آیا می دانید علت تب در شب چیست؟



علت تب در شب چیست ؟

 

علت بالا رفتن دمای بدن و تب کردن در شب چیست؟

از نظر علمی اغلب بیماری های التهابی هنگام شب بیشتر نشان می دهند. اغلب انسان ها در ساعات تاریک هوا، در حال استراحت هستند پس بدن حرکت کمتری دارد و تخلیه عروق و لنف هم به آرامی صورت می گیرد. آیا می دانید علت تب شبانه چیست ؟ در ادامه با علت بالا رفتن دمای بدن در شب آشنا می شوید.

چرا به نظر می رسد تب در شب افزایش می یابد؟

تب ها اغلب در شب بدتر می شوند. همین امر اغلب در مورد آسم، آرتروز و آنفولانزا گفته می شود. اگرچه حملات قلبی معمولاً در صبح رخ می دهد، محققان معتقدند که این حملات غالباً ناشی از اتفاقات شبانه در بدن است.

 

سالهاست که متخصصان مراقبت های بهداشتی این موضوع را در مورد بیماری می دانند. اما علم شروع به برخی از توضیحات و اعتبارسنجی هایی برای این نظریه، ارائه کرده است. حتی یک زمینه مطالعاتی کرونوبیولوژی وجود دارد که به درک چگونگی تأثیر زمان در روز بر سلامتی ما اختصاص دارد.

 

تب شبانه نشانه چیست ؟

 

تب چیست؟ و علت تب كردن در شب چیست ؟

علامت اصلی تب، بالا بودن درجه حرارت غیر طبیعی بدن است.

 

دمای طبیعی بدن برای یک بزرگسال می تواند از 36.1 درجه سانتیگراد تا 37.2 درجه سانتیگراد باشد. کودکان دارای دامنه کمی بالاتر، تقریبا 36.7 درجه سانتیگراد تا 37.8 درجه سانتیگراد هستند. با این حال، بزرگسالان نسبت به کودکان تحمل بیشتری نسبت به افزایش دما دارند و سیستم ایمنی کاملاً عملکردی دارند. در کودکان - به ویژه نوزادان - حتی دمای کمی بالا می تواند چیز جدی تری را نشان دهد.

 

علائم تب علاوه بر درجه حرارت بالا می تواند شامل: لرز و تعریق، سردرد، درد عضلانی، از دست دادن اشتها و خستگی عمومی باشد. در برخی موارد، کودکان زیر 5 سال ممکن است در هنگام افزایش تب شدید دچار تشنج شوند، برای والدین نگران کننده است، اما معمولاً تهدید کننده زندگی نیست. 

 

لازم به یادآوری است که تب به خودی خود یک بیماری نیست. در واقع، تب نشانه ی آن است که سیستم ایمنی بدن در حال مبارزه با یک عفونت باکتریایی یا ویروسی است. اگر چه می توان آن را دلیلی برای نگرانی جدی در شرایط خاص دانست: به عنوان مثال، ارزیابی فوری پزشکی نیاز است اگر نوزاد کمتر از دو ماهگی تب بیش از 40 درجه داشته باشد، یا اگر کسی سیستم ایمنی اش به خطر بیفتد تب می کند و باید به پزشک مراجعه کرد.

 

علت تب شبانه

 

آیا "تب شب" واقعاً بدتر است؟

برخی توضیحات کاملاً واضح، در مورد "تب شبانه" وجود دارد. تمایل به افزایش علائم تب در ساعات شب. 

 

اول اینکه طبیعی است که دمای بدن در شب افزایش پیدا کند و برای مثال سوخت به آتش اضافه کردن است. نگهداری کودک تب دار در شب باید توسط والدین مراقبت شوند. 

 

این امر اغلب توسط والدین یا مراقبان خوش فکر انجام می شود که کودک خود را زیر پشته های زیادی پستان می بندند. اتفاقاً، به دلیل همین پایین آمدن دمای طبیعی بدن در صبح است که متخصصین مراقبت های بهداشتی تب را مانند شب اعلام نمی کنند. حتی در روز امکان دارد علائمی از تب نداشته باشند. اغلب تب از 24 ساعت تا 72 ساعت طول می کشد.

 

همچنین اثر خستگی غیر قابل انکار وجود دارد. در طول روز - حتی اگر تب هم داشته باشید - تمایل دارید که بیشتر فعالیت کنید یا حداقل حواستان به دیگران پرت شود. مطمئن شوید که مایعات زیادی می نوشید و به اندازه کافی استراحت می کنید.

 

اما احتمالاً دلیل اصلی بدتر به نظر رسیدن تب در شب این است که در واقع بدتر است. مکانیسم پاسخ التهابی سیستم ایمنی بدن تقویت می شود. سیستم ایمنی بدن شما به عنوان بخشی از استراتژی خود برای از بین بردن ویروسی که به شما حمله می کند، عمداً درجه حرارت بدن را افزایش می دهد. این همان چیزی است که گرگرفتگی متناوب و لرز را ایجاد می کند. 

 

یک عنصر دیگر نیز وجود دارد که ما کاملاً درک نمی کنیم، اما به نظر می رسد مهم است. ما می دانیم که دو هورمون اصلی - کورتیزول و آدرنالین - هنگام خواب سرکوب می شوند. از مطالعات گسترده در زمینه مدیریت آسم، ما آموخته ایم که وقتی سطح این هورمون ها در شب کاهش می یابد، نفس کشیدن برای بیماران آسم دشوارتر است. محققان معتقدند این محدودیت باعث تشدید علائم تب در شب نیز می شود. 

 

تب در شب نشانه چیست

 

یکی از دلایل افزایش دمای تب در شب این است که، مرکز تنظیم دمای بدن در یک قسمت از مغز به نام غده هیپوتالاموس قرار دارد. غده هیپوتالاموس مانند ترموستات در بدن انسان عمل می کند و حرارت بدن را در یک درجه خاص مانند 36 یا 37 درجه نگه می دارد.

 

این دما اندکی متغیر است و در ساعات اولیه صبح مثلا 4-5 صبح به کمترین میزان و در ساعت های 4-5 بعدازظهر به بیشترین میزان خود می رسد. این اختلاف دما در عرض 12 ساعت، حدود 6 دهم درجه سانتیگراد است.

 

به همین دلیل در بیماری ها، افزایش درجه حرارت بدن انسان را خارج از این ریتم در نظر می گیریم. یکی از عملکردهای هیپوتالاموس این است که در واکنش به عامل بیماری زا دمای بدن را بالا می برد.

 

بالا رفتن دما ممکن است در طول روز و به میزان کمی وجود داشته باشد ولی زیاد شدن دمای فیزیولوژیک بدن حوالی شب باعث می شود که افزایش حرارت ایجاد شده ناشی از عامل بیماری زا بر دمای فیزیولوژیک بدن سوار شود و بیمار به طور ناگهانی تغییر دمای محسوسی را احساس کند و شرایط جسمی اش رو به وخامت برود.

 

گردآوری: بخش علمی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------