علت جوش کف سر و راه های درمان آن



علت جوش سر, جوش سر, علت جوش زدن سر

علت جوش سر

 

علت جوش زدن سر و درمان آن

یکی از بیماری های پوستی که خیلی دردناک و اکثرا بین مردان اتفاق می افتد، جوش یا آکنه روی پوست سر و به اصطلاح جوش کف سر است. دلیل پیدایش این بیماری پوستی و شیوه های درمان آن، مسئله ای است که ما در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. بنابراین چنانچه می خواهید بیشتر از جوش کف سر؛ علل و درمان آن بدانید، با بیتوته همراه باشید.

جوش یا آکنه روی پوست صورت، سینه، پشت و بازوها چیز عادی است، ولی جوش کف سر بسیار کم است. جوش‌ ها به جز محلی که به ، مشکلی اذیت کننده محسوب می شود، چون به جز ظاهر ناخوشایند، گاهی اوقات سوزش و خارشی غیر قابل تحمل دارند.

 

انواع جوش کف سر

جوش یا فولیکولیت پوست سر بیشتر در قسمت خط رویش مو ها دیده می شود. این بیماری، باعث پیدایش جوش های کوچک و مبتلا به خارشی می شود که بعضی وقتها به زخم یا دلمه دچار می شوند. جوش های کف سر می توانند به صورت زیر باشند:

 

- سطحی: شامل جوش های سر سیاه و سر سفید می شوند.

- متوسط: پاپول ها و پوستول های سطح پوست، در این دسته جای می گیرند.

- شدید: شامل ندول ها و کیست ها می شوند. این دو مورد بیشتر در عمق پوست جای دارند.

 

موارد شدید جوش کف سر امکان دارد باعث پیدایش دلمه های سیاه و جای زخم های دائمی شوند. در صورت ابتلا به آکنه های مقاوم همراه با ریزش مو، بخش های طاسی یا درد شدید، باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. جوش های روی پوست سر را می توان با خیلی از محصولات بدون نسخه درمان کرد. با این حال، در صورت ادامه پیدا کردن جوش ها یا احتمال وجود موارد دیگر باید با پزشک ملاقات کرد.

 

علت جوش سر, جوش سر,جوش کف سر

علت جوش زدن سر

 

علل پیدایش جوش‌های کف سر چیست؟

درک دلیل پیدایش این مشکل پوستی مشکل ساز، سبب می‌شود بهترین راهکار درمان به وسیله مشاور پوستی یا پزشک متخصص ارائه شود و هزینه‌های اضافی و اشتباه برای درمان کمتر شود. ظاهرشدن این مشکل پوستی، دلایل گوناگونی دارد که توضیحات آن به شرح زیر است:

 

جمع شدن چربی در فولیکول‌های صدمه دیده

اصلی‌ترین علت ایجاد فولیکولیت در سطح پوست و مو، این است که روزنه‌هایی که مو از آن‌جا می‌روید دچار تخریب می‌شوند. به دلیل عرق‌کردن پوست، چربی‌ها و سلول‌های مرده در سطح پوست جمع می شوند، سبب رشد باکتری‌ها می‌شوند و باکتری‌ها و قارچ‌ها به فولیکول پوست صدمه می‌زنند. نتیجه این صدمه به‌وجودآمدن جوش در سطح پوست سر است.

 

وجود بیماری‌های پوستی و زمینه‌ای

بعضی وقتها برخی از بیماری‌های پوستی التهابی زمینه‌ساز فولیکولیت به وجود می آورند. بیماری‌هایی مثل لوپوس دیسکوئید، پلانو پیلاریس یا حتی سرطان، در به وجود آوردن فولیکولیت‌ها خیلی اثر گذارند. به جز بیماری‌های پوستی، بودن بعضی بیماری‌های زمینه‌ای که سبب ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می‌شوند، در به وجود آمدن یا شدید شدن فولیکولیت کف سر نقش دارند.

 

تشخیص و درمان جوش‌های در ارتباط با بیماری‌های پوستی به وسیله پزشک متخصص انجام می‌شود. به همین سبب درصورت مشاهده علائمی مثل خونریزی، خارش، پوسته‌پوسته‌شدن یا درد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

 

سبک زندگی

شناخت علل پیدایش فولیکولیت یا جوش‌های کف سر که از سبک زندگی‌تان ریشه می‌گیرند، در جلوگیری و درمان این عارضه پوستی خیلی مفید است. بعضی از عادت‌های اشتباهی که در سبک زندگی شما وجود دارند و نقش مهمی در ظاهرشدن جوش اجرا می‌کنند، عبارتند از:

 

- خارش مکرر و کشیدن موهای سر

- پیچاندن تارهای موی سرتان برای آرایش و انجام مدل موهای ویژه

- پوشیدن کلاه به مدت‌زمان بسیار

- تراشیدن سر به‌دفعات بسیار و پشت‌سرهم

- استفاده از بعضی محصولات آرایشی که به دلیل چربی زیاد، سطح پوست را مسدود می‌کنند.

- استفاده از محصولات بهداشتی دارای الکل یا سولفات که تولید چربی را تحریک می‌کنند.

- استفاده از  بعضی داروها و کرم‌های استروئیدی

- استفاده از آنتی‌بیوتیک در درمان جوش

- استرس و کمبود خواب که سطح کورتیزول را افزایش داده و سبب تولید چربی بیشتر به وسیله پوست می‌شوند.

- شستشو نکردن منظم موهای سرتان، هنگامی که از محصولات مراقبتی پوست و مو استفاده می‌کنید.

