آشنایی با رشته مدیریت جهانگردی و هتلداری



هتلداری

آشنایی با رشته مدیریت جهانگردی و هتلداری

 

آشنایی با رشته جهانگردی و هتلداری

در این مقاله از بیتوته، با رشته جهانگردی و هتلداری آشنا می شوید. جهانگردی و هتلداری دو رشته مجزا اما مرتبط با یکدیگر هستند که هر دو به حوزه گردشگری مربوط می شوند. رشته جهانگردی به مطالعه و بررسی پدیده گردشگری و عوامل موثر بر آن می پردازد، در حالی که رشته هتلداری به مدیریت و اداره مراکز اقامتی و گردشگری مانند هتل، هتل آپارتمان، مسافرخانه و غیره می پردازد.

مقدمه:

جهانگردی و هتلداری دو رشته مرتبط با یکدیگر هستند که به طور کلی به مطالعه و مدیریت سفر و اقامت مسافران می پردازند. جهانگردی به عنوان یکی از صنایع بزرگ و پویا در جهان، نقش مهمی در اقتصاد و فرهنگ جوامع ایفا می کند. هتلداری نیز به عنوان یکی از زیرمجموعه های مهم صنعت گردشگری، مسئولیت ارائه خدمات اقامتی، پذیرایی و تفریحی به مسافران را بر عهده دارد.

 

تعریف جهانگردی :

جهانگردی به سفرهای تفریحی، تجاری، علمی، مذهبی یا فرهنگی افراد به مکان های خارج از محل سکونت دائمی خود گفته می شود. جهانگردی یک پدیده پیچیده و چندوجهی است که عوامل مختلفی از جمله اقتصاد، فرهنگ، سیاست، محیط زیست و فناوری بر آن تأثیر می گذارند.

 

رشته جهانگردی :

رشته جهانگردی در مقطع کارشناسی به بررسی مفاهیم بنیادین گردشگری، تاریخچه گردشگری، جغرافیای گردشگری، اقتصاد گردشگری، بازاریابی گردشگری، مدیریت گردشگری، فرهنگ و هنر گردشگری و غیره می پردازد. در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجویان این رشته با مباحثی مانند برنامه ریزی گردشگری، مدیریت گردشگری بین المللی، مدیریت گردشگری پایدار، مدیریت گردشگری فرهنگی و غیره آشنا می شوند.

 

مهارت های لازم برای مدیریت جهانگردی :

دانشجویان رشته جهانگردی با کسب مهارت های زیر می توانند در زمینه های مختلف گردشگری مشغول به کار شوند:

 

– برنامه ریزی و توسعه گردشگری

– مدیریت گردشگری

– بازاریابی گردشگری

– آموزش گردشگری

– تحقیقات گردشگری

– گردشگری فرهنگی

– گردشگری پایدار

 

دروس لازم برای رشته مدیریت جهانگردی :

دروس عمومی مدیریت جهانگردی دو درس از دروس مبانی نظری اسلام، یک درس از دروس اخلاق اسامی، یک درس از دروس انقلاب اسلامی، یک درس از تاریخ و تمدن اسلامی، یک درس از دروس آشنایی با منابع اسلامی، ادبیات فارسی، زبان عمومی، تربیت بدنی ۱، تربیت بدنی ۲
  دروس پایه مدیریت جهانگردی اصول حسابداری 1و2، ریاضیات کاربردی در مدیریت جهانگردی، آمار کاربردی در مدیریت جهانگردی، مبانی کامپیوتر و کاربرد آن در مدیریت جهانگردی، اقتصاد خرد، اقتصاد کلان، مبانی سازمان و مدیریت، روش تحقیق در مدیریت، حقوق اساسی، روانشناسی عمومی، مبانی جامعه شناسی 
دروس اصلی مدیریت جهانگردی    رفتار سازمانی، پژوهش عملیاتی در جهانگردی، تاریخ فرهنگ ایران1و2، شناخت روحیات ملل، قوانین و مقررات حقوقی جهانگردی، مبانی مردم شناسی، مدیریت بازاربابی و تبلیغات جهانگردی، اقتصاد جهانگردی، شناخت صنایع دستی ایران، نقشه خوانی و آشنایی با نقشه، جغرافیای جهانگردی ایران، جغرافیای جهانگردی عمومی، شناخت صنعت جهانگردی، گذراندن اوقات فراغت، آداب سفر در اسلام، تجزیه و تحلیل مسائل اجتماعی ایران، زبان انگلیسی 1و2، زبان دوم 1و2 
  دروس اختصاصی مدیریت جهانگردی باستان شناسی ایران، هنر و معماری ایران 1و2، آشنایی با موزه های ایران، امور مسافرت و صدور بلیط، فن راهنمایی، زبان انگلیسی تخصصی 1و2، برنامه ریزی توسعه جهانگردی، مطالعات تطبیقی سیاست های جهانگردی، برنامه ریزی و سرپرستی گشت های جهانگردی،  فرهنگ عامه، زبان انگلیسی- مکاتبات تخصصی، زبان انگلیسی- مکالمه، آشنایی با سازمان های دولتی ایران، کارآموزی

