چگونه هدف ایمیلهای اسپم (Spam) نشویم؟
- مجموعه: ترفندهای اینترنتی
اسپم به معنای نامه الکترونیکی است که بدون درخواست گیرنده فرستاده میشود.
ایمیلهای ناشناس، تبلیغاتی، مخرب و حتی ایمیلهای جعلی برای سرقت رمزعبورهای شما از جمله مواردی است که به آنها هرزنامه گفته میشود؛ زیرا این ایمیلهای هرز به خواسته شما برایتان ارسال نشده است و نیازی به آنها ندارید، درحالی که علاوه بر اشغال کردن فضای خالی سرویس ایمیل شما، ممکن است رایانهتان را به بدافزارها آلوده یا اطلاعات کارتهای اعتباری و سرویسهای آنلاین شما را نیز سرقت کنند.
روشهای متعددی برای خلاصی از این هرزنامهها وجود دارد و بسیاری از کاربران نیز سعی میکنند با استفاده از این روشها خودشان را از چشم اسپمرها دور نگهدارند، اما در کمال ناباوری مشاهده میکنند که همچنان روزانه دهها و حتی صدها ایمیل بیهوده برایشان ارسال میشود.
روی لغو عضویت کلیک نکنید
آیا میدانید قرار گرفتن در فهرست اسپمرها معمولا بهدلیل اشتباههایی است که خود کاربران مرتکب میشوند؟ جالب است بدانید برخی از این اشتباهها را کاربران نیمهحرفهای مرتکب میشوند، زیرا به عقیده خودشان سعی دارند از فهرست اسپمرها خارج شوند، اما با اقداماتی ضمن تائید هویت خود، برای دریافت ایمیلهای هرز مهر تائید میزنند.
اولین اشتباهی که بسیاری از کاربران نیمهحرفهای هنگام دریافت ایمیلهای تبلیغاتی و مزاحم انجام میدهند، جستجوی کلید لغو عضویت (unsubscribe) و کلیک روی آن برای خروج از فهرست دریافتکنندگان ایمیل است. این روش برای لغو عضویت در سرویسهای دارای فعالیت قانونی مفید و کاربردی است، اما بسیاری از سرویسهای ارسال هرزنامه نیز با قرار دادن گزینه مشابه در ایمیلهای خود، شما را به اشتباه میاندازند، طوری که با کلیک روی این گزینهها، دریافت ایمیل و فعال بودن آدرس ایمیل تائید میشود. بهاین ترتیب در فهرست اهداف تبلیغاتی سرویس موردنظر ثبت شده و برای همیشه ایمیلهای مزاحم برای شما ارسال میشود.
پیشنهاد: پیشنهاد میکنیم در این شرایط روی Delete کلیک کرده و ایمیل دریافتی را حذف کنید. همچنین در صورتیکه سرویس ایمیل مورد استفاده شما از قابلیت گزارش هرزنامه پشتیبانی میکند، روی Report Spam یا نشانهگذاری بهعنوان Spam کلیک کرده و بهاین ترتیب از سرویسدهنده ایمیل بخواهید این ایمیلها را در فهرست هرزنامهها قرار دهد.
به ایمیلهای هرز پاسخ ندهید
پاسخ دادن به ایمیلهای هرز از دیگر اشتباههایی است که ممکن است به سهو یا عمد انجام شود. گاهی کاربران فکر میکنند پاسخهای ارسالی به ایمیلها مشاهده میشود و پاسخی با متن «لطفا عضویت من را لغو کنید» برای ارسالکننده ایمیل هرز میفرستند. این پاسخ دادنها به ایمیلهای هرز دو مشکل اساسی دارد:
- شما به سرویسدهنده ایمیل خود اعلام میکنید ارسالکننده ایمیل هرز را میشناسید و آدرس آن را در فهرست سفید ارسالکنندگان ایمیل به خود قرار میدهید. استدلال سرویسدهنده ساده است؛ «پاسخ میدهید، پس برای یکدیگر شناخته شده هستید.»
- به سرویس ارسال هرزنامه اطلاع میدهید ایمیل شما فعال است و بهاین ترتیب آدرس ایمیل شما در فهرست ایمیلهای تائید شده برای ارسال هرزنامه ثبت میشود.
