تغییر رنگ پوست به یکی از این 7 دلیل



تغییر رنگ پوست, ایا رنگ پوست قابل تغییر است, دلایل تغییر رنگ پوست

تغییر رنگ پوست

 

ایا رنگ پوست قابل تغییر است؟

آیا می دانید تغییر رنگ پوست علامت چیست و این مشکل چطور درمان می شود؟ رنگ پوست افراد در طول زندگی امکان دارد به علل گوناگونی تغییر کند. در بعضی وقتها شرایط سلامتی می تواند سبب تغییر رنگ پوست اشخاص شود که به معنی اختلال افزایش یا کاهش رنگدانه است.

علل تغییر رنگ پوست

علل رایج تغییر رنگ پوست شامل موارد زیر می باشند:

- آفتاب

- پیسی

- ماه گرفتگی

- آسیب پوست

- ملاسما

- روزاسه

- پسوریازیس

- سرطان پوست

- قارچ پوستی

- آدیسون

- درماتیت

 

تغییر رنگ پوست, ایا رنگ پوست قابل تغییر است,همه چیز در مورد تغییر رنگ پوست

دلایل تغییر رنگ پوست

 

تیره‌شدن پوست

تیره‌شدن پوست یا هیپرپیگمانتاسیون علل گوناگونی دارد. تشخیص آن به مکان ایجاد شدن تیرگی، چگونگی ظاهر پوست، حس خارش یا درد و شرایط فردی بستگی دارد. علل بیماری شامل:

 

استاز وریدی

این اصطلاح کاهش سرعت جریان خون به‌ خصوص در پاها را توصیف می‌کند. این بیماری در کسانی که مبتلا به نارسایی احتقانی قلب هستند و یا آنهایی که رگ‌های واریسی دارند پیدا می‌ شود. اثری‌ که این بیماری بر روی پوست می‌گذارد را درماتیت استاز می‌نامند. علائم و نشانه‌های آن شامل ورم پا، جای‌ رخم و زخم‌های عمیق و زخیم شدن و تیره شدن به مرور پوست است. این تغییر رنگ در قوزک پا متداول است. استفاده از شلنگ‌های فشرده‌ سازی برای کمتر شدن تورم یکی از شیوه های درمان است. شما می‌توانید برای تمرین بیشتر موقع نشستن پاهای خود را بالا نگه‌دارید.

 

ملاسما

تیره‌شدن پوست صورت را ملاسما می‌گویند. این بیماری اغلب در خانم‌های باردار و بعضی وقتها در کسانی که قرص ضد‌ بارداری استفاده می‌کنند، نشان می دهد. خانم‌های جوان که پوست تیره دارند و آن‌هایی که در مکان های آفتابی زندگی‌ می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. مصرف کرم‌های ضد آفتاب و کرم‌های سفید‌کننده ملایم راه درمان این بیماری است.

 

ماه‌گرفتگی

چنانچه بخشی از پوست برای همه عمر تیره بماند آن را ماه‌ گرفتگی می‌نامیم. خال‌های شیر‌قهوه به رنگ قهوه با خامه هستند. آن‌ها در هر جایی از بدن ظاهر می‌شوند و اغلب بی‌ضرر هستند. با این حال زیاد شدن خال‌های شیر‌قهوه علامت مشکلات ژنتیکی است و باید به پزشک رجوع کرد.

 

روشن شدن پوست

عفونت و افزایش سن از دلایل اصلی روشن شدن پوست است. در بعضی از پوست‌ها این پدیده کاملا آشکار نیست. دلایل آن شامل:

 

لک و پیس

نوعی اختلال پوستی است که در آن جاهایی از پوست به مرور رنگ روشن پیدا می‌کنند. امکان دارد فقط یک قسمت کوچک یا قسمت بزرگتر و یا حتی همه بدن درگیر آن بشود. این بیماری خطری ندارد ولی این تغییر رنگ سبب خجالت و ناراحتی شخص می‌شود. پزشکان اعتقاد دارند که وجود مشکل در سیستم ایمنی دلیل آن است. برای درمان از استروئید، کرم‌ها و روشن‌کننده‌های خاص برای آرام‌کردن واکنش سیستم ایمنی استفاده می‌کنند.

 

تغییر رنگ پوست, ایا رنگ پوست قابل تغییر است,وقتی رنگ پوست تغيير ميكند

علل تغییر رنگ پوست

 

تینه‌آ

این بیماری امکان دارد مانند لک و پیس دیده شود ولی این بیماری در اثر نوعی عفونت قارچی بوجود ‌می‌آید. قارچ از شکل‌گیری رنگ عادی پوست جلوگیری می‌کند و تکه‌های رنگ روشن بر روی پوست ظاهر می‌شوند. با رشد قارچ تکه‌های روشن به یکدیگر می‌پیوندند و قسمتهای بزرگتری را ایجاد می کند. استفاده از کرم‌ها و قرص‌های ضد قارچ به درمان این وضعیت کمک می‌کند.

