شيردهي فقط وظيفه مادران نيست!



 

 

شیردهی   فقط وظیفه مادران نیست

 

از نظر آقايان شيردهي تصويري كاملا مادرانه است و در عين حال كه از اين عمل و مشاهده آن لذت مي‌برند، عكس‌العملي بين دوست داشتن و دلسردي در بيشتر آنها به وجود مي‌آيد...

 

در دوران بارداري، مادر رابطه‌اي بسيار نزديك با فرزند خود دارد. بعد از تولد، شيردهي همچنان اين آميختگي و نزديكي را حفظ مي‌كند و زمان شيردهي زمان لذت‌بخشي براي هر دوي آنهاست. به چشم مردان شيردهي، عملي كاملا طبيعي و بسيار قدرتمند است. البته تمامي مردان به يك نسبت به اين عمل واكنش نشان نمي‌دهند. برخي با ديدن همسرشان كه در حال شيردهي است به وجد مي‌آيند و پر از غرور و هيجان مي‌شوند در حالي كه برخي ديگر احساس ناراحتي، دلسردي و حتي حسادت مي‌كنند.

 


احساس بيهودگي و دلسردي

بعد از فارغ شدن مادر، پدر اين احساس را دارد كه اصلي‌ترين نياز و مشغله نوزاد خوردن است و اين مادر است كه با شيردادن خود مي‌تواند اين نياز او را برطرف و نوزاد را آرام كند. دانستن اين مطلب در برخي از مردان سبب افسردگي و دلسردي مي‌شود و جمله‌اي كه اكثر آنها با خود تكرار مي‌كنند اين است كه من چه كاري مي‌توانم براي فرزندم انجام دهم؟ و از آنجا كه تمام توجه مادر به ويژه در ماه نخست به فرزندش جلب مي‌شود، مرد احساس مي‌كند جايگاهش را در اين رابطه عاطفي از دست داده است. از سوي ديگر، سينه زن نه تنها نماد زنانگي و مادري است بلكه اندامي جنسي است و با آغاز شيردهي احساسات جنسي مرد دچار اختلال مي‌شود. براي مردان ديدن همسرشان كه با موجودي ديگر لذت مي‌برد كمي ناراحت‌كننده است. به همين دليل است كه برخي زنان يا به فرزندشان شير نمي‌دهند يا اين كار را در اتاقي جدا دور از چشم همسر انجام مي‌دهند. به هر حال نوع رفتار مرد در برابر شيردهي به تربيت، تاريخ خانوادگي، تصوير ذهني از اندام زن و مادر خود و... بستگي دارد.

 


چگونه پدر را در شيردهي دخالت دهيم؟

صحبت در مورد فرزند و وظايف او در دوران بارداري مي‌تواند نقش بسيار بسزايي در اين ميان داشته باشد. يكي از وظايف مهم زن در اين زمان، اطمينان دادن به همسرش است كه فرزند آنها سبب جدايي و فاصله گرفتن آنها از هم نخواهد شد.

 

يكي از كارهايي كه از سوي روان‌شناسان توصيه مي‌شود شركت مرد همراه زن در كلاس‌هاي آموزش شيردهي است. آگاهي پيداكردن از اهميت شيردهي و نقش شير مادر در سلامت كودك تا حد زيادي مانع از مخالفت مرد با شيردهي و افسردگي او مي‌شود. نكته ديگر اينكه نبايد شيردهي را به دور از چشم مرد به ويژه در هفته نخست بعد از زايمان انجام داد تا مرد با سختي‌هايي كه مادر مي‌كشد نيز آشنا شود و به شما به خاطر كاري كه انجام مي‌دهيد افتخار كند. مادر نيز بايد هنگام نياز از همسرش طلب كمك كند. گفتن جملاتي نظير «من خسته‌ام لطفا كوچولو را در تختش بگذار» يا «چه خوب كه تو اينجايي، تنهايي از پس كارها برنمي‌آيم» هر مردي را به هيجان مي‌آورد. اقدام ديگري كه مي‌توانيد انجام بدهيد اين است كه واقعا مرد را در شيردهي دخالت دهيد مثلا از او بخواهيد وضعيت نوزاد را درست كند يا گردن و شانه‌هاي شما را حين شيردهي ماساژ دهد. فراموش نكنيد شايد مردها نتوانند شير دهند اما مي‌توانند كارهايي مانند خواباندن، نوازش، حمام كردن، تعويض پوشك و به گردش بردن نوزاد را انجام دهند. پس براي آنها ارزش قائل شويد و به عنوان يك پدر به آنها نگاه كنيد.

 


يك نقش بسيار مهم

متخصصان مي‌گويند مرداني كه نسبت به شيردهي مخالف‌اند، افرادي هستند كه احساس مي‌كنند بين آنها و همسرشان فاصله‌اي ايجاد شده است. شيردهي يك امر زنانه است اما نه كاملا زنانه. گرچه شيردهي سبب ايجاد رابطه‌اي برتر بين مادر و فرزند مي‌شود اما نبايد نقش پدر را در اين ميان ناديده گرفت. شيردهي امري زوجي است و اگر پدر در آن نقش نداشته باشد با موفقيت به انتها نمي‌رسد. يك زن با نگاه‌ها، حمايت و حضور همسرش است كه مادر مي‌شود. بودن او در زمان شيردهي و حمايت و تشويق همسرش باعث مي‌شود زن بهتر بتواند به اين امر مهم بپردازند. تنها بودن زن در امر نگهداري از كودك باعث خستگي و دلزدگي او شده و به تدريج شيردهي به دست فراموشي سپرده مي‌شود.

 

دليل به وجود آمدن يك رابطه قوي بين مادر و نوزاد در زمان شيردهي برقراري رابطه فيزيكي است. اين به آن معني است كه مرد هم مي‌تواند - البته كمي متفاوت‌تر - رابطه‌اي به همان عميقي با فرزندش داشته باشد و با دخالت دادن خود در امر نگهداري از فرزند اين رابطه عميق را ايجاد كند.


کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------