کانتورینگ یا لیفت لثه/ برای لثه هایی که خیلی بالا هستند



لیفت لثه, کانتورینگ لثه,دلایل انجام عمل جراحی لیفت لثه

کانتورینگ یا لیفت لثه

 

کانتورینگ یا لیفت لثه/ عوارض، فواید و مراقبت های بعد از آن

لیفت لثه نوعی جراحی زیبایی است که در آن دندانپزشک مقداری از بافت لثه را برمی‌دارد و یا به آن شکل جدیدی می‌دهد. در این صورت دندان‌های بلندتر به نظر می‌رسند و در نتیجه لبخند فرد زیباتر و جذاب‌تر می‌شود. به این نوع جراحی کانتورینگ نیز می‌گویند. در این مطلب از بیتوته شما را با نحوه انجام کانتورینگ لثه آشنا می کنیم.

لیفت لثه چیست؟

لثه‌ها در برخی افراد، ساختار دندان‌ها را می‌پوشانند و باعث می‌شوند تا دندان‌ها کوتاه و عریض به نظر برسند. این افراد در حین خندیدن، دارای لبخند لثه‌ای هستند. برای رفع این عارضه دندان‌پزشک مقداری از بافت لثه را در بخش بالای دندان‌ها برمی‌دارد تا لبخند فرد جلوه زیباتری پیدا کند.

 

برخی افراد دارای لثه‌های ناصاف هستند و یا بافتی میان دندان‌های آنها وجود ندارد. در این صورت دندانپزشک لثه این افراد را با کانتورینگ اصلاح می‌کند. در این مواقع باید خط لثه این افراد توسط دندانپزشک متخصص بررسی گردد تا دکتر بتواند نواحی را که نیاز به لیفت لثه دارند را مشخص کند و سپس بتواند با اصلاح لثه به تقارن دندان‌ها دست پیدا کند. این نوع جراحی در مدت‌زمان کوتاهی صورت می‌گیرد.

 

دلایل انجام عمل جراحی لیفت لثه 

افراد می‌توانند با عمل کانتورینگ لثه‌های خود را اصلاح نمایند. به طور معمول افرادی که خط لثه آنها ناهموار است و یا دارای بافت بیش از حد در ناحیه لثه هستند کاندیدای انجام عمل لیفت لثه هستند. در ادامه می‌خواهیم شما را با دلایل اصلی افراد برای انجام لیفت لثه آشنا کنیم.

 

1. زیبایی لبخند و لثه

در برخی موارد عمل کانتورینگ لثه فقط برای افزایش زیبایی در چهره افراد انجام می‌گیرد. در این موارد کانتورینگ جهت بهبود لبخند و ظاهر لثه انجام می‌شود. برای نمونه می‌توان به لبخند لثه‌ای اشاره کرد افرادی که در هنگام خندیدن، لثه آنها بیش از حد نمایان می‌شود و دندان‌های آنها بسیار کم نمایش داده می‌شوند با عمل لیفت لثه، مشکل لبخند خود را رفع می‌کنند. در این مواقع دندانپزشک مقداری از بافت لثه را برمی‌دارد تا دندان‌ها بلندتر به نظر برسند. این موضوع باعث می‌شود تا فرد در هنگام خندیدن زیباتر و جذاب‌تر به نظر برسد.

 

2. عقب رفتن لثه

یکی از عوامل اصلی که افراد نیاز به لیفت لثه پیدا می‌کنند این است که با گذر زمان، لثه‌ها کمی عقب‌نشینی می‌کنند و این امر باعث می‌شود که سطح بیشتری از دندان‌ها نمایان شوند. این موضوع ممکن است عدم تناسب در دندان‌ها ایجاد نماید و یا ممکن است بر زیبایی افراد تأثیر بگذارد. در این صورت افراد عمل کانتورینگ را انجام می‌دهند.

 

3. زیاد بودن بافت لثه

برخی از افراد بر اثر عوامل ژنتیکی دارای بافت لثه‌ای زیادتری نسبت به حد معمول هستند. این عارضه می‌تواند باعث شود که این افراد به بیماری‌های لثه مبتلا شوند. در این صورت دندانپزشکان به فرد توصیه می‌کند تا با انجام عمل لیفت لثه و برداشتن بافت اضافی، خطر ابتلا به بیماری‌های دندان و لثه را کاهش دهد.

