13 خطر در کمين ازدواج



 

 

باورهاي غلطي در مورد ازدواج

 

 

خيلي وقت ها دختران و پسران جوان تصورات و باورهاي غلطي در مورد ازدواج دارند و بر اساس اين انديشه هاي اشتباه دست به انتخاب همسر مي زنند، اما بعد از مدت کوتاهي احساس شکست يا نارضايتي از زندگي مشترک پيدا مي کنند.


در اينجا به 13 باور غلطي اشاره مي کنيم که هر کدام از انها مي تواند منشا نارضايتي بعد از ازدواج باشند.

 

1- بايد با کسي ازدواج کنم که از همه نظر کامل باشد: انسانها ترکيبي از ضعف ها و قوت ها هستند. تصور يک انسان کامل و ايده آل که هيچ مشکلي نداشته باشد بيشتر در خيالات جا مي گيرد تا واقعيت. زمان ازدواج دقت کنيد که نقاط ضعف و قوت همسر آينده تان را بشناسيد و کسي را انتخاب کنيد که نقاط قوتش ارزشمندتر از نقاط ضعفش باشد. توجه کنيد، ارزشمندتر باشد نه اين که صرفا بيشتر از نقاط ضعفش باشد.

 

2- بعد از ازدواج مي توانم همسرم را تغيير دهم: تغيير فرايندي انرژي بر، زمان بر و نسبتا دشوار است وقتي که قصد تغيير ديگري را داريد، با مقاومت او رو به رو مي شويد و اين کار را سخت تر مي کند. شما وقتي ازدواج مي کنيد که احساس مي کنيد به پختگي رسيده ايد و ويژگي هاي لازم را براي اين کار داريد. بنابراين انتظار نداريد که کسي از راه برسد و همه آنچه شما دليل بر صلاحيت خود مي دانيد، زير سوال ببرد و تغيير دهد. وضعيت درباره همسر شما هم به همين شکل است.

 

3- فقط با يک نفر خوشبخت مي شوم: خوشبختي يک احساس دروني است که به شخص خاصي بستگي ندارد. مهم اين است که شما و همسرتان قواعد زندگي را بلد باشيد و به کار ببريد. وگرنه اگر هنگام ازدواج اين خوشبختي را صرفا به يک شخص گره بزنيد، پس از ازدواج ممکن است حس کنيد اشتباه کرده ايد چون به هر حال هيچ کس کامل و ايده آل نيست. آن وقت است که سرخورده مي شويد. اگر هم به هر دليلي اين ازدواج سر نگيرد، با هر مشکل و دردسري که مواجه شويد فکر مي کنيد چون با فرد مورد نظرتان ازدواج نکرده ايد به مشکل برخورده ايد بنابراين توان حل مساله را از دست مي دهيد.

 

4- ازدواج، راه حل مشکلات است: ازدواج غالبا با مشکلات جديدي همراه است که در شروع هر زندگي به وجود مي آيند. نه اين که به عنوان راه حل مسائل پيشين کاربرد داشته باشد. شما بايد قبل از ازدواج به حل مشکلات مختلف خود اقدام کنيد تا هم تمريني براي حل مسائل ازدواج باشد و هم فارغ از مشکلات مجردي وارد زندگي متاهلي شوند.


5- ازدواج راه کسب استقلال است: استقلال نياز به حس مسئوليت پذيري و انجام بهينه وظايف دارد. اگر چنين تمريني در زمان مجردي به خوبي صورت نگيرد پس از ازدواج هم به خاطر ورود به بافت خانوادگي جديد بازهم فرد با مشکل عدم استقلال روبروست.

 

معمولا وابستگي به خاطر اين است که خود فرد قادر به انجام صحيح وظايفش نيست و نياز مفرط به حمايت ديگران دارد. لذا پس از ازدواج هم همسرش جايگزين والدين و خانواده اصلي اش مي شود و استقلال در زندگي جديدش نيز مورد تهديد واقع مي شود.

 

6- ازدواج، يعني آرامش: آرامش هم چون خوشبختي يک حس و نفسيردروني آدمي از شرايط و موقعيت هاست. بنابراين کسي که نمي تواند پيش از ازدواج به چنين مفهومي دست يابد، پس از ازدواج هم از درک آرامش عاجز است. زوج هاي زيادي هستند که مي گويند با ازدواج آرامش خودرا ازدست داده اند.