 

قرمز شدن پوست

قرمز‌شدن پوست اغلب نشانه‌ی خارش پوست، جراحت و وجود دانه‌های حساسیت است. دور ماندن از موارد محرک سبب می‌شود تا پوست خود به خود درمان شود و اثر قرمزی برطرف شود. بااین‎ حال بعضی از قرمزی‌های پوست به آسانی درمان نمی‌شوند.

 

روزاسه

این اختلال بیشتر در بین کسانی که پوست لطیفی دارند شایع است. البته در هر شخصی امکان پیدایش آن وجود دارد. روزاسه با افزایش احساسی مثل گرگرفتگی و سرخی زیاد شروع شده و تبدیل به سرخی همیشگی می‌شود. این وضعیت بعضی اوقات با رنگ‌های خونی برجسته و ضخیم و پوستی ناهموار و برآمده همراه است.

 

برای درمان باید از محرک‌هایی مثل غذاهای تند، محلول‌های شستشوی خاص و دماهای زیاد پرهیز کرد، کرم ضد آفتاب استفاده کرده و از داروهای تجویزی و غیر تجویزی استفاده کنیم. آنتی بیوتیک‌های دهانی مثل تتراسایکلین یا دوکسی سیکلین و یا آنتی‌بیوتیک‌های موضعی مثل مترونیدازول می‌توانند به درمان روزاسه کمک کنند. داروهای قوی‌تر مثل رتین‌آ نیز امکان دارد تجویز شوند.

 

تغییر رنگ پوست, ایا رنگ پوست قابل تغییر است,دلایل تغییر رنگ پوست چیست

همه چیز در مورد تغییر رنگ پوست

 

لکه‌های ماه‌گرفتگی قرمز

چند نوع از ماه‌گرفتگی وجود دارد که سبب بوجود آمدن لکه‌های قرمز و شرابی رنگ بر روی پوست می‌شود. نیش لک لک به بخش های قرمز کم‌رنگی بر روی پشت گردن اطلاق می‌شود. این نشانه ها در کودکی از بین می‌روند ولی بعضی اوقات امکان دارد تا بزرگسالی نیز باقی بمانند.

 

نشانه های مشابهی نیز وجود دارد بر روی پیشانی و پلک‌ها ظاهر شوند. این علائم تا سن دوسالگی ناپدید می‌شوند. لکه‌های شرابی، قرمز و ارغوانی تیره که در اثر شکل‌گیری نادرست رگ‌های خونی ایجاد می شوند، همیشگی هستند. این لکه‌ها گاهی علامتی برای یک بیماری پنهان است. پس باید در مورد آن‌ها با یک پزشک حرف زد.

 

صدمه پوستی

صدمه پوستی سبب بوجود آمدن لکه‌های روشن‌تر یا تیره‌تر از پوست اطراف می‌شود. تاول‌ها، سوختگی‌ها و جوش‌ها سبب تغییر رنگ پوست می‌شوند.

 

سوختگی‌ها

سوختگی‌های نوع اول و بعضی از سوختگی‌های ملایم‌تر نوع دوم بعد از بهبودی سبب تغییر رنگ پوست می‌شوند. سوختگی‌های نوع دوم و سوم به درمان قوی‌تری مثل پیوند پوست احتیاج دارند. برای بهبود جای سوختگی و پرهیز از عفونت که سبب بدتر شدن جای سوختگی و تغییر رنگ پوست می‌شود استفاده از پماد آنتی‌بیوتیک و تمیز نگه‌داشتن قسمت سوختگی مفید است.

 

قسمت‌های سوخته، به نور افتاب حساس هستند و باید تا ۱۸ ماه بعد از سوختگی از کرم ضد آفتاب بر روی آن‌ها استفاده کرد. اغلب با گذر زمان تغییر رنگ، خودبه‌خود ترمیم می‌شود. البته بعد از خوب شدن زخم می‌توانید از آرایش برای پوشاندن جای زخم استفاده کنید. شیوه های درمانی دیگری نیز مثل ترمیم با لیزر، ریز لایه‌برداری پوست و یا لایه‌بردارهای شیمیایی برای برگشت رنگ طبیعی پوست وجود دارد. پزشک می‌تواند مناسب‌ترین شیوه برای شما را پیشنهاد دهد.

