حریرچی : ۱۵ درصد تست کرونای افراد عادی کشور مثبت بوده است / رئیسی: کاهش ۵۰ درصدی بستری روزانه کرونا



اخبار,اخبار پزشکی,حریرچی
معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر رعایت هرچه بیشتر طرح فاصله گذاری اجتماعی و بهداشت فردی گفت: طبق بررسی ها ۱۵ درصد تست کرونای افرادی عادی در کشور مثبت بوده است.

به گزارش ایرنا، ایرج حریرچی روز پنجشنبه در نشست ستاد مدیریت کرونای البرز گفت: امروز به واسطه همراهی و مدیریت خوب شهرها و استان های کشور تدابیر ویژه ای درمقابله با بیماری ویروسی کرونا صورت گرفته است.

 

وی ادامه داد:سه استان کشور از جمله البرز برای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نگران کننده بود چراکه البرز دارای تراکم جمعیتی بالا و رشد جمعیتی قابل توجهی است.

 

حریرچی گفت: مهاجرپذیری البرز را باید به ویژگی های بالا اضافه کرد و  براساس آمار روزانه ۳۵۰هزار نفر به تهران می روند و افراد ساکن در البرز ارتباط بیشتربا شهرهای دیگر داشتند.

 

وی خاطرنشان کرد: همچنین شاهد حاشیه نشینی نیز دراستان البرز هستیم و با تدابیر انجام شده و به لطف الهی به رغم تحریم هایی که در کشور شاهد هستیم توانستیم مدیریت خوبی را در اکثر استان های کشور شاهد باشیم.

 

معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: نتیجه  چند روز اخیر کاهش تعداد بستری و مرگ  در کشور قابل تقدیر است که همت همگان در آن موثر بوده است.

 

وی خاطرنشان کرد: سال ۹۲ در بحث تعرفه های بیمارستانی البرز بسیار مشکل داشت و درآن زمان سرانه آن از این حیث ۵۶ صدم بود که اکنون به یک و شش صدم درصد به ازای هر نفر رسیده است.

 

حریرچی افزود: تا زمانی که مورد  ابتلا داریم این سیر ویران کننده دوباره ممکن است باز گردد  و دارو ، واکسن برای بیماری ویروسی کرونا نداریم.

 

وی ادامه داد: تا اطلاع بعدی باید فاصله گذاری اجتماعی و بهداشت فردی رعایت شود چراکه براساس آمار مجموع ظرفیت تولید واکسن انفولانزا ۱۵۰ میلیون دز سالانه در دنیا است که خیلی خوشبینانه اگر بخواهند افزایش دهند به ۲۵۰میلیون دز می رسد.

 

معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: بسیاری از مشاغل از جمله راننده ها باید درا جتماع حضور یابند و ۶۰درصد مغازهای کشور استیجاری است  بنابرایندر صورت فعالیت  باید رعایت فاصله گذاری اجتماعی و بهداشت فردی مورد تاکید باشد.

 

وی اضافه کرد: اساتید دانشگاه صنعتی شریف پیش بینی ۱۹هزار کشته دراثر شیوع بیماری کرونا داشتند که با تدابیر اتخاذ شده در شهرهای مختلف امروز شاهد آمار پایینی هستیم.

 

حریرچی گفت: شهدای بسیاری را برای مقابله با بیماری کرونا نداشتیم از لحاظ هزینه ای بسیاری این بیماری هزینه براست بنابراین باید ابتدا تست های لازم را در اولویت برای تشخیص بیماری داشت چراکه هزینه بستری با احتساب تامین وسایل حفاظتی هر بیمار کرونایی اکنون ۷۰۰هزار تومان برای مراکز درمانی تمام می شود.

 

وی، استان های فارس و کهکیلویه و بویراحمد را استان های موفق در مهار کرونا خواند و گفت: این استان ها به واسطه تست های بالای تشخیص بیماری کرونا توانسته اند به موفقیت های چشمگیری دست یابند.

 

حریرچی گفت: همچنان به رعایت فاصله گذاری اجتماعی و بهداشت فردی تاکید می شود چراکه یک فرد بدون علامت افراد بسیاری را مبتلا می کند.

