چگونگي حفظ سلامت جسم وروان در زمستان



 

 

سلامت جسم وروان

 

بسياري از ما در ماه‌هاي سرد و كم آفتاب زمستان دچار بي حوصلگي، افت خلق و كسالت مي‌شويم.پزشكان با توجه به اين تغييرات رواني توصيه مي‌كنند: افراد مراقبتهاي بهداشتي را در فصل زمستان جدي‌تر بگيرند چون تغييرات آب و هوايي بدن را در برابر بيماريها آسيب پذيرتر مي‌كند.

 

متخصصان مي‌گويند؛ روزهاي زمستان كوتاه‌تر مي‌شوند و اين امر باعث بروز اختلال در ساعت بيولوژيك بدن انسان مي‌شود. اگر روزهاي كوتاه و تاريك زمستاني شما را كسل و كم حوصله مي‌كند به دنبال راهي باشيد كه دوباره احساس شما را بهبود بخشد و حالتان خوب شود. اكثر دانشمندان معتقدند كه اين مشكل مربوط به شيوه واكنش بدن در برابر نورخورشيد در طول روز مي‌شود.

 

تغيير در ساعت بيولوژيك بدن باعث افزايش ترشح هورمون ملاتونين و كاهش ترشح سروتونين مي‌شود كه در نتيجه تندخويي و بي حوصلگي افراد در زمستان بيشتر به چشم مي‌خورد. هم چنين اضطراب و فشاري كه بر اثر به هم خوردن كار ساعت بيولوژيك به وجود مي‌آيد باعث كاهش توانايي دستگاه ايمني بدن مي‌شود و متعاقب آن سلولهاي سرباز و محافظ بدن نمي‌توانند به خوبي به وظيفه خود عمل كنند. گفته مي‌شد كه حمام گرفتن با آب گرم مي‌تواند تا حد زيادي در رفع اين مشكل موثر باشد. علائم افسردگي در اثر ترشح ملاتونين بيشتر افزايش مي‌يابد. با توجه به اين عواقب جسمي و رواني متخصصان چندين راه كار ساده را براي كاهش اين تاثير نامطلوب بر بدن و روان انسان ارائه كرده‌اند كه عبارتند از:

 

- در تماس با نور قرار بگيريد. تا جايي كه مي‌توانيد در زمستان از خانه خارج شده و در فضاي باز قرار بگيريد. مخصوصا اين كار را در روشنايي روز انجام دهيد.

 

- ممكن است در برخي موارد براي فرار از روزهاي تاريك زمستان به جايي آفتابي براي تعطيلات سفر كنيد، اين هم مي‌تواند روش خوبي باشد.

 

- خوب خوردن نيز راه كار مناسبي است. افسردگي زمستاني ممكن است گرايش شما را به مصرف غذاهاي شيرين، قندي و كربوهيدراتها افزايش دهد مانند شكلات، پاستا و نان. اما فراموش نكنيد كه خوردن مقادير فراوان ميوه و سبزي تازه در بهبود حال شما بسيار موثر است.

 

- فعال باشيد. شواهد علمي بسياري نشان مي‌هد كه حداقل 30 دقيقه تمرين و تحرك بدني به مدت سه نوبت در هفته براي مقابله با افسردگي بسيار موثر است. همچنين ورزش در فضاي آزاد تاثير مثبت دو برابر خواهد داشت. فعاليت و تحرك بدني در واقع سطح ماده شيميايي سروتونين در مغز را كه نقش تنظيم خلق را برعهده دارد افزايش مي‌دهد.

منبع:tafahomnews.com

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------