کشورهای دنیا برای مقابله با سگ های بی صاحب چه می کنند و قانون حمایت از حیوانات در چه وضعی است؟



 اخبار اجتماعی ,خبرهای اجتماعی, سگ

کشورهای دنیا برای مقابله با سگ های بی صاحب چه می کنند و قانون حمایت از حیوانات در چه وضعی است؟

 

ویدئویی در فضای مجازی دست به دست شد که از شدت دلخراش بودن خیلی ها طاقت تا پایان نگاه کردن فیلم را نداشتند. ویدئویی که گفته می شود نگهبان اخراجی محل نگهداری سگ های ولگرد در آراد کوه ضبط و منتشر کرده، کشتن سگ های بی صاحب را نشان می دهد اما این بار با تزریق اسید در قلب کوچک شان! در عنوان ویدئو این فاجعه کاری از سوی شهرداری کهریزک اعلام شد اما شهردار این شهرستان در ابتدا موضوع را از بیخ و بن تکذیب می‌کند و می‌گوید: «ما هم عاطفه داریم، ما هم احساس داریم.

 

ماموران ما هم احساس دارند. این کار را شهرداری کهریزک انجام نداده و خود ما هم از طریق این ویدئو از چنین حرف و حدیث‌هایی با خبر شدیم». اما با شدت گرفتن اعتراضات در شبکه های اجتماعی، حناچی شهردار تهران اعلام کرد: «این فیلم متعلق به سال 96 است اما ما برای کاهش حساسیت ها به این موضوع پیمانکار را خلع کردیم». ساعتی از صحبت های شهردار نگذشته بود که سید آرش حسینی میلانی عضو کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران هم با انتشار توئیتی نوشت: «متاسفانه خبر تزریق و کشتار سگ ها صحت دارد و توسط یکی از پیمانکاران شهرداری انجام شده است و با مقصران این حادثه برخورد سازمانی خواهد شد». این اظهارنظرها پایان ماجرا نبود. روز دوشنبه هم تعدادی از حامیان حقوق حیوانات در مقابل ساختمان شهرداری تهران واقع در خیابان بهشت دست به تجمع اعتراضی زدند. اما واقعا چرا این اتفاق رخ می دهد و در کشورهای دیگر با معضل حیوانات ولگرد چه می کنند؟

 

چرا سگ کشی ادامه دارد

این ویدئو از سگ کشی در تهران اولین و آخرین سگ کشی در کشور ما نبوده و نخواهد بود. این اتفاق سال هاست که در کشور سامان دهی نشده و بسیاری از فعالان حقوق حیوانات معتقدند تا زمانی که گردش مالی از بین بردن حیوانات بی صاحب وجود داشته باشد، این چرخه ادامه دار خواهد بود. معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان مدتی پیش گفته بود که شهرداری این شهر سالانه هفت ‌میلیارد ریال برای سامان دهی سگ‌ها هزینه می‌کند. مدیرعامل سازمان پسماند شهری اهواز هم سال گذشته اعلام کرده بود که پیمانکاران برای تحویل هر لاشه سگ ٢٥ تا ٣٠‌هزار تومان دریافت می‌کنند. در نسخه ای از قرارداد پیمانکار متخلف در سامانه شفافیت آمده، شهرداری تهران باید مبلغ یک میلیارد و 170 میلیون تومان برای فعالیت های کلینیکی و نگهداری نقاهتگاه سگ های غیر مفید به مدت دو سال به پیمانکار پرداخت کند. این ها حکایت از سودآور بودن کشتن این حیوانات بی پناه برای پیمانکاران شهرداری ها دارد که باید شهرداری ها به منظور جلوگیری از این سگ کشی ها برای آن چاره ای بیندیشند.

 

تجربه دیگر کشورها

یکی از کارهایی که در بیشتر کشورها برای مقابله با حیوانات ولگرد به کار برده می شود عقیم سازی آن هاست. در این کشورها غیر از عقیم سازی، کارهایی هم برای پیشگیری از زیاد شدن سگ های ولگرد انجام می شود که مهم ترین آن دفن زباله ها  به جای دپوی آن و مقابله با رها سازی زباله ها در اطراف شهرهاست. این رفتار باعث می شود که حیوانات ولگردی مثل سگ ها به جای به دنیا آوردن چندین توله قوی، چند توله ضعیف که توان زنده ماندن ندارند، به دنیا بیاورند.

 

البته در کشور آمریکا  سالانه بین سه تا چهار میلیون حیوان بی‌سرپرست (سگ، گربه و غیره) در مراکز نگهداری حیوانات، «معدوم» می‌شوند و از آن جایی که کشتن حیوانات با اتاق گاز کم هزینه‌تر از روش‌های دیگر است تا سال‌های پیش، معمول‌ترین روش کشتن حیوانات بوده است.

 

سال گذشته یکی از اعضای پارلمان مصر هم به جای معدوم کردن سگ های ولگرد، پیشنهاد صادرات آن ها به کشورهای مصرف کننده گوشت آن را مطرح کرد.

 

قانون چه می گوید

طرح لایحه حمایت از حیوانات از چهار سال گذشته که به مجلس شورای اسلامی ارائه شده به دلیل برخی ایرادات تاکنون متوقف شده است. به همین دلیل محیط زیست نمی تواند از شهرداری ها و پیمانکارانش برای سگ کشی شکایت کند. فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست استان تهران هم از نبود دستورالعمل قانونی برای این اتفاقات خبرداد.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------