آیا می توانیم در طول بارداری آمیزش داشته باشیم؟



آیا در دوران بارداری باید جلوگیری کرد, نزدیکی در بارداری, جلوگیری نکردن در دوران بارداری

رابطه جنسی در دوران بارداری

 

آیا از نزدیکی در دوران بارداری باید جلوگیری کرد؟

یکی از دغدغه های مادران در دوران بارداری رابطه در بارداری است. بسیاری از مادران و پدران فکر می‌کنند که رابطه زناشویی در حاملگی پرخطر است؛ در حالی که براساس توصیۀ پزشکان چنانچه مادر بارداری در دوران بارداری خطرناک نباشد، باید بتواند به آسانی و بدون هیچ‌گونه نگرانی رابطه جنسی خود با همسرش را در همه دوران بارداری محافظت کند؛ چون مزایای رابطه جنسی در دوران بارداری بسیار مهم می باشد.

حالت‌های نزدیکی مناسب بارداری

تغییرات بدن شما در دوران بارداری امکان دارد سبب شود که نزدیکی به شیوه‌های قبل ممکن نباشد. در چنین حالتی خوب است برای یافتن آسان‌ترین وضعیت رابطۀ جنسی، موارد مختلف را آزمایش کنید.

 

همان گونه که شکم شما بزرگ می شود، پیدا کردن وضعیتی که شما با آن حس راحتی کنید هم سخت‌تر خواهد شد. همزمان با رشد بارداری شما، امکان دارد قرار گرفتن شوهر شما بر روی بدنتان زمان رابطۀ جنسی مشکلاتی را برای شما به وجود آورد، همینطور بهتر است که شما در ماه‌های آخر بارداری به پشت نخوابید، در این صورت بهتر است این شیوه را فراموش کنید و به دنبال شیوه های دیگری باشید.

 

قرار گرفتن شما روی همسرتان یا خوابیدن به پهلو در کنار هم می‌تواند مشکلات رابطۀ جنسی را در دوران بارداری تا مقدار زیادی کم کند. بهتر است به یاد داشته باشید که شیوه‌های برقراری رابطۀ جنسی دیگری به ‌غیر از نزدیکی کامل هم وجود دارد. در صورتیکه میل جنسی ندارید یا پزشکتان سفارش کرده است که نزدیکی نداشته باشید، یادتان باشد هنوز هم می‌توانید همسرتان را در بغل بگیرید و ببوسید و به شیوه های دیگر حس خود را به یکدیگر نشان دهید.

 

آیا در دوران بارداری باید جلوگیری کرد, نزدیکی در بارداری, جلوگیری نکردن در دوران بارداری

نزدیکی در بارداری

 

محدودیت‌های رابطه جنسی در بارداری

در صورتی که محدودیت‌های زیر را دارید، لازم است موقع برقراری رابطه جنسی با احتیاط عمل کنید و قبل از هر چیز با پزشک خود مشورت کنید.

 

- داشتن سابقه سقط یا زایمان زودرس

- خونریزی یا پارگی کیسه آب

- داشتن سابقه فشار خون بارداری

- نارسایی دهانه رحم

- تعداد زایمان متعدد

- چهار تا شش هفته آخر بارداری

- داشتن سابقه انقباضات خودبه خودی رحمی

 

آیا رابطه جنسی در دوران بارداری می تواند باعث سقط شود؟

هر چند خیلی از زوج ها این نگرانی را دارند که روابط جنسی در دوران بارداری می تواند باعث سقط شود، ولی باید گفت که نزدیکی بیشتر در این دوران به عنوان یک نگرانی مطرح نیست. بیشتر سقط هایی که اتفاق می افتد، به علت آن است که جنین به طور مناسب بزرگ نشده است.

 

- این که آیا رابطه جنسی در دوران بارداری به جنین شما صدمه می رساند، امکان دارد نگرانی دیگری باشد که زوجین با آن رو به رو هستند. باید گفت جنین در حال رشد توسط مایع آمنیوتیک و ماهیچه های قوی رحم حفظ می شود. بنابراین روابط جنسی در دوران بارداری به جنین شما صدمه ای نخواهد رساند.

 

- ولی پوزیشن رابطه جنسی در دوران بارداری امکان دارد، در این دوران به عنوان یک نگرانی مطرح شود. باید گفت که بیشتر پوزیشن های نزدیکی در دوران بارداری مناسب می باشد. بنابراین شما از این نظر دغدغه ای نخواهید داشت.

 

تا هنگامی که بارداری جلو می رود، شما با آزمون و خطا می توانید پوزیشن نزدیکی در بارداری را که برای شما بهتر است پیدا کنید.