 

وظایف کارشناس مدیریت جهانگردی :

مهم ترین وظایف کارشناس مدیریت جهانگردی عبارتند از :

 

• مطالعه در زمینه مناطق مناسب جهت ایجاد تاسیسات جهان گردی.

 

• برقراری ارتباط با آژانس های هوایی، دریایی و زمینی به منظور فراهم آوردن تسهیلات لازم برای مسافرت به ایران.

 

• برقراری ارتباط با موسسات بین المللی و سازمان های دولتی و خصوصی حوزه ماموریت به منظور معرفی ایران و توسعه جهان گردی کشور.

 

• تبلیغات و بازاریابی جهت جذب گردشگر برنامه ریزی برای ارائه بسته سفری با کیفیت به گردشگران.

 

رشته مدیریت هتلداری

رشته مدیریت جهانگردی و هتلداری

 

بازار کار و درآمد رشته مدیریت جهانگردی :

فارغ التحصیلان رشته مدیریت جهانگردی در صورت تسلط بر زبان های خارجی از بازار کار خوبی برخوردارند. آن ها می توانند در کلیه صنایع توریسم مشغول به کار شوند و در مراکزی مثل پارک ها و مراکز تفریحی و سرگرمی، کشتی های تفریحی و مسافرتی، هتل ها و مراکز اقامتی، آموزش در حوزه گردشگری، پژوهش در حوزه گردشگری، مراکز و نهادهای دولتی و کلوب ها، حوزه مدیریت و بهسازی محیط زیست، رستوران ها و مراکز خدمات خوراک و نوشیدنی، خرده فروشی در حوزه گردشگری، مدیریت کنفرانس ها، رویدادها و جشنواره ها، بازاریابی گردشگری، راهنمای انواع  تورها، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، آژانس های مسافرتی، شرکت های هواپیمایی و سازمان حج و زیارت و عتبات عالیات مشغول به کار شوند. همچنین دانشجویان مدیریت جهانگردی در صورت داشتن سرمایه لازم می توانند آزانس های مسافرتی خود را تاسیس کنند و کارآفرین باشند.

 

آشنایی با رشته هتلداری :

مدیریت جهانگردی

رشته مدیریت هتلداری

 

تعریف هتلداری :

هتلداری به فعالیت های مرتبط با ارائه خدمات اقامتی، پذیرایی و تفریحی به مسافران گفته می شود. هتل ها، هتل آپارتمان ها، مسافرخانه ها، متل ها، ویلاها و خانه های اجاره ای از جمله انواع مکان های اقامتی هستند که در صنعت هتلداری فعالیت می کنند.

 

رشته هتلداری :

رشته هتلداری در مقطع کارشناسی به بررسی مفاهیم بنیادین هتلداری، تاریخچه هتلداری، مدیریت هتل، بازاریابی هتل، خدمات هتلداری، امور مالی هتلداری، مدیریت منابع انسانی هتلداری و غیره می پردازد. در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجویان این رشته با مباحثی مانند مدیریت هتل های لوکس، مدیریت هتل های زنجیره ای، مدیریت هتل های سبز، مدیریت هتل های سلامت، مدیریت هتل های مذهبی و غیره آشنا می شوند.

 

رشته هتلداری زیر شاخه کدام رشته است ؟

رشته هتلداری زیر شاخه رشته مدیریت است. در واقع، رشته هتلداری یک گرایش از رشته مدیریت می شود. این رشته به بررسی و آموزش اصول و فنون مدیریت در هتل ها و مراکز پذیرایی می پردازد. دانشجویان این رشته با موضوعاتی مانند مالی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت مدیریت، مدیریت عملیات و مدیریت استراتژیک در هتلداری آشنا می شوند.

