 

یزید که از طریق ولید بن عتبه موفق به اخراج امام حسین (ع) از مکه موفق نشده بود، تصمیم گرفت او را به زور از مکه خارج کند. او به عتبة بن ابی سفیان، عموی خود، دستور داد که با سپاهی بزرگ به مکه حمله کند و امام حسین (ع) را دستگیر کند. عتبة بن ابی سفیان با سپاهی بزرگ به مکه حمله کرد و امام حسین (ع) را از مکه بیرون کرد.

 

امام حسین (ع) و همراهانش پس از خروج از مکه، به سمت کربلا راهی شدند. آنها در سرزمین کربلا اردو زدند و آماده نبرد با سپاه یزید شدند. در روز عاشورا، سپاه یزید به امام حسین (ع) و همراهانش حمله کرد و در نهایت، امام حسین (ع) و یارانش به شهادت رسیدند.

 

سفر امام حسین (ع) به مکه، نقطه عطفی در تاریخ اسلام بود. این سفر، زمینه ساز قیام امام حسین (ع) 

 

سفر امام حسین (ع) از مدینه به مکه، نقطه عطفی در تاریخ اسلام بود. این سفر، زمینه ساز قیام امام حسین (ع) در برابر حکومت یزید و شهادت ایشان شد که تأثیری عمیق بر اسلام و جهان گذاشت.

 

پیامدهای سفر امام حسین به مکه :

سفر امام حسین علیه السلام به مکه، پیامدهای مهمی داشت. این سفر، زمینه ساز قیام عاشورا شد و باعث شد که مردم، به رهبری امام حسین علیه السلام، در برابر ظلم و ستم یزید بن معاویه، قیام کنند.

 

همچنین، سفر امام حسین علیه السلام به مکه، باعث شد که چهره واقعی يزيد بن معاویه، برای مردم روشن شود. مردم دیدند که يزيد فردی فاسد و تبهکار است که برای رسیدن به قدرت، حاضر است هر جنایتی را مرتکب شود.

 

داستان سفر امام حسین به مکه

خروج امام حسین از مکه به کربلا

 

عوامل سفر امام حسین (ع) به مکه :

عوامل مختلفی در سفر امام حسین (ع) به مکه تأثیرگذار بودند. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

مرگ معاویه و به قدرت رسیدن یزید: مرگ معاویه و به قدرت رسیدن یزید، شرایط سیاسی و اجتماعی جهان اسلام را تغییر داد. یزید مردی فاسد و ستمگر بود و مخالفان زیادی داشت. امام حسین (ع) به عنوان رهبر مخالفان یزید، احساس می کرد که باید برای مقابله با او اقدامی انجام دهد.

 

بیعت اجباری یزید: یزید پس از به قدرت رسیدن، تلاش کرد از مخالفان خود بیعت بگیرد. او به والی مدینه دستور داد که از امام حسین (ع)، عبدالله بن زبیر و عبدالله بن عمر بیعت بگیرد.

 

اهمیت سفر امام حسین به مکه :

سفر امام حسین علیه السلام به مکه، از جهات مختلف حائز اهمیت است:

 

• امام حسین علیه السلام با این سفر، اعتراض خود را به خلافت یزید اعلام کرد.

• او با سخنرانی های خود در مکه، مردم را نسبت به خطرات یزید آگاه کرد.

• امام حسین علیه السلام با قیام خود، زمینه ساز نهضت های اسلامی بعدی شد.

 

سخن پایانی :

شهادت امام حسین علیه السلام و یارانش، یکی از مهم ترین حوادث تاریخ اسلام است که همواره در اذهان مسلمانان زنده مانده است. این واقعه، یادآور فداکاری و ایثار امام حسین علیه السلام در راه اسلام است.

 

گردآوری: بخش مذهبی بیتوته

 

    ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

    ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------