 

جای جوش‌ها

جوش‌ها موقع مسدود شدن منافذ پوست بوجود می‌آیند. پیدایش موارد شدیدتر مثل جوش‌های کیستی سبب ایجاد جای جوش بر روی صورت، کمر و سینه می‌شود. برای کنترل جای زخم جوش‌ها می‌توان از عمل جراحی، ترمیم با لیزر، فیلر، لایه‌برداری شیمیایی، ریزلایه‌برداری پوست، تزریق و سرمادرمانی استفاده کرد. پزشک پیش از کار بر روی جای جوش‌ها، همه ی جوش‌های فعال را رفع خواهد کرد.

 

آفتاب سوختگی

قرارگرفتن بیش‌از حد در معرض آفتاب بدون استفاده از کرم‌های ضد آفتاب سبب تغییر رنگ پوست می‌شود. آفتاب سوختگی سبب به وجود آمدن کک‌ مک، پوست خالدار، تلانژکتازی یا گشاد شدن رگ‌های خونی می‌شود. قرار‌گرفتن زیاد در معرض آفتاب به خصوص پیش از ۱۸ سالگی سبب بیماری ملانوما در سنین بزرگسالی می‌شود. قرار گرفتن فراوان و بدون مراقبت در مقابل آفتاب، باعث سرطان سلول سنگ‌فرشی یا سرطان سلول پایه در سال‌های آینده زندگی می‌شود. بعضی از لکه‌های ایجاد شده، جای زخم‌های همیشگی هستند که امکان دارد هیچ وقت از بین نروند. خوشبختانه بیشتر صدمات موقتی هستند و یا می‌توان آن‌ها را پوشاند.

 

جلوگیری از تیره شدن پوست

شیوه های گوناگونی برای درمان تیرگی پوست صورت و همین طور پیشگیری از تیرگی پوست وجود دارد. درمان تیرگی پوست و جلوگیری از ابتلا به آن را با مواردی که در زیر آمده است می‌توانید تا اندازه خیلی زیادی کنترل کنید که شامل موارد زیر است:

 

- خود را در معرض نور مستقیم آفتاب یا تابش هر نوع اشعه فرابنفش قرار ندهید.

- پیش از بیرون رفتن در شرایطی که نور خورشید بسیار زننده است، حتماً ضد آفتاب مصرف کنید.

- مقدار زیادی آب بنوشید، این کار را جدی بگیرید و در طول روز ۸ لیوان آب بخورید و بدن خود را مرطوب نگه دارید.

- از استفاده از غذا‌های چرب با روغن و شکر خیلی زیاد و غذا‌های اسپایسی و تند بسیار پرهیز کنید.

- میوه‌ها و سبزیجاتی را در طول روز و در برنامه غذایی خود استفاده کنید که به جز موثر و سالم بودن دارای مقدار بسیاری ویتأمین A, B, C, E هستند.

 

تغییر رنگ پوست, ایا رنگ پوست قابل تغییر است,راه های روشن و سفید شدن پوست

دلایل تغییر رنگ پوست چیست

 

چه درمان‌هایی برای تغییر رنگ پوست وجود دارد؟

برای اینکه دلایل تغییر رنگ پوست خیلی هستند، روش های درمان آ‌ن‌ها هم زیادند. برای بیماری‌های لاعلاج مثل لک و پیس شیوه های آرایشی می‌توانند پوست را به صورت مفیدی پوشش دهند. برای بیماری‌های دیگر هم شیوه هایی وجود دارد که در ادامه آورده شده است:

 

محصولات مراقبت از پوست

روشن‌کننده‌های حرفه‌ای پوست در برابر تغییر رنگ پوست خیلی مفید عمل می‌کنند.

 

بازسازی

درمان‌هایی مثل ریز لایه‌برداری، لایه‌برداری شیمیایی و جراحی با لیزر، لایه‌ی رویی پوست را برداشته و امکان رشد برای پوستی سالم‌تر با رنگدانه‌های طبیعی‌تر را ایجاد می‌کنند.

 

سرما‌ درمانی

این شیوه برای شرایطی مثل ملانومای سرطانی، لکه‌های کبدی و یا زگیل‌ها استفاده دارد. در این شیوه قسمتی از پوست را منجمد کرده و آن را برمی‌دارند تا پوست سالم و جدیدی ایجاد شود.

 

شیوه های جراحی

در بعضی از موارد از شیوه جراحی برای درمان بیماری استفاده می‌کنند. مثل پیوند زدن پوست که در آن قسمتی از پوست بدنتان را به جایی که پوست صدمه دیده پیوند می‌زنند تا شاید پوست در آنجا امکان رشد پیدا کند.

 

بهترین راه برای پیدا کردن مناسب‌ترین درمان، صحبت با متخصص بیماری‌های پوستی است. آن‌ها می‌توانند علت تغییر رنگ پوست را شناخته و با کمترین صدمه تا حد امکان درمان کنند.

 

گردآوری: بخش آرایش و زیبایی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------