 

رشته هتلداری در مقاطع مختلف تحصیلی از جمله کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می شود. در مقطع کاردانی، این رشته با نام «مدیریت امور هتلداری» می شود. در مقطع کارشناسی، این رشته با نام «مدیریت هتلداری» ارائه می شود و دارای دو گرایش «مدیریت هتلداری» و «مدیریت رستوران» است. در مقطع کارشناسی ارشد، این رشته با نام های «مدیریت هتلداری» می شود و دارای گرایش های «مدیریت هتلداری بین المللی»، «مدیریت رستوران»، «گردشگری و مدیریت هتلداری» و «گردشگری و مدیریت گردشگری» است. در مقطع دکتری، این رشته با نام های «مدیریت هتلداری» می شود و دارای گرایش های «مدیریت هتلداری بین المللی»، «مدیریت رستوران» و «گردشگری و مدیریت هتلداری» است.

 

مهارت های لازم برای رشته هتلداری :

دانشجویان رشته هتلداری با کسب مهارت های زیر می توانند در زمینه های مختلف هتلداری مشغول به کار شوند:

 

– مدیریت هتل

– بازاریابی هتل

– خدمات هتلداری

– امور مالی هتلداری

– مدیریت منابع انسانی هتلداری

– مدیریت رستوران

– مدیریت رستوران های زنجیره ای

– مدیریت رستوران های بین المللی

 

دروس رشته مدیریت هتلداری :

دانشجویان برای یادگیری مهارت های مختلفی که یک هتلدار باید بداند، در دوره کارشناسی هتلداری ۱۳۳ واحد را طی ۴ سال می خوانند. همانطور که در جدول دروس این رشته مشاهده می کنید، از مدیریت و حسابداری تا اصول آشپزی در این دروس دیده می شود چراکه هرچند ممکن است یک هتلدار شخصا این فعالیت ها را انجام ندهد اما باید اشراف کاملی به این مباحث داشته باشد تا بتواند کیفیت و عملکرد پرسنل را بررسی  و به مشکلات رسیدگی کند.

 

 دروس پایه هتلداری  اصول سازمان و مدیریت، تاریخ ایران، اصول حسابداری، شناخت و کاربرد کامپیوتر، مبانی جامعه شناسی، مبانی کشور شناسی، کلیات اقتصاد، روانشناسی اجتماعی، عوارض و نتایج توریسم، شناخت و فرهنگ اقلیت‎های ایران
 دروس اصلی هتلداری  حقوق کار وتأمین اجتماعی، بهداشت و کمک‎های اولیه، کاربرد کامپیوتر در صنعت جهانگردی و هتلداری، تجزیه و تحلیل مسائل اجتماعی ایران، مدیریت بازاریابی و تبلیغات، اقتصاد جهانگردی، قوانین و مقررات حقوق صنعت جهانگردی و هتلداری، روابط عمومی، شناخت روحیات ملل، شناخت صنعت جهانگردی، مبانی مردم شناسی، نقشه‎خوانی و آشنائی با نقشه‎ها، جغرافیای جهانگردی عمومی، جغرافیای جهانگردی ایران، گذراندن اوقات فراغت، زبان دوم (یکی از زبان‎های آلمانی، فرانسه، عربی، زبان انگلیسی) 
  دروس تخصصی هتلداری  خدمات رستوان، شناخت تأسیسات اقامتی و پذیرایی و تشکیلات آن، حسابداری هتلداری، پذیره، اصول تغذیه و رژیم‎های غذائی، شیرینی‎پزی، آشپزی، محاسبه قیمت تمام شده، بهداشت مواد غذائی، بهداشت کار و ایمنی، شناخت و نگهداری تاسیسات هتل، خانه‎داری، زبان انگلیسی تخصصی، کارآموزی 

 

شرایط لازم برای تحصیل در رشته جهانگردی و هتلداری :

برای تحصیل در رشته جهانگردی و هتلداری، داوطلبان باید دارای مدرک دیپلم متوسطه باشند. همچنین، داوطلبان باید در آزمون سراسری شرکت کرده و در رشته مورد نظر خود قبول شوند.

 

امکانات ادامه تحصیل در رشته جهانگردی و هتلداری :

رشته جهانگردی و هتلداری در مقطع کارشناسی در دانشگاه های سراسری، آزاد و غیرانتفاعی ارائه می شود. همچنین، رشته های کارشناسی ارشد و دکتری این رشته نیز در دانشگاه های برتر کشور ارائه می شود.

 

توانایی های لازم برای ورود به رشته مدیریت هتلداری :

مدیریت هتل شامل مدیریت هر چیزی است که مربوط به صنعت هتل باشد. اگر می خواهید در این کسب و کار جایگاه خود را بدست آورید، باید با تمام فنون مدیریت یک هتل تجاری از جمله بازاریابی، مدیریت هتل، مدیریت پذیرایی، خانه داری و حسابها آشنا شوید. دانشجویان این رشته باید بدانند که که علاوه بر تسلط به زبان انگلیسی باید به یک زبان دوم که می تواند عربی، آلمانی یا فرانسوی باشد، تسلط داشته باشند.

