بیوگرافی امانوئل سویدنبرگ



 

بهشت و جهنم از آثار امانوئل سویدنبرگ به یادگار مانده است

 

امانوئل سویدنبرگ فیلسوفی باهوش تر از انیشتین

در فرنولوژی طبق میزان جمجمه فرد، هوش وی تخمین زده می شود. در یكی از دسته بندی های مجله« آبزرور» باهوش ترین فلاسفه دنیا معرفی شده اند.  بر این مبنای ضریب هوشی « انیشتین» 183 بوده، در حالی که ضریب هوشی امانوئل سویدنبرگ (Emanuel Swedenborg) فیلسوف و عالم سوئدی 205 تخمین زده شده است. 9 ماه بهمن مصادف است با سالروز تولد این فلیسوف، شخصی که در ایران کاملاً ناشناخته است. 

 

ضریب نوابغ بالای 120 است و بالطبع هر چه این عدد بیشتر باشد، فرد باهوش تر می شود. اندازه گیری ضریب هوشی آزمایش های ویژه ای دارد ولی برای آن هایی كه دست شان از جهان كوتاه است این روزها شیوه های خاصی مانند فرنولوژی اختراع شده است.

 

ضریب هوشی امانوئل سویدنبرگ فیلسوف و عالم سوئدی 205 تخمین زده شده است

 

آشنایی با زندگینامه امانوئل سویدنبرگ؟

امانوئل سودِنْبِرگ، متفكر نامدار، عالم، مبتکر مسیحی و فیلسوف و دانشمند الهیات سوئدی در 29 ژانويه 1688م در استكهُلْمْ سوئد به دنيا آمد. وی بعد از تحصيلات خود، در رياضيات مهارت يافت و مهندسی مشهور شد.

 

وی بیشتر عمر خود را صرف تحقیق و مطالعه در علوم طبیعی کرد و از او آثار ماندگاری همچون «بهشت و جهنم» به یادگار مانده است.

 

امانوئل تا 54 سالگی ریاضیدان و مهندسی نام بردار بود و در همان 54 سالگی اعلام داشت كه دنيای واقعی را در رؤياهايى چند، مشاهده كرده است.

 

امانوئل سویدنبرگ ادعا می‌کرد توانسته بهشت و جهنم را ملاقات کند و ایده و افکار او در مورد معنویت، خدا و مسیح از طریق خواب و رویا به او الهام شده است.

 

سودنبرگ از آن پس به پژوهش های فراوانی در فلسفه پرداخت و به نشر عقايد و افكار خود مشغول شد. وي اعلام داشت كه فلسفه وی، انفصال از دنيای مادی و غرق شدن در تماشای عالم معنوی است. 

 

سودنبرگ در مشاهده عالم معنا آنقدر تيزبين و دقيق بود كه آن را به شيوه دانشمندان، با تمامی جزئياتش توصيف می‏ كرد. سودنبرگ‏ اظهار کرد كه دنيای مادی و دنيای روحی، هر دو، دارای طرح و الگويى قابل تطابق هستند و بنابراين، همبستگی پذيرند.

 

هر آنچه در اين دنيا است، نظير آن در دنيای ديگر نيز است. وی معتقد بود كه هر چه انسان شريف ‏تر باشد فهم و درک وجود خداوند برايش ممكن ‏تر است زيرا خداوند، شبيه و المُثنّای نامرئی و پنهان انسان است. سودنبرگ تاكيد داشت كه تمامی اينها در سيرهای عارفانه وی به عالم بالا، برای شخص او يقينی شده است. هر چند سودنبرگ خود را "مردی هر دو جهانی" می‏ خواند.

 

با اين حال در وی چيز غير رایج و نامتعارفی وجود نداشت. دارا بودن زندگی عملی، ساده و معتدل، پرهيز از هرزگی و بی بند و باری، علاقه به هم نشینی با ديگران و علاقه به گياه خواری و دوری از گوشت خواری من جمله ويژگی‏ های زندگی وی بود. 

 

امانوئل سودنبرگ انديشه ‏های فلسفی خود را در بيش از پنجاه جلد كتاب بيان داشت كه مهمترين آن‏ها، كتاب اسرار عالم ملكوت يا رموز آسمانی است كه آن را در هشت جلد به نگارش درآورد. وی در اين كتاب عنوان مي‏ كند كه: تنها خدا زنده است و حضور وی در انسان و مخلوقات ديگر است كه به آن‏ها نمودی از زندگی می ‏بخشد و در ما توهم وجود تفاوت ميان انواع موجودات كه تمامی بهره ‏ای از سرشت واحد الهی‏ اند ايجاد می كند.

 

اسرار عالم ملكوت نه تنها مهم‏ترين اثر سودنبرگ است، بلكه يكی از بارزترين و جالب ‏ترين جلوه‏ های انديشه عرفانی اروپای شمالی در قرن هجدهم می باشد. سودنبرگ در انگلستان و ايالات متحده امريكا دارای پيروان بسياری بود. امانوئل سودنبرگ عاقبت در 29 مارس 1772م در هشتاد و چهار سالگی فوت کرد.

 

کمی بعد از مرگ وی، هوادارانش فورا جمعیت پیرو فلسفه سویدنبرگ را با هدف مطالعه در زمینه افکار وی راه اندازی کردند.

 

گردآوری: بخش علمی بیتوته

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------