 

آیا در دوران بارداری باید جلوگیری کرد

ترشحات مرد دارای پروستاگلاندین است که می تواند سبب تحریک انقباضات رحمی برای مادر شود و به همین خاطر توصیه می کنیم ترشحات مرد در زمان نزدیکی در بارداری درون واژن ریخته نشود و حتما شیوه جلوگیری مناسب در آمیزش موقع بارداری مورد استفاده قرار گیرد.

 

حاملگی مجدد در دوران بارداری

چنین اتفاقی امکان پذیر است و به آن حاملگی مضاعف (superfoetation) می‌گویند هر چند در انسان بسیار نادر است. در طول صد سال تنها شش بار این اتفاق افتاده است.

 

آیا در دوران بارداری باید جلوگیری کرد, نزدیکی در بارداری, جلوگیری نکردن در دوران بارداری

جلوگیری نکردن در دوران بارداری

 

نزدیکی در بارداری

نزدیکی در سه ماهه اول بارداری 

داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری هیچ منعی ندارد، البته برخی از پزشکان بنا به تجربه ای که دارند و با توجه به شرایط مادر یکسری ملاحظات در این باره برای ماه نهم بارداری در نظر می گیرند. در مقاله ریختن مایع منی در واژن در دوران بارداری در این مورد به طور کامل توضیح داده شده است پیشنهاد می کنم آن را مطالعه کنید. ویار دوران بارداری از هفته 6 بارداری شروع می شود، در این دوران روابط جنسی و یا حتی تصور آن هم ممکن است باعث پیدایش حالت تهوع در زنان حامله شود. بیشتر زنان احساس می کنند بویایی شان تقویت شده و هر بویی به نظرشان تهوع آور می رسد. پیدایش حساسیت سینه ها به خصوص در سه ماهه اول در زنان چندزا رایج است و تحریک سینه ها در زمان برانگیختگی جنسی می تواند پردرد باشد. بنابراین باید متوقف و یا کم شود.

 

کارهایی که باید در سه ماهه اول بارداری انجام شود

در صورت خستگی، زمان آمیزش باید کمتر شود. این خستگی فیزیکی به علت تغییرات هورمونی به وجود می آید و می تواند باعث توقف فعالیت جنسی در برخی از خانم ها شود. به همسرتان اجازه دهید تا احساسات شما را در مورد آمیزش و لمس سینه ها درک کند. به او اطمینان دهید که هنوز دوستش دارید.

 

خیلی از خانم ها در طول سه ماهه اول بارداری از درد زیر دل و کرامپها و کمر درد بعد از ارگاسم شکایت می کنند. ماساژ کمر در این دوره به غیر از موثر بودن چس خوشایندی را هم برای زنان باردار به وجود می آورد. بنابراین می توانید از همسرتان بخواهید محبتش را با ماساژ دادن، در آغوش گرفتن و بوسیدن به شما نشان دهد.

 

چنانچه دچار تهوع و استفراغ شدید هستید، رابطه عاشقانه تان را با دادن پیام کوتاه و ایمیل با همسرتان محافظت کنید.

 

ترس از سقط، یکی از چیزهایی است که زوج ها را مجبور به دوری از روابط جنسی می کند. ناراحت نباشید بعد از هفته 20 بارداری خطر سقط کم می شود و شما در سه ماهه دوم معمولاً می توانید به راحتی طبق توصیه پزشک و یا ماما به آمیزش بپردازید. پس در طول این دوره، روابطتان را با ماساژ و بوسه با همسرتان محافظت کنید. 

 

درچه شرایطی در ماه اول بارداری نباید نزدیکی داشته باشید؟

در صورتی که در ماه اول بارداری لکه بینی و یا خونریزی دارید  بهتر است تا مشخص شدن علت خونریزی نزدیکی نداشته باشید. ولی درصورتی که شرایط نرمال هست و مشکلی وجود ندارد ولی نگران هستید که نزدیکی در ماه اول بارداری برای شما مضر هست ما به شما میگوییم که نگران نباشید و از لحظات خود لذت ببرید.

 

نزدیکی در سه ماهه دوم بارداری 

بافتهای داخل و اطراف واژن در این دوره دچار احتقان می شوند که این پرخونی به علت افزایش عروق خونی و خونرسانی در دوره بارداری است. بافت ها متورم و قرمز متمایل به ارغوانی می شوند و در همه زمان باقیمانده از بارداری همین وضعیت را حفظ می کنند، بنابراین زنان باردار در وضعیت برانگیختگی فیزیولوژیک به سر می برند.

 

این وضعیت برانگیختگی می تواند باعث لغزنده شدن واژن بشود. در این دوره بازگشت به وضعیت عادی بعد از ارگاسم، احتیاج به زمان بیشتری بوده و هیچ وقت به طور کامل انجام نمی شود. این وضعیت به همراه پرخونی لگن می تواند باعث پیدایش کرامپها و کمردرد شود. دیس پارونی (درد در هنگام آمیزش عمیق) یکی از عارضه های رایج این دوره است و می تواند به دلیل عفونت مجاری ادراری؛ لغزنده نبودن واژن یا فشرده شدن آلت روی دهانه رحم باشد. پس دلایل اولیه باید بررسی و رد شوند.