 

7- ازدواج راه فرار است: گاهي فشارهاي زندگي آنقدر شديد است که قدرت تصميم گيري و حل مسئله را از ما مي گيرد. و براي خلاص شدن از مشکلات و فرار ازموقعيت خانواده به اشتباه ازدواج را به عنوان راه آزادي خود مي گيريم. در اين موارد شانس موفقيت ازدواج خيلي کم است چون دقت کافي در انتخاب همسر وجود ندارد و با نگاهي مسامحه آميز به مسئله نگاه کرده ايم.


8- دوستي قبل از ازدواج لازمه يک ازدواج موفق است: متاسفانه اين اشتباه روز به روز در بين جوانان بيشتر مي شود. از انجا که اين دوستي ها براساس مسائل احساسي و جذابيت هاي نخستين، بين 2 نفر صورت مي گيرد، به کلي زمينه يک ازدواج موفق را به مخاطره مي اندازد. به همين علت است که اکثر اين دوستي ها به ازدواج ختم نمي شود. بهتر است دوستي قبل از ازدواج ، به صورت آشنايي قبل از ازدواج و تحت نظر خانواده ها و صورت بگيرد و به جاي مسائل احساسي دختر و پسر به مسائل منطقي فرايند شناخت منجر شود.

 

9- ازدواج به خاطر رضايت والدين و ديگران: ازدواج مهمترين تصميم گيري شما در زندگي است و مسلما عواقب اين انتخاب قبل از هرکس، گريبانگير خود شما مي شود. پس اگرچه مشورت گرفتن از ديگران کاري پسنديده است، ولي با رضايت دروني خودتان ازدواج نکنيد نه به خاطر رضايت اطرافيان.

 

10- ازدواج يعني سعادت و تکامل: ازدواج هدف زندگي نيست حتي تنها راه خوشبختي و تکامل نيست. ازدواج اگر چه مسير مهمي در رسيدن به مقصد است ولي تنها راه نيست. اگر کسي تنها راه خوشبختي را ازدواج بداند آن وقت تحت فشارهاي اجتماعي مجبور است به هر ازدواجي تن دهد تا بدبخت نماند. درحالي که ازدواج موفق و با شناخت کافي مي تواند راه رشد را تسهيل کند، در غير اينصورت خود ازدواج مانعي بر سر راه تکامل و خوشبختي است.

 

11- ازدواج فرد را مسئوليت پذير مي کند: در واقع دقيقا به عکس است. يعني فرد بايد مسئوليت پذير باشد تا به سراغ ازدواج برود. کسي که قبل از ازدواج از انجام وظائف فردي و اجتماعي خود سرباز مي زند چگونه پس از ازدواج مسئوليت پذيرمي شود؟

 

12- ازدواج هر کس تابع تقدير و سرنوشت است: اين اشتباه منجر مي شود که دختران و پسران و خانواده هايشان به اندازه کافي در تحقيق و بررسي و شناخت همسر دقت نکنند. و اهمال و بي مهارتي خود را به گردن تقدير بيندازند. بسياري هم براي فرار از مسئوليت انتخاب همسر، با يک استخاره کار خود را راحت مي کنند و اين طور نقش انديشه و اختيار خود را ناديده مي گيرند.

 

13 - مهريه تضمين کننده ازدواج است: مهريه هديه اي است که داماد بايد با همه وجود خواهان پيشکش کردن به عروس باشد. علاوه بر اينکه نقش عاطفي دارد، مي تواند بخشي از آن به صورت نقدي، کمکي به خانواده عروس جهت تهيه مايجتاج اول زندگي و جهيزيه باشد. طبيعي است که مقدار آن بايد متناسب با توانايي اقتصادي طرفين و با رضايت کامل باشد. معمولا مهريه هاي سنگين، تخفيف گرفتن ها و چک و چانه زدن ها و... همه و همه اولا منجر به از بين رفتن نقش محبتي و عاطفي مهريه مي شود، ثانيا کدورت هايي به وجود مي آورد که گاهي براي هميشه روي زندگي مشترک سايه مي اندازد. از همه مهم تر اين که مهريه نقش تثبيت کننده اي در پيوند زناشويي ندارد و اگر اساس يک زندگي اشتباه باشد، مهريه بالا هيچ وقت نمي تواند زندگي را حفظ کند.

منبع: همدردي

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------