میوه خوردن نوزاد از چند ماهگی و با چه میوه هایی باید شروع شود؟



میوه سرشار از ویتامین و مواد مغذی است که برای رشد کودک ما ضروری می باشد

 

بهترين ميوه‌‌اي كه در چند هفته ابتدايي آغاز تغذيه تكميلي مي‌توان وارد برنامه غذايي كودك كرد، آبميوه رقيق است كه به‌تدريج به غلظت آن افزوده مي‌شود.

شكي نيست كه خوردن انواع ميوه تاثير بسزايي در سلامت و تندرستي دارد. به همين دليل همان قدر كه خوردن ميوه براي بزرگسالان لازم و ضروري است، در كودكان هم اهميت دارد. كودكان هم بايد روزانه 2 تا 5 واحد ميوه دريافت كنند، چون اين گروه غذايي بخشي از نياز آن‌ها را به مواد معدني و آنتي‌اكسيدان‌ها تامين مي‌كند.


خوشبختانه چون اغلب ميوه‌ها خوشرنگ و خوشمره هستند و طعم شيرين دارند، مورد علاقه اغلب كودكان هستند. بنابراين به راحتي مي‌توان با توجه به خواص ويتاميني، معدني و نيازهاي سني كودك، آن‌ها را وارد برنامه غذايي كودك كرد اما نكته اينجاست كه مصرف اين گروه غذايي در ميان كودكان بايد با رعايت اصولي همراه باشد تا براي كودكاني كه سيستم گوارش حساسي دارند، مشكلي ايجاد نكند.


از چه زماني به بچه‌ها ميوه بدهيم؟
كودكان از زمان تولد تا 6 ماهگي تنها نياز به شير مادر دارند. از 6 ماهگي و با آغاز تغذيه تكميلي كه نوع غذا خوردن كودك از حالت مايع به لعابي، پوره، پوره سفت و غذاي سفره تغيير مي‌كند، تغييرات تكاملي براي دريافت مواد‌غذايي در كودك ايجاد شده و بنابراين تنوع مصرف خوراكي‌ها هم شروع مي‌شود اما اين تنوع با مقدار كم يعني يك قاشق مرباخوري شروع مي‌شود و تا 12 قاشق مرباخوري مي‌رسد تا بدن نوزاد آنزيم لازم براي هضم را داشته باشد.  از آنجا كه ممكن است كودكان زمينه حساسيت به ميوه داشته باشند، بايد مصرف را با ميوه‌هايي شروع كرد كه زمينه ايجاد حساسيت ندارند.


بهترين ميوه‌‌اي كه در چند هفته ابتدايي آغاز تغذيه تكميلي مي‌توان وارد برنامه غذايي كودك كرد، آبميوه رقيق است كه به‌تدريج به غلظت آن افزوده مي‌شود. در مورد سبزي‌ها هم بهتر است تغذيه با آب هويجي كه با آب سيب مخلوط شده آغاز شود. به‌تدريج و با بزرگ شدن كودك مي‌توان ميوه‌ها را به‌صورت پوره و بعد تكه‌هاي كوچك در روند افزايش جويدن و بلعيدن وارد برنامه غذايي كودك كرد. آخرين ميوه‌اي كه در اين روند بايد وارد برنامه شود، مركبات است، زيرا مركبات ممكن است حساسيت‌زا باشند. تنها انتخاب موجود در ميان مركبات آب ليمو شيرين است كه ميزان حساسيت‌زايي آن از ديگر انواع مركبات كمتر است.


مناسب ترین میوه ها برای نوزاد:
پوره سیب
باید پیش از این که به میوه دادن به کودک فکر کنید، گوارش او را مد نظر داشته باشید. باید ببینید چه میوه هایی آسان تر در دستگاه گوارش کودک هضم می شود. می توانید سیب را به شکل پوره در آورده و به او بدهید. هرگز سعی نکنید سیب را به صورت قطعه قطعه به کودک بدهید، بلکه باید ابتدا آن را به صورت پوره در بیاورید و به کودک بدهید. همچنین می توانید سس سیب درست کنید که برای کودک منبع خوبی برای ویتامین ث است. میوه ها برای سلامت و رشد کودک بسیار مهم هستند و کودک مقداری از آهن مورد نیاز خود را از میوه دریافت می کند. فیبر موجود در میوه نیز در کاهش مشکلات یبوست در کودک موثر است.

 

 باید پیش از این که به میوه دادن به کودک فکر کنید، گوارش او را مد نظر داشته باشید


پوره هلو
هلو نیز از جمله اولین میوه هایی است که باید پس از 4ماهگی به کودک بدهید. چون هلو حاوی ویتامین آ و ث است، برای تقویت سلامت چشم مفید می باشد. همچنین به تشکیل سلول های سفید خون کمک می کند. می توانید از هلو و زردآلو خمیری تهیه کنید و به کودک بدهید. چون کودک تازه با میوه آشنا شده است، باید میوه هایی به او بدهید که گوارش آن ها ساده باشد. ترکیب پوره هلو و زردآلو، برای کودک بسیار قابل هضم است.


پوره موز
موز نیز حاوی مقدار زیادی آهن و مواد معدنی است و برای رشد طبیعی عضلات و نیز عملکرد مناسب قلب کودک لازم است.


میوه هایی که نباید به نوزاد بدهید
همه میوه ها برای نوزاد خوب نیستند. برخی از میوه هایی که باید ابتدا از دادن آن ها به نوزاد پرهیز کنید عبارت اند از:توت فرنگی، پرتقال و گریپ فروت. چون این میوه ها بسیار اسیدی هستند و کودک ممکن است دچار التهاب پوستی در اثر پوشک (the diaper rashes) شود که دردناک است. همچنین از میوه هایی که میزان بقایای سموم در آن ها زیاد است برای کودکان پرهیز کنید.


در میوه هایی مانند آلو، گلابی، و هلو آلودگی سموم و آفت کش ها بالا است. برخی نوزادان سیستم ایمنی قوی دارند و می توانند آن را هضم کنند، اما سیستم ایمنی همه کودکان به یک اندازه قدرتمند نیست. بنابراین عاقلانه تر است که از چنین میوه هایی اجتناب کنید. انواع ارگانیک میوه ها برای کودکان ارجحیت دارند و آن ها را کمتر در معرض مواد شیمیایی خطرناک قرار می دهند.


چگونه به نوزاد میوه بدهیم؟
باید نوع میوه ای که به کودک می دهید را مرتب عوض کنید، چون کودک ممکن است دوست نداشته باشد همیشه یک طعم را بچشد. می توانید دو تا سه روز از یک نوع میوه به او بدهید، سپس یک میوه دیگر به او بدهید. به یاد داشته باشید (یا یادداشت کنید) که کودکتان کدام میوه ها را آسان تر هضم می کند.


پوره میوه
از آنجایی که دندان های کودک شما خوب رشد نکرده اند، تکه های میوه برای آن ها اصلاً مناسب نیست. پوره میوه که در خانه درست می کنید، مملو از انواع مواد مغذی است. همچنین می توانید میوه هایی مانند موز، زردآلو، و هلو را با هم ترکیب کنید تا پوره خوشمزه ای از آن ها درست کنید. به آسانی می توانید این پوره را به کودک خود بدهید تا انواع ویتامین ها و مواد مغذی و معدنی او را تأمین کنید.


گردآوری: بخش کودکان بیتوته


منابع:
niniban.com
مجله سیب سبز
bartarinha.ir

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------