 

آیا در دوران بارداری باید جلوگیری کرد, نزدیکی در بارداری, جلوگیری نکردن در دوران بارداری

آیا در دوران بارداری میتوان نزدیکی کرد

 

کارهایی که باید در سه ماهه دوم بارداری انجام شود

در طول سه ماهه دوم بارداری، بدن زن باردار خصوصیت های حاملگی را بیشتر نشان داده و شکم هم بزرگ تر می شود. بنابراین قرار گرفتن در برخی از حالت ها از جمله پوزیشن رو در رو که مرد در بالا قرار گرفته؛ می تواند باعث پیدایش ناراحتی در زنان شود، چون به وجود آمدن هر فشاری بر سینه ها و شکم پردرد است. پس می توانید از حالت هایی استفاده کنید که فشار کمتری بر روی سینه و شکم شما وارد بیاورند. قرار گرفتن در حالت پهلو، وضعیت بهتری برای این دوره از بارداری است.

 

وضعیت جنین هم می تواند باعث کاهش میل جنسی در برخی از خانم ها شود. خیلی از خانمها، با حس حرکت جنین در طول فعالیت جنسی احساس گناه کرده و فکر می کنند جنین آنها را می بیند. در حالی که این نگرانی کاملاً بی مورد است بنابراین هیچ احساس گناه نکنید.

 

خیلی از خانم ها در این دوران و شروع سه ماهه سوم افزایش فعالیت جنسی را گزارش کرده اند. این کار را می توان به افزایش میل جنسی زنان و کاهش ترس از سقط جنین در طول این دوره از بارداری نسبت داد.

 

نزدیکی در سه ماهه سوم بارداری (ماه های آخر)

سه ماهه سوم بارداری با مشکلات گوارشی و سوزش سردل، بیشتر باعث آذیت خانم باردار می شود و اگر هنگام نزدیکی زیر همسر قرار گیرد، مشکل حادتر می شود. این وضعیت می تواند با نزدیکی از پهلو که به انرژی کمتری نیاز دارد رفع شود. وجود هموروئید دردناک و ملتهب هم می تواند بر علاقه ها و روابط جنسی، تاثیر مهار کننده ای داشته باشد.

 

پس توصیه های لازم برای کاهش یبوست را باید جدی بگیرید. رحم هم امکان دارد به دنبال نزدیکی دچار انقباضی مداوم و طولانی مدت شود ( به خصوص اگر ارگاسم یک دقیقه یا بیشتر طول بکشد). برای برخی از زنان این حس خوشایند و لذت بخش بوده و برای دیگر زنان باعث پیدایش ترس و وحشت می شود چون نگرانند که اکسیژن به جنین نرسد یا او در طول انقباضات رحم آسیب ببیند. در حالی که این ترس بیهوده است و نباید نگران بود.

 

کارهایی که باید در سه ماهه سوم بارداری انجام شود

به محض حس فشار و انقباض رحم، به پهلوی چپ دراز کشیده و مدتی استراحت کنید. هر چند ضربان قلب جنین قدری کم می شود، ولی هیچ مدرکی مبنی بر خطر آفرین بودن این وضعیت نیست.

 

در این دوران، فاز برگشت هم بعد از ارگاسم ناقص بوده و حس برانگیختگی در زن، ادامه می یابد. بنابراین مدت معاشقه بعد از آمیزش را قدری طولانی تر کنید تا این مدت به خوبی بگذرد.

خیلی از زنان از نبود ارضای جنسی در طول نزدیکی یا ارگاسم شکایت دارند. این وضعیت هم طبیعی است. تنها می توانید در صورت تمایل، مدت معاشقه قبل از آمیزش را قدری طولانی تر کنید.

 

برگشت حس خستگی در سه ماهه سوم بارداری برای خیلی از زنان اذیت کننده است. (به علت کمبود خواب و تحمل وزن زیاد شکم). به محض حس خستگی، حالتتان را عوض کنید و یا به پهلوی چپ استراحت کنید. ماساژ کمر به جز کاهش درد و گرفتگی می تواند خوشایند بوده و ارتباط شما را با همسرتان حفظ کنید. از همسرتان بخواهید با جنین، صحبت کند این کار می تواند حس نزدیکی بیشتری را میان شما، همسرتان و جنین به وجود آورد.

 

افزایش سن بارداری و رشد شکم، سبب فکرهای منفی بعضی زنان در مورد خودشان می شود، در حالی که خیلی از زن ها این تغییرات را خوشایند می دانند و فکر می کنند برای همسرشان جذاب تر شده اند. بعضی از مردان هم این وضعیت را خوشایند توصیف می کنند.

 

گردآوری: بخش زناشویی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------