آشنایی با سازمان بین المللی استاندارد (ISO)



ISO چیست؟
(ISO) كه مقر آن در ژنو می باشد، یك سازمان غیر دولتی بین المللی است كه در 24 فوریه سال 1947 تاسیس یافت. این سازمان متشكل از موسسه های ملی استاندارد كردن 130 كشور بزرگ و كوچك، صنعتی و در حال توسعه از كلیه مناطق دنیا می باشد.

 

وظیفه اصلی (ISO) توسعه استاندارد كردن و فعالیت های مرتبط در جهان با نگرشی تسهیل كننده نسبت به تبادلات بین المللی كالاها و خدمات، بهبود همكاری در محدوده علمی، فنی، اطلاعاتی و فعالیت های اقتصادی و حمایت از تولید كننده و مصرف كننده می باشد.

 

سازمان بین المللی استاندارد (ISO) تدوین استانداردهای فنی و اختیاری را بر عهده دارد. این استانداردها تقریباً شامل كلیه موارد مربوط به تكنولوژی می گردد و نیز كمك به ساخت و عرضه كالاها و خدمات موثرتر ایمن تر و بهداشتی تر می نماید. استانداردهای (ISO) تجارت و بازرگانی بین كشورها را آسان تر و صحیح تر می كند و به طور كلی از مصرف كنندگان كالاها و خدمات حمایت كرده و زندگی آنها را سهل تر می نماید. به عبارت دیگر اقدامات (ISO) كه منتج به موافقت نامه های بین المللی گشته نهایتاً به صورت استانداردهای بین المللی چاپ می شود.

 

ISO,سازمان بین المللی استاندارد, استاندارد ISO

 استاندارد (ISO) ایزو 9001 برای هر سازمانی فارغ از نوع فعالیت و اندازه آن‌ها قابل اجراست


ایزو ۹۰۰۱ چیست؟
استاندارد ایزو ۹۰۰۱ برای هر سازمانی فارغ از نوع فعالیت و اندازه آن‌ها قابل اجراست. گواهی نامه ISO 9001 نشان می‌دهد که سازمان سیستم مدیریت کیفیتی منطبق بر خواست و نیاز مشتری مستقر کرده است. یک سیستم با طراحی و اجرای خوب دارای فواید ذیل است:


هدفمندی سیستم مدیریت کیفیت در سال ۱۹۸۷ کمیته فنی ۱۷۶ سازمان بین ‌المللی استاندارد (ISO/TC 176) سری استاندارد ایزو ۹۰۰۱ را به جهانیان ارائه نمود. هدف از تدوین این سری از استاندارد ایزو ۹۰۰۱، به وجود آوردن الگویی بین‌المللی برای پیاده‌سازی و استقراره سیستم‌های مدیریت و تضمین کیفیت بوده که مورد استقبال فراوان در سطح دنیا قرار گرفت. سیستم مدیریت کیفیت ایزو ۹۰۰۱ به منظور ثبات سطح کیفیت تعریف شده و بهبود کیفیت از طریق اصلاح فرایندها، در سازمان پیاده‌سازی می‌شود.

 

الگوی اجرائه این سری استاندارد ایزو ۹۰۰۱ برای بار چهارم در سال ۲۰۰۸ مورد بازبینی و ویرایش قرار گرفت. در ویرایش سال ۲۰۰۸ استاندارد ایزو ۹۰۰۱ دیدگاه فرایند گرا همچنان مورد تأکید می‌باشد.

 

ISOموسسه های ملی استاندارد,استانداردهای ISO

سازمان بین المللی استاندارد (ISO)

 

استاندارد مدیریت کیفیت ایزو ۹۰۰۱ با تکیه بر اصول ۸ گانه شکل گرفته‌اند:
• رهبری
• مشارکت کارکنان
• فرایند گرایی در ایزو۹۰۰۱
• سیستم گرایی در ایزو ۹۰۰۱
• مشتری محوری
• بهبود مستمر
• تصمیم گیری بر پایه واقعیات
• ارتباط متقابل سودمند با تأمین کنندگان در ایزو ۹۰۰۱

استاندارد ایزو ۹۰۰۱ برای هر سازمانی فارغ از نوع فعالیت و اندازه آن‌ها قابل اجرا است. گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ نشان می‌دهد که سازمان سیستم مدیریت کیفیتی منطبق بر خواست و نیاز مشتری مستقر کرده است.

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------