- پیگیری نکردن برای درمان شوره سر

 

علت جوش سر, جوش سر, جوش سر قرمز

جوش کف سر

 

درمان جوش های سر با شامپو

نکته اصلی در درمان آکنه سر پیشگیری از مسدود شدن منافذ پوست است. این انسداد و جمع شدن روغن است که سبب ایجاد آکنه می شود. تمیز نگه داشتن پوست سر مهم است. چنانچه مشکوک هستید که شامپو یا نرم کننده شما این موضوع را به وجود آورده است، بهتر است محصولات جدید را امتحان کنید.

 

آکنه پوست سر امکان دارد با شامپوها یا پمادهای دارویی درمان شود.

 

در بیشتر موارد، پزشک یک شامپوی دارویی را توصیه می کند. این شامپوها می توانند هر نوع روغن و بقایای اضافی را بشویند و از بازگشت آکنه پوست سر پیشگیری کنند.

 

درمان دارویی برای آکنه پوست سر

برای آکنه های پوستی همیشگی و علامت های مرتبط، مانند ریزش مو و التهاب، پزشک امکان دارد درمان های زیر را تجویز کند:

 

- آنتی بیوتیک موضعی یا کرم استروئیدی

- داروهای خوراکی، مثل آنتی بیوتیک ها یا آنتی هیستامین ها

- ایزوترتینوئین، برای آکنه شدید

- نور درمانی

- تزریق استروئید

- پاکسازی اکنه و بیرون آوردن محتویات به وسیله پزشک

 

چنانچه مشکوک به حساسیت محصول ویژه ای هستید، استفاده از آن را ادامه ندهید. شخص مبتلا به آکنه پوست سر باید تنها یکبار از یک نوع درمان سر استفاده کند مگر اینکه به وسیله پزشک دستور دیگری داده شود. از این روش پیگیری اثربخشی محصولات استفاده شده راحت تر است. چنانچه جوش ها به درمان جواب ندادند باید به پزشک مراجعه کنید.

 

منطقه صدمه دیده امکان دارد یک بیماری دیگر باشد، مثل:

- سرطان پوست، مثل سلول پایه یا کارسینوم سلول سنگفرشی

- یک عفونت یا آبسه عمیق

- درماتیت سبورئیک، یک بیماری رایج که سبب ایجاد پوسته پوسته شدن، قرمزی و شوره سر می شود.

- کیست

 

علت جوش سر, جوش سر, علت جوش کف سر در طب سنتی

علت جوش کف سر در طب سنتی

 

پیشگیری از بروز جوش و لک روی پوست سر

تمیز کردن پوست سر نقش خیلی مهمی در پیشگیری از بسته شدن منافذ به وجود آورد. یک قانون کلی خوب این است، که هر زمان که حس می کنید مو چرب است و پس از هر تمرین سر را بشویید ؛ برای درمان جوش پوست سر و جلوگیری از عود کردن های احتمالی ، این کارها را امتحان کنید:

 

- پوشیدن کلاه های گشادتر برای تنفس پوست سر

- شسشتن مو به سرعت پس از ورزش

- استفاده از محصولات مویی طبیعی و غیر حساسیت زا

- استفاده نکردن زیاد از محصولات مویی مثل اسپری مو و ژل

- دریافت مقدار کافی ویتامین A,D و E برای داشتن پوست سالم

- یادداشت برداری از غذایی که در طول روز خورده می شود، برای اینکه متوجه شویم غذاهای خاصی سبب عود کردن بیماری می شود یا خیر. (چنانچه غذا به عنوان یک عامل شناخته شده باشد. )

- در یک عده شخاص نشستن مو به مقدار کافی ، باعث پیدایش جوش پوست سر می شود . برای دیگر افراد، شستشوی بیش از اندازه، امکان دارد باعث این شود که سبوم پوست از بین برود که احتمال دارد آلوگی های دیگر را افزایش دهد. برای فهمیدن بهترین روتین مراقبت از مو با یک متخصص امراض پوستی مشورت کنید.

 

آیا جوش کف سر مسری است؟

این را بدانید که جوش کف سر به هیچ عنوان مسری نیست. بلکه این مشکل در اثر وجود التهاب در قسمت فولیکول در کف سر به وجود می‌آید. هنوز درمان قطعی برای این مشکل پیدا نشده است، ولی شتسشوی درست مو و استفاده از محصولات مناسب نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت پوست کف سر و پیشگیری از پیدایش مشکلات و بیماریهای گوناگون دارد.

 

کسانی که مستعد به ابتلا به این بیماری هستند باید از انواع نرم کننده مو، محلولهای موضعی دارای آنتی بیوتیک و در موارد حاد از آنتی هیستامین و یا آنتی بیوتیک خوراکی استفاده کنند. چنانچه جوش در کف سر سبب ریزش شدید مو شود، در کنار درمان این بیماری، باید از داروهای تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده شود. به طور موارد زیر به حفظ سلامت پوست کف سر کمک می‌کنند:

- شستشوی درست موی سر 

- حذف چربی و شیرینی

- تغذیه مناسب

 

جوش سر در کودکان

جوش کف‌ سر مسری‌ نیست که کودک از مادر مبتلا بگیرد ولی چنانچه کودک زمینه ژنتیکی پوست چرب داشته باشد، امکان دارد در آینده مستعد جوش باشد!

 

گردآوری: بخش آرایش و زیبایی بیتوته

 



رازهای زیبایی

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------