 

کاهش ۵۰ درصدی بستری روزانه کرونا/ افزایش مراکز نمونه‌‌گیری کرونا به ۴۲۰ مرکز تا هفته آینده

دکتر علیرضا رئیسی در نشست معاون اول رئیس‌جمهور و معاونین و مدیران ارشد وزارت بهداشت، با بیان اینکه در طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا، دو مرحله غربالگری را آغاز کردیم، اظهار کرد: در مرحله اول حدود 71 میلیون نفر غربالگری شدند که حدود 4 میلیون و 300 هزار نفر از آن‌ها افراد پرخطر و 5 میلیون و 800 هزار نفر افراد بالای 60 سال بودند.

 

وی افزود: در مرحله دوم بسیج ملی مبارزه با کرونا، تاکنون 23 میلیون نفر دوباره غربالگری شده‌اند. در مرحله دوم، کار بزرگی که در حال انجام آن هستیم، راه‌اندازی آزمایشگاه‌های سرپایی در کشور است و افراد مشکوک در بین این 23 میلیون نفر به سمت این آزمایشگاه‌ها هدایت می‌شوند.

 

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در مرحله اول غربالگری، حدود یک‌میلیون نفر مشورت گرفته‌اند و خیلی از آن‌ها به پزشک ارجاع داده شدند و 1200 مرکز 16 ساعته برای کووید19 در کشور ایجاد کردیم و حدود 780 هزار نفر ویزیت شدند که 570 هزار نفر دارای مشکلات جدی نبودند، برای حدود 22 هزار نفر مراقبت در منزل در حال انجام است و از 71 میلیون نفری که غربالگری شدند، 9 هزار نفر نیاز به خدمات بیمارستانی و بستری داشتند.

 

رئیسی خاطرنشان کرد: با اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا، میزان بستری روزانه در بیمارستان‌ها که حدود یک هزار مورد بود حداقل به نصف کاهش یافته و روزانه حدود 500 نفر بیمار کووید19 با شرایط عمومی مناسب، پیدا می‌کنیم و بیماریابی به‌شدت تقویت شده است و این افراد در منزل، ایزوله می‌شوند و افرادی که با آن‌ها در ارتباط بوده‌اند را شناسایی و آزمایش می‌کنیم.

 

وی یادآور شد: 15 درصد از افرادی که به آزمایشگاه‌های سرپایی مراجعه کرده‌اند، مبتلای قطعی به این بیماری بوده‌اند و 21 درصد از افرادی که با آن‌ها در ارتباط بوده‌اند نیز پاسخ آزمایششان، مثبت بوده است. به‌عنوان نمونه در یکی از بازارهای هرمزگان، چهار بیمار کووید19 را شناسایی کردیم و وقتی افرادی که با آن‌ها در تماس بوده‌اند را شناسایی کردیم، تعداد آزمایش‌های مثبت به 60 مورد افزایش یافت و وقتی از خانواده‌های آن‌ها آزمایش گرفتیم، تعداد موارد مثبت در این بازار به 90 نفر رسید که آن‌ها در قرنطینه هستند و آن بازار نیز تعطیل ‌شده است.

 

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: تاکنون 389 مرکز نمونه‌گیری سرپایی کووید19 در کشور ایجاد شده که تا هفته آینده به 420 مرکز افزایش می‌یابد. مهم‌ترین استراتژی کشور ما، فعال کردن غربالگری و شناسایی افراد مشکوک و مبتلا قبل از ورود به بیمارستان‌ها و قرنطینه خانگی است.

 

رئیسی یادآور شد: در طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا، تمام مادران باردار را از نظر ابتلا به این بیماری، رصد کرده‌ایم و ارزیابی و غربالگری شده‌اند و در حال حاضر می‌دانیم که کدام مادر باردار در کدام استان کشور، دارای علائم بیماری است. پرونده الکترونیک سلامت به ما کمک کرد که بتوانیم کل کشور را رصد کنیم.

 

وی متذکر شد: برای اولین بار در کشور، دو میلیون و 500 هزار واحد صفی و صنعتی، ثبت و برای 12 هزار شغل، پروتکل بهداشتی نوشته شد و برای هر شغل ثبت شده بلافاصله از طریق سامانه، پروتکل اختصاصی و عمومی آن شغل برای فرد ثبت‌نام کننده، ارسال شده است.

 

معاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: در طرح بازگشایی اصناف و صنایع حدود یک میلیون نظارت انجام شده و در کشور بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود 82 درصد از این واحدها، پروتکل‌های بهداشتی را به‌خوبی رعایت می‌کنند که نشان از همکاری بسیار مناسب مردم، اصناف و صنایع است.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------