 

لیفت لثه, کانتورینگ لثه,تاثیر کانتورینگ یا لیفت لثه بر روی چهره

تاثیر کانتورینگ یا لیفت لثه بر روی چهره

 

کدام افراد نباید لیفت لثه انجام دهند؟

• کسانی که مبتلا به بیماری‌ها و التهابات لثه‌ای هستند.

• بیمارانی که به بیهوشی حساسیت دارند.

• افرادی که سن آنها کم است و دندان‌های آنها هنوز به‌اندازه کافی رشد نکرده‌اند.

 

انواع لیفت لثه

لیفت یا کانتورینگ لثه به دو صورت انجام می‌شود که عبارت‌اند از:

 

• جراحی لثه (Gingivectomy)

از روش جراحی لثه برای تغییر و اصلاح خط لثه، تغییر شکل لثه و پایین و بالابردن خط لثه استفاده می‌شود. با انجام جراحی لثه دندان‌ها طولی متقارن پیدا می‌کنند و هیچ‌گونه ناهمواری در سطح لثه دیده نمی‌شود. در نتیجه فرد دارای لبخند زیباتری خواهد شد.

 

• افزایش طول تاج دندان

در صورتی‌ که فرد دارای دندان‌هایی کوتاه و لثه بلندی باشد با عمل لیفت، طول تاج دندان افزایش پیدا می‌کند در این عمل مقداری از لثه و در صورت لزوم مقداری از بافت استخوانی برداشته می‌شود و در نهایت با برداشتن بافت اضافی لثه، سایز دندان و لثه متناسب با صورت فرد می‌گردد.  

 

• لیفت لثه با لیزر

در دندانپزشکی مدرن از لیزر برای لیفت لثه استفاده می‌کنند. برای انجام کانتورینگ لثه مراحل زیر را انجام می‌دهند.

1. قسمت مربوطه را با بی‌حسی موضعی، بی حس می‌کنند.

 

2. به‌وسیله پرتو لیزر، برش‌های لازم در بالابردن و پایین آوردن بافت لثه را انجام می‌دهند.

با استفاده از لیزر، لیفت لثه با کمترین خونریزی انجام می‌پذیرد. زیرا پرتوهای دستگاه لیزر به طور خودکار رگ‌های خونی را می‌بندند و از خونریزی لثه جلوگیری می‌کنند. همچنین در صورت استفاده از لیزر، عمل لیفت لثه سریع‌تر و در کمتر از یک ساعت انجام می‌شود و خطر ابتلا به عفونت ناشی از زخم کاهش می‌یابد. 

 

لیفت لثه, کانتورینگ لثه,نحوه برش لثه در هنگام لیفت لثه

نحوه برش لثه در هنگام لیفت لثه

 

مزایا و معایب کانتورینگ لثه

اگرچه لیفت لثه یا کانتورینگ برای زیبایی لبخند و در نتیجه زیباتر شدن چهره مناسب است؛ اما این عمل جراحی دارای معایبی نیز است. توجه داشته باشید درصورتی‌که تصمیم به انجام لیفت لثه دارید، حتماً این کار را نزد دکتر متخصصین و مجرب انجام دهید تا دچار مشکلاتی از جمله عفونت لثه، خونریزی بیش از اندازه و.. نشوید.

 

مزایای لیفت لثه عبارت‌اند از:

• زیباتر شدن چهره و لبخند فرد از طریق کاهش بافت لثه و تنظیم خط آن

• افزایش اعتماد به نفس در افراد

• بهبود چهره کلی لبخند به دلیل توازن و تناسب آن

• استفاده‌نکردن از هیچ‌گونه بخیه  در این روش 

• بدون نیاز به پیوند استخوان 

• اصلاح لثه‌های نامتقارن

• بهبود ظاهر دندان‌ها و بلندتر به‌نظررسیدن دندان‌ها

• نتیجه سریع و فوری

• برخورداری از نتیجه دائمی و همیشگی

 

لیفت لثه, کانتورینگ لثه,بهبود ظاهر دندان‌ها بعد از کانتورینگ یا لیفت لثه

بهبود ظاهر دندان‌ها بعد از کانتورینگ یا لیفت لثه

 

فرایند جراحی لثه 

فرایند جراحی و لیفت لثه شامل سه مرحله می‌باشد.