 

موضوع مهم دیگری که بر تسلط به زبان برای یک فارغ التحصیل رشته هتلداری ارجعیت دارد، این است که از روابط اجتمائی خوبی داشته باشد تا به خوبی با مسافران و یا به عبارتی مهمانان هتل خوب برخورد کند و رضایت آن ها را جلب کند.

 

مشاغل رشته هتلداری چیست؟

پس از اتمام تحصیل در رشته هتلداری می توانید در موقعیت های شغلی زیر و در هتل ها و رستوران ها، مشغول به کار شوید:

 

 مدیریت هتل  مدیریت گردشگری و جهانگردی    شرکت های حمل و نقل هوایی به عنوان تور لیدر،کارمند فروش بلیط و…
 واحدهای پذیرایی و اقامتی موسسات ملی و جهانگردی   کار در هتل ها، پانسیون ها و مراکز اقامتی دولتی و غیر دولتی
  رزرویشن هتل  آشپزی و قنادی    مدیر یا کارمند پذیرایی در رستوران ها، تالارها، کافی شاپ ها
 صندوق داری هتل مهمانداری هواپیما، قطار، کشتی های مسافرتی  متصدی امور پذیرش و اطلاعات
 متصدی اماکن عمومی  متصدی لاندری  متصدی خانه داری
متصدی امور پذیرایی در هتل  متصدی آماده سازی غذا و شیرینی متصدی آماده سازی غذا و شیرینی
 مدیریت تشریفات  کنترل کننده هزینه های غذا و نوشابه در هتل (مدیریت غذا و نوشابه ) متصدی امور طبقات و منسوجات

 

بازار کار و آینده شغلی رشته هتلداری در ایران :

ساعات کاری مدیران هتل معمولا به صورت تمام وقت بوده و حتی شامل آخر هفته ها و تعطیلات عمومی نیز می باشد. همچنین با افزایش حجم سفر ها در هنگام تعطیلات نوروز و تابستان حجم کاری این افراد سنگین می شود. محیط کاری این حرفه بسیار تمیز، شیک و تشریفاتی است و همین عامل سبب شده است این رشته برای افراد جذاب باشد. با توجه به گسترش صنعت جهانگردی در کشور، هر ساله شاهد ایجاد فرصت های شغلی خوبی در این حوزه به صورت تخصصی هستیم.

 

هر چه ارتباط کشور ما با دیگر کشور ها بیشتر شود، توریست بیشتری وارد کشور می شود و ما به هتل ها و در نهایت مدیر های هتل بیشتری نیاز داریم. اگر علاقه مند به آشنایی با بازارکار دیگر رشته های مدیریت مانند رشته مدیریت امور بانکی، رشته مدیریت بازرگانی، رشته مدیریت مالی، رشته مدیریت دولتی، رشته مدیریت صنعتی، رشته مدیریت امورگمرکی، رشته مدیریت بیمه هستید، میتوانید به لینک مطالعه مراجعه کنید.

 

رشته هتلداری زیر شاخه کدام رشته است

رشته هتلداری زیر شاخه کدام رشته است

 

آینده شغلی رشته جهانگردی و هتلداری :

با توجه به رشد روزافزون صنعت گردشگری در جهان، آینده شغلی رشته جهانگردی و هتلداری بسیار روشن است. این دو رشته از جمله رشته های پرطرفدار و آینده دار در بازار کار هستند. فارغ التحصیلان این رشته ها می توانند در زمینه های مختلف گردشگری و هتلداری در داخل و خارج از کشور مشغول به کار شوند.

 

فارغ التحصیلان رشته های جهانگردی و هتلداری می توانند در مشاغل مختلفی مانند:

– مدیر گردشگری

– برنامه ریز گردشگری

– بازاریاب گردشگری

– راهنمای گردشگری

– امور فرهنگی و هنری گردشگری

– گردشگری روستایی

– طراحی هتل

– مدیریت هتل

– مدیریت غذا و نوشیدنی

– مدیریت پذیرایی

– مدیریت مالی و حسابداری هتل

– مدیریت منابع انسانی هتل

– مدیریت بازاریابی هتل

 

مشغول به کار شوند.

 

سخن آخر :

رشته جهانگردی و هتلداری دو رشته جذاب و پرطرفدار هستند که می توانند فرصت های شغلی مناسبی را برای فارغ التحصیلان خود فراهم کنند. اگر به گردشگری و هتلداری علاقه دارید، این رشته ها می توانند انتخاب مناسبی برای شما باشند.

 

گردآوری: بخش علمی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------