پیشنهاد: همچون روش قبل، ایمیل را حذف کرده و آن را بهصورت ایمیل اسپم گزارش کنید. همچنین هیچ پاسخی برای این ایمیلها ارسال نکنید و در صورت امکان پاسخ خودکار به ایمیلهای دریافتی را نیز طوری تنظیم کنید که به ایمیلهای موجود در فهرست مخاطبان شما پاسخ دهند. روی لینکهای لغو عضویت در این ایمیلها کلیک نکنید و هیچیک از لینکهای داخلی یا فایلهای پیوست شده به این ایمیلها را نیز باز نکنید.
از مشهورترین انواع اسپم هرزنامه است.
از CC استفاده نکنید
متاسفانه بسیاری از کاربرانی که قصد دارند برای مجموعهای از دوستان و آشنایان خود ایمیلی را بهصورت گروهی ارسال کنند از گزینه CC برای وارد کردن آدرسهای ایمیل کمک میگیرند. همانطور که میدانید اعضای وارد شده در بخش CC ایمیلها توسط هریک از دریافتکنندگان ایمیل قابل مشاهده هستند و مشکل زمانی پدید میآید که ایمیل یکی از دریافتکنندگان فهرست شما هک شده باشد. در این صورت فهرست کل اعضای دریافتکننده ایمیل در اختیار سرویس ارسال هرزنامه قرار گرفته و ایمیل شما نیز بههمین سادگی اسپم میشود.
پیشنهاد : از دوستانتان بخواهید هنگام ارسال ایمیلهای گروهی از بخش BCC برای وارد کردن فهرست دریافتکنندگان ایمیل کمک بگیرند. خودتان نیز همواره این نکته را فراموش نکنید و در ایمیلهای گروهی خود بهجای CC از BCC استفاده کنید. توجه داشته باشید هریک از اعضای وارد شده در فهرست BCC نیز ایمیل موردنظر را دریافت میکند، اما فهرست دیگر دریافتکنندگان برای آنها قابل مشاهده نیست.
شرایط عضویت در سایتها را بخوانید
استفاده از خدمات ارائه شده در برخی سایتها نیازمند عضویت در آن سایت است و کاربران نیز بسادگی و بدون مطالعه قوانین و مقررات عضویت، آدرس ایمیل و اطلاعات کاربری خود را وارد کرده و به عضویت سایت مورد نظر درمیآیند. این عضویت در بسیاری از موارد با دریافت ایمیلهای خبرنامه همان سایت یا حتی هرزنامههایی از دیگر سرویسها همراه است.
توجه داشته باشید برخی سایتها از آدرس ایمیل شما برای ارسال ایمیل هرز توسط خودشان استفاده میکنند و برخی دیگر نیز در شرایط عضویت قید میکنند آدرسهای ایمیل را برای کسب درآمد در اختیار شرکتهای تبلیغاتی قرار میدهند. هنگامی که شما بدون خواندن قوانین و مقررات اقدام به عضویت در این سایتها میکنید، خودتان آدرس ایمیلتان را در فهرست ایمیلهای تبلیغاتی این شرکتها ثبت میکنید.
پیشنهاد : همواره هنگام عضویت در سرویسهای آنلاین به گزینه عضویت در خبرنامه، انتشار ایمیل برای کاربران و دیگر گزینههای مشابه که اجازه نمایش و استفاده از ایمیل شما را صادر میکند توجه داشته و آنها را غیرفعال کنید. همچنین در صورتیکه عضویت در سایت مورد نظر از امنیت خاصی برخوردار نیست و مهم نیست کاربری شما توسط افراد دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرد، پیشنهاد میکنیم از سرویسهای ارائهکننده ایمیل موقت همچون mailinator کمک بگیرید.
همچنین میتوانید ایمیلهای خود را در سرویس جیمیل با یک علامت «+» به آدرس ایمیل مجازی و قابل کنترل تبدیل کنید. بهعنوان مثال چنانچه ایمیل شما beytoote@gmail.com است میتوانید از آدرس beytoote+site1@gmail.com کمک بگیرید. ایمیلهای ارسالی به این آدرس ایمیل نیز در صندوق پستیbeytoote@gmail.com دریافت میشود و در صورتیکه ایمیلهای هرز ارسالی به این آدرس زیاد شود، میتوانید با ساخت یک فیلتر ساده در جیمیل، همه ایمیلهای ارسالی به beytoote+site1@gmail.com را بهعنوان اسپم نشانهگذاری کنید. (به این ترتیب آدرس ایمیل حقیقی شما همیشه محفوظ میماند
منبع:jamejamonline.ir