 

1. قبل از عمل: ابتدا دندانپزشک با اشعه ایکس از وضعیت استخوان‌های دندان شما  عکس‌برداری می‌کند تا بتواند موقعیت دندان‌ها را تشخیص دهد. به‌وسیله تصویربرداری دکتر مقدار بافتی را که باید از روی دندان بردارد را مشخص می‌کند. 

 

2. نحوه عمل: کانتورینگ لثه توسط پریودنتیست یا دندانپزشک زیبایی انجام می‌شود. این عمل در مطب و به‌صورت سرپایی انجام می‌گیرد. قبل از شروع عمل، لثه را بی حس می‌کنند. معمولاً انجام عمل را از سقف دهان شروع می‌کنند. این عمل بدون درد می‌باشد؛ اما ممکن است هنگامی که اثر بی‌حسی از بین رفت بیمار کمی درد در ناحیه انتهای لثه و دندان‌ها احساس نماید.

 

برای ازبین‌بردن بافت اضافی از چاقوی جراحی استفاده می‌شود و از بخیه برای ثابت نگه‌داشتن بافت لثه استفاده می‌کنند. درصورتی‌که لثه عقب‌نشینی کرده باشد و نیاز به‌اضافه کردن لثه باشد در این صورت بافت پیوندی را از قسمت‌های دیگر دهان مانند کام دهان و... برمی‌دارند. این بافت پیوندی در اطراف دهان محکم می‌شود تا خط لثه به سمت دندان‌ها کشیده شود.

 

3. مدت‌زمان عمل: مدت‌زمان عمل بستگی به وسعت کانتورینگ و میزان بازسازی لثه دارد. اما به‌طورکلی یک الی دو ساعت طول می‌کشد.

 

مراقبت‌های بعد از کانتورینگ لثه

مقدار درد و ناراحتی بعد از عمل لیفت لثه، به وسعت عمل بستگی دارد. بهبودی کامل ممکن است چند روز و یا چند هفته طول بکشد. در ادامه بایدها و نبایدهای بعد از عمل لیفت لثه را بررسی می‌کنیم.

• اصولاً بعد از جراحی برای تسکین درد مسکن‌هایی مانند ایبوپروفن و یا استامینوفن  تجویز می‌گردد. 

 

• بعد از عمل به‌هیچ‌عنوان از آسپرین استفاده نکنید؛ زیرا آسپرین شدت خونریزی را افزایش می‌دهد.

 

• برای کاهش درد و تورم از کیسه یخ و یا کمپرس سرد استفاده نمایید و هر 15 الی 20 دقیقه یکبار در محل جراحی، کمپرس آب سرد  بگذارید.

 

• برای کاهش عفونت از دهان‌شویه آنتی‌بیوتیکی استفاده کنید.

 

• به مدت 2 الی 3 روز از غذاهای نرم؛ مانند سوپ استفاده نمایید.

 

• بعد از یک هفته جهت معاینه به پزشک مراجعه کنید.

 

لیفت لثه, کانتورینگ لثه,مراقبت از لثه بعد از کانتورینگ

مراقبت از لثه بعد از کانتورینگ

 

لیفت لثه را هم‌زمان به چه عملی می‌توان انجام داد؟

هنگامی که فرد می‌خواهد از روش‌هایی مانند تاج دندان و یا روکش پرسلن چینی برای زیباتر شدن دندان‌هایش استفاده نماید.  عمل لیفت لثه می‌تواند هم‌زمان با انجام این عمل‌ها صورت بگیرد تا به‌عنوان مکمل در زیبایی چهره تأثیرگذار باشد.

 

مواردی که عمل کانتورینگ لثه هم‌زمان با آنها انجام می‌شود عبارت‌اند از:

• همراه با روش‌های سفیدکننده دندان

• پس از درمان موفقیت‌آمیز اینویزالاین (Invisalign) یا بریس های سنتی

• همراه با تزریق بوتاکس در زیر بینی و اطراف ماهیچه‌هایی برای بالابردن لب بالایی 

 

گردآوری: بخش سلامت بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------